Sztárok

Szexuális zaklatásnak minősül Fábry mondata?

Letiltási balhé, egy megdobált producer, s most itt az újabb, talán legvalóságosabb botrány Fábry Sándor körül: egyik kollégája felmondott, mert nem bírta elviselni showmant.

Kollégája felmondott Fábry terrorja miattAz, hogy Fábry Sándor nem épp szofisztikált stílusáról és kedvességéről híres, rég tudható. Ahogyan vendégeit kellemetlen helyzetbe hozza, kifigurázza, alkalmasint terrorizálja, úgy bánik a közvetlen kollégáival is. Igaz, állítólag kemény szavait utána mindig megbánja, és elnézést kér. Valószínűleg a ‘bocs’-ot felejthette ezúttal el, hiszen a Showder egyik megbecsült rendezője, Kovács Gabriella úgy döntött: nem tűr tovább és felmond. A rendező a Bors szerint levélben jelezte a producernek, hogy elválnak útjaik

Kovács Kristóf megkapta a levelem, és arra kért, beszéljünk még a közös jövőnkről, ilyen módon ez ugyanis biztosan nem mehet tovább. Tűrhetetlennek és minősíthetetlennek tartom a viselkedését, ugyanakkor gondolnom kell azokra is, akiknek a megélhetése az én munkámtól is függ. Más módon kell rendezni a dolgokat – mondta Gabriella, a korábbi sérelmeiről azonban nem kívánt nyilatkozni.  

Fábrynak már igencsak sok van a rovásán, hiszen jelenleg per is folyik ellene, Gregor Bernadett akar a bíróságon revánsot venni, mert a Showderben minősíthetetlen stílusban megalázta őt és kedvesét.

A kialakult botrány rávilágít egy meglehetősen kényes problémára: mennyit is kell eltűrnie egy beosztottnak a főnökétől? Hol a határ, amikor a munkavállaló azt mondhatja, most már elég? Vagy ha annyira jó az állás, nem tud mit tenni, csendben tűrnie kell a megaláztatásokat? 

Talán csak kevesen tudják, de a bíróságon az is szexuális zaklatásnak minősül, ha valaki csúnyán beszél az alkalmazottjával. 

Az egyenlő bánásmódról szóló 2003. év CXXV. tv. 7. paragrafusa értelmében:
a szexuális zaklatás a nemi alapú diszkrimináció egyik fajtája. A törvény (10. §) kimondja, „zaklatásnak minősül az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek a 8. §-ban meghatározott tulajdonságával függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása”.  

Sajnos azonban hiába törvény, még mindig sokan félnek lépni, hiszen tartanak a főnökük bosszújától és a létbizonytalanságtól…

Kollégája felmondott Fábry terrorja miatt

Zaklatás a munkahelyen

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top