Sztárok

Kopasz és bajuszos lesz Csányi Sándor

Unja a hősszerelmes figurákat Csányi Sándor. Többek között erről beszélt a Nők Lapja Cafénak adott interjújában, de azt is elárulta, miért tűnt el mostanában a bulvárlapok oldalairól.
Kopasz és bajuszos lesz Csányi Sándor

Csányi Sándor hajléktalanokon segít

A legtöbben romantikus vígjátékok főszereplőjeként ismernek. A való életben hasonló személyiség vagy, mint az általad életre keltett férfiak?
Sokkal zárkózottabb vagyok, mint ezek a filmbéli karakterek. De szerintem ezzel nem vagyok egyedül: azt vettem észre, hogy a színészek zárkózott emberek. A színpadon, nagy tömeg előtt megnyílnak, de otthon bezárkóznak. Nem szeretem a nyilvánosságot, nem járok el szórakozóhelyekre.

Kopasz és bajuszos lesz Csányi SándorMit csinálsz kikapcsolódásként?
Tudom, hogy a szépségkirálynők is ilyeneket mondanak, hogy hobbim a sport és az olvasás, de én is ezt tudom mondani, emellett pedig szeretek filmeket nézni. Hiszek benne, hogy a szellemi munka mellett a testtel is foglalkozni kell.

Miket olvasol?
Szeretem az orosz klasszikusokat, például Dosztojevszkijt, Tolsztojt. A mai írók közül imádom Murakami Harukit, és azt a beteg világot, amit alkotott. Ugyanígy kedvelem Chuck Palahniuk, a Harcosok klubja írójának műveit.

A nyilvánosság kerülése miatt döntöttél úgy, hogy nem szerepelsz többet bulvárlapokban?
Volt egy mondás, hogy egy kicsit adni kell a bulvárnak és utána békén hagynak. Rá kellett jöjjek, hogy ez nem így van. Nézzük meg például Stohl Buci esetét: a szemét kivájták. Gyakorlatilag már alig élt, és a bulvárújságok folytatták a rugdosását, hogy még egy bőrt lehúzzanak róla. Moralizáltak, miközben ők ezzel a témával az eladást akarták növelni, hogy még több pénzt keressenek. Tök mindegy, hogy adsz-e nekik, ha éppen hülyeséget csinálsz, akkor úgyis az utolsó bőrt lehúzzák rólad, hogy keressenek. Ráadásul minél kevesebb szerepelsz a bulvárban, annál kevésbé leszel értékes számukra.

Te lettél a MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete. Korábban nem vállaltál hasonló dolgokat, nem szerepeltél reklámokban.
Ez a kezdeményezés azonban egy értelmes és jó dolog, butaság lett volna nem melléállni. Boldogan mondtam igent a felkérésre, mert ez nem reklám, egy ilyen projekthez szívesen adom a nevem. Az mindig pozitív, ha egy cég tehetséges és beteg gyerekeket támogat a saját pénzéből. Fontosnak tartom, hogy olyan programok anyagi segítséget kapjanak, amelyek a beteg gyerekek lelkének épülését is segítik, ilyen például a Bohóc doktorok tevékenysége vagy a lovas terápia.

 
Kopasz és bajuszos lesz Csányi Sándor

„Nem vagyok biztonsági játékos”

Másképp érint téged a beteg gyerekekkel kapcsolatos téma, amióta te magad is apa vagy?  
Igen. Szerintem egy normális embernek is szörnyű dolog beteg gyerekeket látni, de ha valakinek van sajátja, akkor ez az egész sokkal rosszabb. Egy szülő nehezen viseli, ha betege a gyereke. Főleg akkor, amikor tehetetlen, amikor nem tudja, hogy mi a baja.

Napjainkban mennyire fontos a tehetséggondozás?
Szerintem szükséges az olyan programok, amelyek a gyerekeket, a tanárokat és edzőket is motiválják, támogatják. Úgy vélem, nincs olyan sikeres ember, akinek ne lett volna az életében két-három tanára, aki hatást gyakorolt rá.

A MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete
A MOL Új Európa Alapítvány
jószolgálati nagykövete
Fotó: molcsapat.hu

A te életedben kik voltak ezek az emberek?
Az egyikük általános iskolában volt a tanár nénim. Ő úgy tudott beszélni a versekről, mintha meséket hallgatnánk. A másik ilyen a főiskolán Marton László volt. Keményen és kíméletlenül megmondta nekem, hogy ha folytatom azt az utat, amit megkezdtem, akkor mi lesz belőlem. Megalázó volt, de kellett az a pofon nekem.

Miért szidott le ennyire?
A túlzott viccelődés miatt. Nagyon hamar rájöttem, hogy ha a szerepből kikacsintok a nézőtérre, elkezdek viccelődni, akkor könnyebben meg tudom úszni a szerepet, mert a humorizálás jól áll nekem.

Az, hogy most egy komoly ügy mellé álltál, azt is jelenti, hogy elég volt a vígjátékokból és a pályádon is komolyabb vizekre evezel?
Az, hogy milyen ügy mellé állok, nem függ össze azzal, hogy milyen szerepet vállalok el. Ennek ellenére most egy ideig nem vágyom a romantikus vígjátékokra. Én is unom, a nézők is elkezdenek unni engem ezekben. Több szempontból is a komolyabb dolgok felé mozdultam el.

Ha nem romantikus vígjáték, akkor mi?
Januárban forgattunk egy Márai-regényből készült filmet, a Kalandot. Azt nagyon kedveltem. A stílusa miatt nehéz volt, de ezért is szerettem: meg kellett tanulni manírral beszélni. A jelenlegi elképzelések szerint nyáron is forgatok, akkor egy agrárthrillert készítünk. A film csirketenyésztő fiúkról szól, akik eljárnak bankot rabolni. Abban a szerepben az a jó, hogy nem szép fiús. Bajszos, kopasz, agresszív krapekot kell alakítanom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top