Sztárok

Mi lett a gyereksztárokból?

Némelyikük ma is ünnepelt sztár, de akadnak, akik a gyerekkori sikerek után inkább civil szakmát választottak. Vajon mi lett az egykori tinisztárokból?

Leonardo DiCaprio
14 éves volt, amikor tévésorozatok apró szerepeiben először találkozhattunk vele. Lányos pofiját 1993-ban jegyeztük meg, amikor is 19 évesen Robert De Niro mostohafiát játszotta az Ez a fiúk sorsa című moziban. Érdekesség, hogy 10 év múlva már az új De Niróként emlegették. A világméretű hisztéria, a Leo-mánia 1996-ban tört ki a Rómeó és Júlia bemutatásakor, majd egy év múlva a Titanic fedélzetén folytatódott. Kamaszos báját érett harmincas pasiként sem veszítette el. Lehet, hogy ezért imádják a hölgyek?

Leo 1993-ban...
Leo 1993-ban…
...és, most 2010-ben
…és, most 2010-ben


Christina Applegate

Nincs olyan nap, hogy ne láthatnánk valamelyik tévécsatornán az 1987–97 között készült Egy rém rendes család-ban. 16 évesen csöppent a sorozatba, és a tévénézők szeme előtt bájos tiniből bombázóvá cseperedett. Azóta csak kevés és javarészt nem túl sikeres filmben láthattuk, és elkerülték az igazi főszerepek. Christina 2008-ban kétéves küzdelmet követően felépült a mellrákból, és rögtön utána rátalált élete legnagyobb szerepe: az anyaság.

Christina 1991-ben
Christina 1991-ben
Az egykori buta szőke, első kisbabáját várja
Most pedig első kisbabáját várja

Scarlett Johansson
Már 8 évesen kamera elé állt, majd miután 1998-ban, 13 évesen Robert Redford oldalán eljátszott egy sérült kamaszlányt a Suttogó-ban, kapkodni kezdtek utána a komoly rendezők: a Coen fivérek Az ember, aki ott sem volt és Sofia Coppola Elveszett jelentés című filmjeivel ő lett Hollywood ügyeletes félénk barnája. 20 éves korára nőiesen kigömbölyödött és hajszínt váltott, és az egykori szende barnát már szőke szexszimbólumként ünnepelték. A nagyfater korú Woody Allen annyira belehabarodott, hogy három filmje főszerepét is rá osztotta.      

A Suttogóban Robert Redford partnere volt (fotó: www.corusend.com)
A Suttogóban Robert Redford partnere volt (fotó: www.corusend.com)
A szakmában sikeres, de a magánélete válságban van
A szakmában sikeres, de a magánélete válságban van

 


Natalie Portman

Tudtad, hogy a Leon, a profi-ban az a komoly kislány ott Jean Reno mellett a 13 éves Natalie volt? A komoly kislány 8 éves korától vegetáriánus és állatvédő. 1998-ban, még gimis korában kezdte forgatni az új Csillagok háborúja trilógia első részét. Azt nyilatkozta, hogy a 3. részt még lezavarja, aztán agyő, Hollywood, mert inkább lesz okos, mint filmsztár. Beiratkozott a Harward Egyetem pszichológia szakára. Aztán mégis jöttek az újabb filmszerepek, a Közelebb, A másik Boleyn lány… Végül is Portman úgy lett okos, hogy sztárgázsit hozó szerepeiben pszichológiai ismereteit kamatoztatja.        

1994-ben ismerte meg a közönség
1994-ben ismerte meg a közönség
Portman pszichológiát tanul
Portman pszichológiát tanul


Justin Timberlake

11 évesen énekelt először színpadon a Sztár kerestetik című show-ban, majd rá egy évre, 1993-ban a Mickey Mouse Clubban szórakoztatta a kölyöknézőket. Két év múlva elege lett a gyerekségekből és az ’N Sync fiúcsapattal hosszú évekre rabul ejtette a tinilányok szívét. 2002-ben úgy érezte, felnőttként már egyedül is boldogul. Szólóban folytatta a zenélést és közben színészkedni kezdett. 2006-ra külsőt váltott: a vékony, trendi fiú fazont maga mögött hagyva, leborotvált fejjel és kigyúrva jelent meg rajongói előtt.      

1999-ben még nem volt olyan vonzó a
1999-ben még nem volt olyan vonzó a „kis” Justin
Ő a legsikeresebb egykori Disney sztár
Ő a legsikeresebb egykori Disney-sztár

 

 
Ábel Anita
1978-ban, már háromévesen szerepelt a tévében gyerekműsorban, majd a nyolcvanas évek ifjúsági filmjeinek (Szeleburdi család, Legyél te is Bonca) gyakori szereplője, sőt főszereplője volt. 12 éves korától 12 éven át ő volt az ország Julcsija a Szomszédok című sorozatban. Felnőttkorára megfeledkeztek róla a filmesek, de nem tűnt el. Sorozatfüggők emlékezhetnek szinkronhangjára, színházba járók láthatták színpadon, és az egész ország ismeri rádiós és tévés műsorvezetőként.

Már háromévesen szerepelt
Már háromévesen szerepelt
Anita már boldog édesanya
Anita már boldog édesanya

Kovács Robi
A Magyar televízióban együtt vezette Acél Rékával, Szekeres Nórával és más gyereksztárokkal az 1989-ben indult vasárnap délelőtti Kölyökidőt. A rosszalkodásra hajlamos kisfiú égővörös haja, szeplős arca felejthetetlen. Robi a tojáshéjat ledobva sem távolodott el gyerekkori „szakmájától”, napjainkban is vezet tévéműsorokat, csak már nem rosszalkodik. Kamaszkori, színház iránti rajongását sem veszítette el, 1996 óta színpadon játszik. Néhány éve megalakította Görbe Tükör néven vándortársulatát, amivel az ország legkisebb falujába is elviszi a kultúrát.    

Kovács Robi a Kölyökidőben 1993-ban
Kovács Robi a Kölyökidőben 1993-ban
...és most 2010-ben. Már ő is házas ember
…és most 2010-ben. Már ő is házasember


Bíró Attila

Mindenkinek ismerős ez a név? Ugye nem. Ő volt az a vásott kölyök, aki 1998-ban kényszernyaralását töltötte a magyar vendéglátóipar szégyene, Zimmer Feri balatoni üdülőjében. Gyerekszínésztől ritkán látható, hiteles alakítást nyújtott. Nem vették fel a Színművészetire, ezért lemondott színészi ambícióiról. „Bánatában” idegenforgalmi szakmenedzsernek tanult, s ilyen minőségében a vendéglátóiparban helyezkedett el. Tengeri hajókon dolgozott, aztán egyszer kikötött a Kajmán-szigeteken és ott maradt. Azért reméljük, hogy munkájában nem a Zimmer Feri-féle vendéglátós vonalat viszi tovább.

Zimmer Feri első részében 1998-ban
A Zimmer Feri első részében 1998-ban
Most csak vendég volt a forgatáson (fotó: Redlemon)

Most csak vendég volt a forgatáson

(fotó: Redlemon)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top