Sztárok

Damu-per: Kiborult az áldozat édesanyja

Folytatódott a nemi erőszakkal vádolt Damu Roland ügye pénteken a Pesti Központi Bíróságon. A sajtó ezúttal sem mehetett be a tárgyalóterembe.

Nem történt érdemi előrelépés a mai tárgyaláson sem, de azért több érdekes mozzanat tarkította a nyögvenyelősen haladó per mai napját. A felek hozták megszokott formájukat: a szomorú és kisírt arcú áldozat, Palácsik Tímea visszafogottan elegáns ruhában, a megvádolt Damu Roland pedig sötét öltönyben érkezett. Mindketten tanúkkal érkeztek: Timit az édesanyja, Damut pedig barátnője kísérte.

A Damu-per folytatódik - Palácsik Tímea anyja kiborultKissé ellentmondásos volt a színész barátnőjének viselkedése: míg a tárgyalás előtt még bőszen csókolózott a színésszel, mit sem törődve az őket körülvevő fotósok hadával, később a tárgyalóteremben a bírónő kérdésére már azt felelte, nem járul hozzá, hogy a képe megjelenjen a sajtóban. Hasonlóan érthetetlen volt az az állítása, hogy annak ellenére nem kapta meg a korábbi idézéseket, hogy egy háztartásban él Damuval.

Az áldozat édesanyja majdnem elsírta magát; egyszerre küzdött könnyeivel és dühével. „Nagyon nehéz ezt újra végigélni! Egyáltalán nem vagyok jól, szeretném, ha végre vége lenne, de nem tudom, mikor lesz. Szeretném kitörölni nemcsak ezt, hanem ezt az egész kapcsolatot is. De ez lehetetlen, úgy érzem, ez az egész rányomja a bélyegét az egész életünkre” – mondta, miközben lánya kiskunlacházi ismerőseivel a bíróságon várta a tárgyalás végét.  

A kiskunlacháziak egyáltalán nem voltak hajlandóak megszólalni, ám egymás közt jót nevetgéltek a korábban a bulvársajtóban megjelenteken: azon élcelődtek, hogy az újságok szerint a páros szobáját istállóból alakították ki.

A tárgyalás szünete előtt Damu barátnőjét faggatták a tárgyalóteremben. Tőle csak annyit lehetett megtudni, hogy köszöni, jól vannak. Azért azt még hozzátette, hogy szegény Roland falfehér odabenn, mindjárt rosszul lesz, pedig már a zakóját is levetette, „annál lentebb pedig nincs”.

A szünetben felbukkanó egykori színész tényleg megviseltnek látszott. Előbb az ügyvédjével váltott pár szót, aztán egy zsebkendő takarásában bekapott valamit.

A Damu-per folytatódik - Palácsik Tímea anyja kiborultTímea megviselten és kisírt szemmel a falnak támaszkodva várakozott. Lába még mindig be volt kötözve, és mint megtudtuk, egy ideig még így is marad, mert még a vasakat sem szedték ki belőle.

Három tanú maradt az események végére: Mr. Kiskunlacháza és két türelmetlen taxis, ők nem is értették, miért kellett eljönniük a tárgyalásra.

„Mindkettőnk szállította őket, de én nem is az ominózus napon, ráadásul szólt a rádió a kocsiban, nem is hallottam, mit beszélnek. Hogy milyennek tűntek? Hát normálisnak, ennél többet benn sem tudok majd elmondani. De ezért iderángatni az embert mindössze két óra alvás után” – háborgott a férfi, akit kollégájával együtt láthatóan hidegen hagyott Damuék ügye. 

A másik taxis ennél kicsit többet mondott: „Azon az éjszakán Timi nagyon zaklatott volt, de az is tény, hogy Damu besegítette a taxiba” – mondta. Hogy ez az információ miként hatott a bírónőre, nem tudni, ítélet azonban ezúttal sem született. Folytatás júliusban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top