Sztárok

Janics Natasa: “Most már a baba és a család az első”

Már számtalanszor bizonyított, az aranyérmek és a serlegek szinte el sem férnek a lakása polcain. Az olimpiai bajnok kajakos azonban úgy érzi, hogy az élete csak akkor lesz teljes, ha megszületik az első gyermekük, akit férjével együtt mindennél izgatottabban várnak. Janics Natasa amellett, hogy első kisbabáját várja, továbbra is rendszeresen edz társaival.
Natasa és párja, Andrian Dusev
Natasa és párja, Andrian Dusev
Fotó: Sanoma Archív / Gálos Samu Mihály

Először is gratulálunk az örömhírhez! Hogyan közölte a párjával, hogy kisbabát hord a szíve alatt?
Köszönöm a gratulációt, majd kiugrok a bőrömből, olyan boldog vagyok. Együtt voltunk Andróval a nőgyógyásznál – Dalmánál, aki a barátnőm is egyben –, így egyszerre értesültünk a várva várt örömhírről. Megható volt, ahogy a férjem olyan izgatott lett, mint egy kisgyerek.

Kislányt vagy kisfiút szeretne jobban? Milyen keresztnevek jöttek eddig szóba?
Én csak azt mondhatom, amit minden rendes anyuka, csak egészséges legyen, ez a fontos. A nemét csak a 20. hét után tudjuk meg, én pedig még csak a harmadik hónapban vagyok. Így még nem foglalkozunk a keresztnevekkel sem, majd mindent a maga idejében.

Janics Natasa: „Most már a baba és a család az első”

Már gömbölyödik Victoria Beckham pocakja

Könnyedén viseli a terhességet, vagy vannak reggeli rosszullétei? Eddig mennyit hízott?
Szerencsés vagyok, abszolút nem visel meg a babavárás, sőt kimondottan jól érzem magam, lebegek a boldogságtól. Nem pihenek többet, most is edzőtáborban vagyok és keményen végzem az edzéseket a többiekkel. Hirtelen mozdulatokat, nagy erőlködéssel járó munkákat már nem végzek, de 80%-kal elkajakozok a többiek között, és büszkén mondhatom, hogy nem maradok le. Egyelőre nem híztam semmit. Az étkezésemre eddig is odafigyeltem, hiszen nem lehet olimpiát nyerni kólával és hamburgerrel. Egyébként minden nap eszem csokoládét, enélkül egyszerűen nem működöm.

Kismamaként mire figyel jobban oda, miben változtatott eddigi életmódján?
Természetesen teljesen átalakítottam az életem, hiszen most már a baba és a család az első, de mivel a jövőnket a kajakozás teremti meg, ezért mint profi versenyző precízen elvégzem a munkám, vagyis az edzéseket, és készülök az olimpiára.

A menedzsere említette, hogy már belekezdtek a babaszoba tervezésébe. Milyen lesz a pici szobája?
Jó kis menedzserem van, máris gyűjtögeti a baba felszereléseihez a szponzorokat. Természetesen készülünk, hogy a kis kajakkirályfi vagy kajakkirálylány szobája szép, praktikus és otthonos legyen, de a konkrétumok, hogy miből mit vásároljunk, nagyban függ a sajtósom ügyességétől. Egyébként nyáron fogjuk berendezni a szobát.

Fotó: Sanoma Archív/Gálos Samu Mihály
Fotó: Sanoma Archív / Gálos Samu Mihály

Hogy vélekednek az apás szülésről, illetve beszéltek-e már erről a párjával? Benn lesz ő is a szülőszobában?
Beszéltünk róla, de egyelőre még nem tudjuk.

Gyakran mondják azt az áldott állapotban lévő kismamákról, hogy valósággal kivirultak, és csak úgy sugároznak a boldogságtól. Ön hogy érzi, nőiesebbé tette az anyaság? Biztosan rengeteg pozitív visszajelzést kap.
Számomra ez nem fontos, én annak örülök, hogy Andrónak tetszem. Ráadásul az életem nagy részét edzőtáborokban töltöm, és nem a sétálóutcákon kávézgatok. Persze érzem és élvezem az állapotom minden pillanatát, de ez nem a kíváncsi szemek előtt történik. Az edzéseken pedig nem a külsőm alapján szoktak megdicsérni.

Kajakosként rendszeresen a hideg vízben kell lennie. Mit tanácsol az orvos, kismamaként már csak módjával szabad tartózkodnia a vízben?
Ezt csak a laikusok gondolják így. Én nem a vízben ülök, hanem a kajakban, és abban csak akkor van víz, ha nem jól evezek, vagy nem vigyázok. Egyébként a kajakban ha hideg is a víz, meleg van, mert én „befűtök” és a spricdeck véd a hideg víztől és a széltől. Folyamatosan egészségügyi kontroll alatt vagyok, minden edzést és munkát addig végzek, amíg ezt az orvosom megengedi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top