Sztárok

Apróhirdetésben keresnek zenekart Bíró Icának

Inkognitóban, az internetre feltett hirdetésben keresnek együttest Bíró Icának. Az énekesnő nem tagadja a visszatérést, ami most "Shakira-stílusú" lesz.

„Mondtam, hogy nem gagyi! Bíró Icáról van szó. Én a párja vagyok”

Érdekes hirdetésre lettünk figyelmesek az interneten. „Együttest keresünk nagyon ismert, magyar sztár énekesnő mögé” – olvastuk a titokzatos felhívást. Természetesen azonnal hívtuk a hirdetésben megadott, név nélküli telefonszámot. A vonal túlsó végén egy férfi válaszolt, aki hamar elárulta, hogy a párjának keres zenekart, azt azonban, hogy kiről is van szó, csak azután volt hajlandó elmondani, hogy megosztottuk vele kamu együttesünk nevét. „Mondtam, hogy nem gagyi! Bíró Icáról van szó. Én a párja vagyok” – folytatta a menedzser-barát. Pár perccel később az is kiderült, hogy Bíró Ica most nem Metal Lady lesz, sokkal inkább a latinos vonalat szeretné képviselni. „Shakira-stílusú zenét kellene játszani… A dalok? Hát az megbeszélés kérdése, hogy azokat ki írja… Arra gondoltunk, hogy egy-két koncertet adnának, aztán lesznek fotózások, médiamegjelenések” – osztotta meg velünk a kecsegtető ajánlatot a férfi, aki ezt egy nagyon komoly kiugrási lehetőségnek tartja egy kezdő zenekar számára. „Már ha van vér a pucájukban” – tette hozzá, majd felajánlotta a személyes találkozót a banda és az új-régi énekesnő között.

Apróhirdetésben keresnek zenekart Bíró Icának

„Ilyen mondanivalóval lehetne megfogni őket”

Már csak azt nem értettük, hogy az egyébként életmódtanácsadóként sikeres Bíró Ica miért akar ismét énekelni akkor, amikor minden zenész arról panaszkodik, hogy az újabb és újabb tehetségkutatók miatt gyakorlatilag lehetetlen megélni a zenélésből. Ica barátja erre is készségesen válaszolt. „Sajnálatos módon a 40-50 éves korosztálynak a legfőbb beszédtémája a szegénység. Ilyen mondanivalóval lehetne megfogni őket.”

Ha Metal Lady kell, legyen a Metal Lady
Ha Metal Lady kell, legyen a Metal Lady
Fotó: Story-Best Archívum

„Ha ehhez a Metal Lady kell, legyen a Metal Lady”

Természetesen ezután hívtuk Bíró Icát is, aki nem tagadta a zenei visszatérést, a hirdetésről azonban állítása szerint nem tud. „Valóban beszélgettünk róla, de hogy valaki feltette és még a barátnőjének is hív? Erről nem tudok. De ezt is jelnek veszem, mint ahogy azt is, hogy tegnap találkoztam egy régi zenészbarátommal, Akelás Lacival, és a régi dolgokon nosztalgiáztunk. Van elképzelésem, van mondanivalóm – mind az élethez, mind a hazai dolgokhoz. A szavak nagy erővel bírnak, az embereknek pedig erőt kell adni. Ha ehhez a Metal Lady kell, legyen a Metal Lady” – mondta Ica, aki saját bevallása szerint a zenében mint terápiás hatásban gondolkodik. „Spirituális töltetet szeretnék adni a zenének. A metálos vonal azonban lehet, hogy elmarad. Személyre szabott, dinamikus, erőt adó dalokat szeretnék, amiben természetesen a rockos elemek is nagy szerepet játszanak. Széles spektrumban gondolkodom, nem szeretnék megfelelni semmilyen irányzatnak. A mai világban létezni is nagyon kemény – gondolok most elsősorban a svájci frankra. Pozitív energiára van szükség. Azt gondolom, hogy abban van az erő, ha az embercsoportok összefognak, és akkor is barátok maradnak, amikor segítségnyújtásról van szó.” Ami biztos, Ica saját korosztályához szeretne szólni, épp ezért a jelmondata: „Van élet az 5. X után is!”

Rapid modellképzést is tanít

Bíró Ica mint Metal Lady 1995 előtt három lemezt is kiadott. „A modellkedés után megszületett a kislányom, Brigi, én is úgy gondoltam, valami mással kellene foglalkozni. Az akkori párom ötlete volt, hogy zenei vonalon próbálkozzam. Kitaláltuk a Metal Ladyt – nyilatkozta három éve a Nők Lapja Cafénak Ica. – Az első lemezemet a Pokolgéppel, a másodikat az Ossiannal készítettem. Nagy siker volt. Jól is állt nekem ez a szegecses, bőrös, nagyon csajos stílus…”
Énekesi karrierjét azonban hamarosan fitneszedzőire cserélte, és az elmúlt években több testépítő kiadványa is napvilágot látott. Néhány éve megnyitotta Megújulás klubját, akkor a testileg-lelkileg összetört nőket vette kezelésbe, hogy kihozza belőlük a legtöbbet. „Igazi nőket varázsolunk” – nyilatkozta.  Mint oly sok egykori modell, természetesen Ica is tart modelltanfolyamot, nála 7 napos rapid képzésben garantáltan képzett és magabiztos modelleké válhatunk.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top