Sztárok

Stohl András ítélete: 2 év 4 hónap börtön

A színész-műsorvezetőt első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Eltiltották 3 évre a közügyektől, és 5 évre bevonták a jogosítványát. Stohl ügyvédje fellebbezett.
Stohl tárgyalás élőben: Stohl elismerte, hogy bűnös

Így zajlott Stohl első tárgyalása – videó

Stohl tárgyalás élőben: Stohl elismerte, hogy bűnösTíz óráig két tanút hallgatott meg a bíróság, az egyik a súlyosan sérült Pali bácsi, a másik egy fiatalember, aki megállt segíteni a balesetnél. Pali bácsi elmondta: Nem emlékszik arra, hogy Stohl odament volna hozzá a baleset után. A másik tanú pedig azt mondta, hallotta, amikor a műsorvezető azt mondta gyermeke anyjának, Ancsikának: a lényeg, hogy te vezettél!

Pali bácsi, miután felolvasta jegyzeteit a bírónak, kijelenti, hogy kártérítést kér, mert őstermelőként nem tud úgy dolgozni, mint azelőtt. A sérüléstől fáj a válla és lába. Pali bácsi beszéde után Stohl ismét bocsánatot kér tőle, amit az idős férfi el is fogad.

10:15 Jelenleg szakértőket hallgat meg a bíróság. De nem lehet megállapítani, hogy Stohl András mennyi kokaint fogyasztott és mikor.

10:21 Az ügyész most olvassa a vádiratot, ezután a  védőbeszédek következnek. Stohl András enyhe mértékű, maradandó testi sérülést okozott Pali bácsinak, a többi sérült 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A szakértői vélemények bebizonyították, hogy a balesetet egyértelműen ittasság okozta. Stohl András elismerte a bűnösséget (vád: maradandó fogyatékosságot okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette). A sértettek megbocsájtottak a műsorvezetőnek. Az, hogy Stohlnak három gyermeket kell eltartania, enyhítő körülmény, de súlyosbító, hogy volt már szabálysértése korábban. Stohlnak fizetnie kell, hogy elhagyta a helyszínt, valamint a sérülteknek okozott anyagi kár miatt.

10:36 Az ügyész maradandó fogyatékosságot okozó ittas vezetésért azt kéri, hogy Stohl öt évet kapjon, vegyék el a jogosítványát, és viselje a perköltségeket.

10:40 A védelem elmondja, igaz, hogy több a súlyosbító körülmény, mint az enyhítő, de Stohl András nem volt közömbös a sérültekkel. Stohl András védője kijelenti: a színész tudja, hogy súlyos, amit tett, de fontos, hogy mindent vállalt, ezért kérik a bíróságot, hogy legyenek méltányosak, és legyen minél rövidebb a büntetés. Az ügyvéd felfüggesztett szabadságvesztést szeretne elérni védencének.

10:45 Stohl az utolsó szó jogán elmondja: tudja, hogy felelnie kell és mindenkitől bocsánatot kér.

10:46 A bíróság ítélethozatalra elvonul! Ítélet várhatóan 13:00-kor lesz.

12:55 A tárgyalás folytatódik.

12:57 Stohl András bűnös. A bíróság első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte Stohl Andrást, és öt évre bevonják a jogosítványát, vállalnia kell a perköltséget, valamint három évre eltiltották a közügyektől. 

13:06 Stohl András higgadtan hallgatja végig az ítéletet és a bíró indoklását. Fegyelmezetten viselkedik, mintha felkészült volna a büntetésre. A bíró kiemeli: letöltendő a büntetés, tehát nem felfüggesztett. Mivel az ítélet elsőfokú, az ügyvéd még fellebbezhet.

13:13 A bíró elmondta: Stohl András esetében az ügyet súlyosbította, hogy ivott, kábítószert fogyasztott, áthárította a tettét a párjára, és hogy már volt büntetve, valamint hogy elhagyta a helyszínt. A bíróság szerint nem lehet eleget tenni annak a kérésnek, hogy börtön helyett fogházba helyezzék Stohlt.

13:18 Stohl András ügyvédje fellebbez az ítélet ellen, enyhítést és felmentést is kér. A bíró közli az ügyvéddel, 3 napja van benyújtani a fellebbezést. 

A(z) “Mit gondolsz Stohl büntetéséről?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Egyetértek a büntetéssel, börtönbe kell mennie.

 

 
Megnézem
Összes kép (1)

 

A Való Világ műsorvezetője, és a Nemzeti Színház színészművésze tavaly májusban, a hajnali órákban okozott balesetet, amikor hazafelé tartott ittas állapotban. Az első tárgyalást december 14-én tartotta meg a bíróság, akkor ismertették a vádat, mely: súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette volt. A bíróságon ma reggel 9 órától folytatódott Stohl büntetőpere. A színész-műsorvezető többször elmondta a Nők Lapja Café riporterének is, hogy nem fél a büntetéstől, bármi is lesz az ítélet, el fogja fogadni. A Bors tegnap arról számolt be, hogy az RTL tanácsára a tárgyalási előtti napokban Stohl ügyvédet cserélt, új védője nem más, mint a korábban Csalászár Elődöt védő dr. Péchy Kristófot.

 

Összefoglaló videó Stohl András tárgyalásáról. Kattints ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top