Sztárok

Műteni lehetne Lang Györgyit?

Külföldön egyre többet beszélnek, cikkeznek egy műtétről, ami állítólag megoldás lehet a szklerózis multiplexben szenvedő betegeknek. Magyarországon nem végzik, nem végezhetik, de reménysugár lehet a súlyos idegrendszeri betegség áldozatainak. Így a bevallottan szklerózisos Lang Györgyinek is.

Műteni lehetne Lang Györgyit?A Pa Dö Dö sztárja, Lang Györgyi tavaly vallotta be egy interjúban, hogy szklerózis multiplexe van, azért kényszerült tolószékbe esztendőkkel ezelőtt. Az énekesnő évek óta küzd a súlyos kórral, de nem adja fel, és állítása szerint azért is él – a körülményekhez képest – teljes és boldog életet, mert nem engedi, hogy a súlyos idegrendszeri betegség legyűrje.

Ráadásul most felvillant a reménysugár is:egy olasz orvos ugyanis azt állítja, hogy nagy mértékben enyhíteni, ha nem gyógyítani tudja a betegség tüneteit.

Paolo Zamboni olasz orvos azt mondja: a szklerózis multiplex a nyaki vénás keringés elégtelenségéből fakad, így sikeresen kezelhető akkor, ha kitágítják a nyaki vénákat, például a más betegségeknél is alkalmazott ballonos módszerrel. 

A műtétet hazánkban nem végzik, nem is engedélyezik, de külföldön már igen. 

Talán reménysugár lehet a Pa Dö Dö sztárjának és sorstársainak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top