Sztárok

A Doktor House sztárja: “Szeretnék több időt tölteni a lányommal”

"Könnyű együtt dolgozni Hugh Laurie-val, a röhögés azonban gyakran problémát okoz a forgatáson. Nehezen bírunk komolyak maradni" – mondja Robert Sean Leonard, aki a House legjobb barátját, dr. James Wilsont alakítja a sorozatban.

A Doktor House sztárja: „Szeretnék több időt tölteni a lányommal”Milyen embernek látod a sorozatbéli karakteredet?
Azt hiszem, Wilson magányos típus. Valamelyik nap pont azon nevettünk Hugh-val, hogy Wilson majd egy nap bekerül a kórházba valami betegséggel, egyedül és csupán a pincében rejtegetett pornófilmjeit tudja „magához hívni látogatónak” a kórházba. Ezekért pedig House-t küldi el. Szóval szerintem a pasi valahol negatív figura: három feleségétől vált el, minden egyes nap megküzd a halállal, a legjobb barátja pedig House. Folytassam?

Ahogy egyre előrébb jutott a sorozat, egyre több kórházon kívüli jelenetet vettetek fel. Például főzőiskolába is elmentetek House-zal…
Oh, tényleg! A főzőiskolás felvétel vidám nap volt. Azt külső helyszínen forgattuk. Hugh-val az a problémám, hogy könnyen tudunk együtt dolgozni, viszont nehezen tudjuk magunkat visszafogni. Kínszenvedés komoly arcot varázsolni magunkra: küzdünk azzal, hogy megálljuk röhögés nélkül a felvételeket. Valami mindig történik.

Mi lesz, ha egyszer véget és a Doktor House? Új sorozat után nézel?
Dehogy is! Szerencsés ember vagyok: játszhattam színpadon New Yorkban, ennél többet pedig soha nem is akartam. Eszembe se jutott, hogy valaha filmszínész leszek. Amire vágytam, az csupán az volt, hogy színpadon állhassak és New Yorkban élhessek. Most pedig a Doktor House-ban játszom, ami csodálatos, mert a fizetés remek. Persze nem csak ez számít, kitűnő sorozat, büszke vagyok rá, hogy szerepelhetek benne. Imádom a kollégáimat, de én akkor sem vagyok filmszínész. Nem élvezem, hogy hajnal négykor kell kelni, nem szeretek napi 15 órát dolgozni. Lusta ember vagyok, ambiciózusnak és karrieristának sem igazán mondhatnám magam.

James Belushival a Born Yesterday című színdarabban
James Belushival a Born Yesterday című
színdarabban

És imádod magad negatív színben feltüntetni. De visszatérve a kérdésre, akkor mik a terveid?
Van egy lányom, szeretnék sok időt tölteni vele. Tudod, közösen megoldani a házi feladatot, elvinni edzésre és még sorolhatnám. Amennyi időt lehet szeretnék otthon tölteni. A Doktor House anyagilag lehetőséget adott erre. Úgy tervezem, hogy visszaköltözünk vidékre, elhagyjuk a nagyvárost. A színpadi munkákat nem akarom feladni.

Hajnal négyórás kelés, napi 15 óra… Ennyire nehéz a forgatás?
Nem, nem nehéz. A szénbányászat nehéz dolog. Én csupán utálok korán kelni.

Több színész váltotta egymást a sorozatban az évek folyamán. A cserék idején a forgatási hangulat is változik?
Igen, de én ezt én szeretem. Persze vannak meglepő fordulatok, és az élet is mindig tartogat meglepetéseket. Szeretem azokat a megoldásokat, ahogy valakit kiírnak a sorozatból. Volt, aki öngyilkos lett, mást kirúgtak a történet szerint, és így tovább – az íróink mindig megtalálják a meglepő és egyben megrázó módot arra, hogy valakit lecseréljenek, és ettől életszerűbb lesz az egész.

Az interjú létrejöttét az AXN csatorna segítette.
Doktor House minden vasárnap este 18:00-tól az AXN műsorán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top