Sztárok

Retroszerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolba

A szerelem olykor csodás dolog, lehet lángoló, boldogító, a legnagyobb öröm forrása. De olykor lehet romba döntő, pusztító is. A leghíresebb retroszerelmeket mutatjuk be, amelyek hatalmas erővel tomboltak, s az egyik felet bizony pokolba is taszították.
Retro szerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolba

Felvarrt ráncok! Visszatértek a 80-as és a 90-es évek sztárjai

Ike és Tina Turner
A drogfüggő sztár összeverte feleségét
Retroszerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolbaTalán kevés nő van, aki annyit szenvedett bántalmazó férje mellett, mint egykoron Tina Turner. A kezdetben közösen fellépő pár házassága a 70-es évek közepére zátonyra futott, miután Ike drogfogyasztása állandósította a botrányokat és a bántalmazást a kapcsolatukban. Ike kokainfüggősége rengeteg pénzbe került, a turnéfelkérések és a lemezeladások pedig egyre csökkentek. Utolsó slágerük a Nutbush City Limits című dal volt, amelyet Tina saját szülővárosáról írt.
1976. július 4-én egy országos turné dallasi nyitófellépésére készült a revü. Az úton a házaspár csúnyán összeveszett, Ike felismerhetetlenre verte Tinát. Amíg a férfi a szállodai szobájukban aludt, Tina mindössze harminchat centtel a zsebében megszökött. A következő néhány hónapot barátainál töltötte, mialatt férje folyamatosan kutatott utána.
Végül 1978-ban váltak el. Tina később megjelent önéletrajzában éveken át tartó kegyetlen bánásmóddal és telhetetlen drogfüggőséggel vádolta volt férjét. A könyvből What’s Love Got To Do With It? címmel mozifilm is készült. Az énekesnő így emlékszik vissza házasságára: „Érzelmileg örökre frigid lettem, s már nem tudok hinni a férfiaknak.” Soha többé nem ment férjhez.

Retroszerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolbaCher és Sonny Bono
Ragaszkodott a férfihoz még akkor is, ha az megalázta, megverte
A férfi már elvált volt, amikor megismerkedett az önbizalom-hiányos, csúnyácska, mindig énekelő Cherrel. Sonny így nyilatkozott a későbbi popsztárról: „Chernek apára, testvérre, szeretőre, tanárra volt szüksége, én pedig imádtam mindezt megadni neki. Harminchoz közel úgy éreztem, végre igazán fontos vagyok valakinek. Én voltam a vezére, és ez tetszett.”
Cher valóban függött Bonótól, aki állandóan kritizálta külsejét. Nem csoda, hogy a fiatalasszony nem sokkal az esküvő után plasztikai sebészhez fordult. Ekkor műttette meg először az orrát. Ezt az operációt később tucatnyi másik követte. Sonny folyamatosan aláásta Cher önbizalmát, s mikor az énekesnő világsztár lett, Sonny beleőrült a féltékenységbe. Drogfüggő és alkoholista lett, és delíriumos állapotban ütötte-verte feleségét. Végül Tinához hasonlóan Cher is elszökött otthonról és elvált.
Cher azonban soha nem szakadt el végleg Sonnytól, a válás után is kereste a társaságát; sokak szerint Cher Stockholm-szindrómában szenvedett, beleszeretett kínzójába. Amikor a férfi meghalt, Cher még dalt is írt hozzá Believe címmel. 

 
Retro szerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolba

Kylie béranyát keres

Kylie Minogue és Jason Donovan
Kylie miatt lett drogos a szépfiú

A nyolcvanas évek ausztrál sikersorozatában, a Szomszédokban jöttek össze. Szerelmükből egy hatalmas sláger is született Especially for you címmel. Jason őrülten szerelmes volt az apró termetű szőke szépségbe, mindenáron feleségül akarta venni. Ám Kylie-t elsodorta az élet. Pontosabban az INXS szexis frontembere, Michael Hutchence, aki miatt gondolkodás nélkül faképnél hagyta Donovant. A férfi összetört. Sírt, könyörgött Kylie-nak, de a lány hajthatatlan volt, szerelme ezer hőfokon égett az INXS sztárja iránt. Jason Donovan a szakítás után a legmélyebb poklot járta meg. Saját maga vallotta be a közelmúltban egy interjúban, hogy akkora törés volt az életében, hogy Kylie elhagyta, hogy soha nem dolgozta fel. „Utána drogfüggő és alkoholista lettem. Teljesen kicsúszott a lábam alól a talaj. Végem volt. Hosszú-hosszú évekbe tellett, mire képes voltam újra szeretni egy nőt” – mondta Donovan, aki időközben megnősült és apa lett, de a szakítás után tönkrement karrierjét soha nem tudta újra elindítani.

Liz Taylor és Richard Burton
Sírig tartó szerelem egy élet szenvedése után

Retroszerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolbaKétszer is megpróbálták – mindkétszer válás lett a vége. Először – a Kleopátra forgatása után – 1964-től 1974-ig voltak házasok, majd egy év mosolyszünet után ’75-ben újra egybekeltek. Ám második házaséletük tizedannyit sem tartott, mint az első: ’76-ban végleg szétváltak útjaik. Szerelmük tomboló és legalább annyira pusztító volt. Liz szinte megszállottja lett a férfinak, aki soha nem volt hű hozzá, sőt gyakran a keze is eljárt. A legenda szerint részegen egyszer úgy összeverte Taylort, hogy a sztár elveszítette magzatát. Sokáig az a hír járta, hogy Liz úgy végrendelkezett: halála után Burton sírja mellé temessék. A héten elhunyt színésznőt azonban a Daily Mail információi szerint Michael Jackson sírjához közel helyezik örök nyugalomra.

Retro szerelmek, amelyek sztárokat taszítottak pokolba

Szécsi Pál tragikus életének története

Domján Edit és Szécsi Pál
Ez a szerelem lett mindkettejük végzete

1972-ben találkoztak a Magyar Rádióban. Nem kevés volt a korkülönbség, hiszen Edit elvált asszony s már ünnepelt színésznő volt, és negyvenedik életéve felé járt. Szécsi Pál viszont mindössze huszonnyolc éves, éretlen, zöldfülű, karrierje és élete kezdetén tartott. Igaz, ő is túl volt már egy elsietett házasságon, egy lengyel manökennel csupán pár hétig voltak férj és feleség. Eleinte barátság, majd lángoló szerelem lett Edit és Szécsi között. Ám a férfi nehezen tudta feldolgozni a korkülönbséget firtató megjegyzéseket, ráadásul súlyos depresszióval és alkoholizmussal küzdött, amit az asszony annak ellenére nem tudott elviselni, hogy mindennél jobban szerette az énekest.
Kérte, könyörgött, hogy hagyjon fel az ivással, de Szécsi nem tette. Végül meghozta élete legnehezebb döntését, elhagyta a férfit. Néhány hónappal később Domján Edit öngyilkos lett, amit Szécsi sosem dolgozott fel. Másfél évvel a színésznő halála után az énekes is önkezével vetett véget életének. Utolsó levelében azt írta, Edit halála után megszakadt valami a lelkében, és így nem tud tovább énekelni.

Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán
Tragédia vetett véget közös életüknek
Szécsiékhez hasonlóan tragikusan alakult Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán szerelme is. A szerelem hirtelen s elemi erővel jött: a Jászai Mari-díjas színésznő és a tehetséges színész Pavel Kohout, Ilyen nagy szerelem című drámájának próbáin kezdett vonzódni egymáshoz a miskolci színházban.
Nagyon szerették egymást, de kapcsolatuk nem volt indulatoktól mentes. Ruttkai így emlékezett vissza közös életükre: „Téptük egymást, de mi értettük egymást legjobban.” Tizenhat évig éltek együtt, amikor Latinovits tragikus körülmények között 1976. június 4-én meghalt. Sokak szerint öngyilkos lett és szándékosan ugrott a vonat elé Balatonszemesen, de Ruttkai Éva állította: hiszi, hogy baleset volt. A színésznő élete végéig nem hitte el, hogy élete szerelme megölte magát. Márpedig ő mindenkinél jobban ismerte.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top