Sztárok

A sztár is ember – mit csináltak, mielőtt híresek lettek?

Ki gondolná, hogy a hírnév előtt is van élet? Egyesekre csaposként figyeltek fel, de akad halottasházi sminkes, ács, testépítő vagy autószerelő is a csapatban. Összeállításunkból megtudhatod, ki mivel kereste a kenyerét, mielőtt a világ ráemelte volna tekintetét. Kezdjük hazánk fiaival!

Geszti Péter
Pedagógusnak készült

Az X-Faktor mentora volt már minden, csak akasztott ember nem. Szerzett zenét, dalszöveget, volt zenekara és reklámcége, szervezett rendezvényeket. Bár jelenlegi foglalkozását ő maga sem tudja pontosan leírni, egy biztos: annak idején magyar–történelem szakos tanárként kezdte pályafutását. Pedagógiai ismereteit pedig most remekül kamatoztatja a tehetségkutatóban.

Tanár úrnak készült Geszti Péter
Tanár úrnak készült Geszti Péter

Király L. Norbert
Irodista volt

Az X-Faktor legeredetibb versenyzője jó úton jár a világhír felé. Egy ország mindenesetre már ismeri és imádja. A nyughatatlan sztárpalántáról nehéz elképzelni, hogy egy helyben ücsörögjön, mégis, amíg nem költözött be társaival a Corvin sétányra, titkárként tengette napjait. Ráadásul azt is elárulta, hogy elvégzett egy modelliskolát, bár a tanfolyam óta még egyetlen munkát sem kapott.

Norbi irodista volt az X-Faktor előtt
Norbi irodista volt az X-Faktor előtt


Jáksó László
Javította a rádiókat

Valószerűtlen arckifejezések, remek szöveg, ragyogó intellektus. A Heti Hetes mókamestere azonban nem volt mindig ilyen virgonc. Lacit ugyanis apja kemény kézzel fogta, így miután elvégezte a francia szakot az egyetemen, kitanulta a rádióműszerész-szakmát is.

Volt idő, amikor nem megszólalt a rádióban, hanem javította
Volt idő, amikor nem megszólalt a rádióban, hanem javított


Havas Henrik
Autószerelőként kezdte

Könyvíró, tévés műsorvezető, kormányszóvivő, újságíró, egyetemi tanár. Havas Henrik sem aprózza el, mindenbe belekóstol egy kicsit. Bizonyára karrierje kezdetén, autószerelőként is remekül funkcionált. Az éles váltás a jogi egyetem elvégzése után következett be, amikor a fizikai munkát szellemire váltotta.

Vajon ezt az autót is megszerelné?
Vajon ezt az autót is megszerelné?

Nem csupán kis hazánkban, hanem Hollywoodban is megtörténhet minden. Az álomgyárban pedig tényleg sosem lehet tudni, miből lesz a cserebogár. Segítünk egy kicsit!

Brad Pitt
Szendvicsemberként is dolgozott

Az éppen feleségét Magyarországon kísérgető világsztár a XXI. század férfiszépségének megformálója, és eredetileg újságírást tanult. A zsebpénzre valót pedig egy hatalmas csirkének öltözve kereste az El Pollo Loco nevű étterem bejárata előtt ugrabugrálva.

A világ legszexibb férfia szendvics-emberként dolgozott
A világ legszexibb férfija szendvicsemberként dolgozott

Teri Hatcher
Mérnöknek tanult

A Született feleségek cserfes színésznőjéhez remekül passzolna a pincérnő- vagy a ruhabolti eladói szerep, ám Teri ennél sokkal drámaibb hivatást űzött. Magfizikus édesapja vénáját örökölve a mérnöki pályát választotta, ám nem tudott elhelyezkedni a férfiak uralta szakmában. Így inkább Superman és James Bond szeretője lett.

Bruce Willis
Egyszerű biztonsági őrként dolgozott

Az akcióhős a nyers erő szimbóluma. Nincs lövöldözős film, amit el tudnánk nélküle képzelni. Hogy miért? Volt miből táplálkoznia, ugyanis a világmegváltás előtt bicepszét és öklét egy egészen más mesterségben kamatoztatta: húszas évei elején biztonsági őrként dolgozott egy szórakozóhelyen.

Biztonsági őrből lett rendőr a filmvásznon
Biztonsági őrből lett rendőr a filmvásznon

Hugh Grant
Angol tanár

A tipikus brit úrifiú le sem tagadhatná eredeti szakmáját. Bár a néhány évvel ezelőtti prostituált-botrány nem javított ezen a képen, mégis könnyedén elhisszük róla, hogy eredetileg angol irodalmat tanított egy gimnáziumban, diplomáját pedig a jó nevű Oxford egyetemen szerezte.

Whoopi Goldberg
Halottasházban dolgozott

A legviccesebbnek tartott színes bőrű színésznő Oscar-díja mellé hazavihetné a legbizarrabb szakmáért járó díjat is. Sokan talán még azt sem tudják, hogy létezik ilyen munka, Whoopi azonban évekig dolgozott egy halottasházban, ahol a felravatolozott elhunytakat sminkelte.

Hulákkal foglalkozott a Ghost sztárja
Hullákkal foglalkozott a Ghost sztárja

Johnny Deep
Dokkmunkásként tevékenykedett

Bár még a vörös szőnyegen is kedvenc letaposott bakancsában és mosatlan hajjal jelenik meg, Johnny Depp eredeti foglalkozása dokkmunkás volt. Bizonyára csak a sztárságnak köszönhetően öltözik ennyire hanyagul, mert annak idején így biztosan nem vettek volna tőle semmit. Pedig a szegény családból származó Johnny eleinte telefonügynökként kereste a kenyérre valót.

Mick Jagger
Pszichiátrián volt recepciós

A Rolling Stones mára legendának számító frontembere sem hagyta ki a rocksztárok életéből az alkoholt és a drogokat. Pedig eredeti foglalkozásában biztosan nem ezt tanították neki; hosszú ideig dolgozott egy pszichiátriai intézet recepcióján, később pedig ápolóként is tevékenykedett a kórházban, mígnem utolérte őt a hírnév szele.

Beyoncé
Takarítónő volt

Annak ellenére, hogy az egyik legsikeresebb énekesnő, Beyoncé a mai napig nagyon alázatosan viselkedik. Ezt az erényét pedig egyértelműen édesanyjának köszönheti, aki szerette volna, ha lánya megtanulja, milyen nehéz pénzt keresni ebben a világban. Ennek érdekében saját fodrászszalonjában dolgoztatta lányát, aki lelkesen söprögette a levágott hajat az üzletben.

Ki gondolná, hogy Beyoncé takarítónőként kezdte
Ki gondolná, hogy Beyoncé takarítónőként kezdte

Clint Eastwood
Medencéket pucolt

A rendezőként is bizonyított hollywoodi ikon már ifjú korában is az álomgyár közelében tevékenykedett, csak kicsit másképp. A filmsztárok medencéit pucolta, és dolgozott egy Los Angeles-i benzinkúton is. Aztán egy darabig egy acélüzemben, majd repülőgépgyárban munkálkodott, és közben meghallgatásokra járt. Végül pedig nemcsak ő, hanem imái is meghallgatásra leltek.

Ozzy Osbourne
Hentesnek tanult

Biztosak lehetünk abban, hogy a botrányos életű rockert inspirálta eredeti foglalkozása. Már csak akkor is, ha arra az esetre gondolunk, amikor leharapta egy színpadra dobott denevér fejét. Igaz, később kiderült, hogy azt hitte, az állatka műanyagból van. Az Angliában cseperedett Ozzy ugyanis hosszú évekig vágóhídi munkásként dolgozott.

Ozzy ma már csak eszi a húst, de volt amikor csontozta
Ozzy ma már csak eszi a húst, de volt, amikor csontozta

Matthew McConaughey
Mosogatófiúként dolgozott

Eredeti foglalkozását elnézve érthető, minek köszönheti Matthew McConaughey legendásnak számító izmait. Befutása előtt ugyanis hosszú ideig mosogatott edényeket egy étteremben, majd egy farmon csirketrágya-lapátolással gyúrt rá kockás hasizmaira.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top