Sztárok

Boldogtalanul halt meg Tony Curtis

Nyolcvanöt esztendős korában elhunyt a magyar származású filmlegenda, Tony Curtis. A színész utolsó kívánsága nem teljesült, boldogtalanul halt meg.

Tony Curtis halála megrázta az egész világot. A magyar származású, eredetileg Bernard Scwartz névre keresztelt sztár hosszú ideje küszködött tüdőgyulladással, szervezete nagyon legyengült az utóbbi időben. Tolószékbe kényszerült, amit mindig tettre kész, dinamikus természete nehezen viselt. Ám legendás életkedve, magyaros virtusa, pikírt humora nem hagyta el a nehéz, fájdalmas pillanatokban sem. Humorral viselte, amikor teste ernyedni kezdett, és az is, amikor orvosai közölték vele: készüljön fel, hamarosan búcsúznia kell. 

Boldogtalanul halt meg Tony Curtis
Boldogtalanul halt meg Tony Curtis

 
Tony Curtis  nevadai otthonában hunyt el, szívroham végzett vele. Halálos ágyánál felesége, Jill volt vele. Az asszonnyal az amerikai lapok szerint az elmúlt esztendőkben megromlott a kapcsolata, hiszen az évekkel fiatalabb feleség nem törődött eleget a nagy beteg férfival. Noha fiatalon kifejezetten szép férfinek tartották, és szeretője volt szinte az összes hollywoodi bombázó, a személyes boldogságot valahogy soha nem találta meg Tony Curtis. Marilyn Monroe-val való kapcsolata a színésznő depressziója miatt ért véget, első felesége, Janet Leigh-vel pedig hamar megromlott a kapcsolata. A színész ugyanis nem csak a filmvásznon szerette forrón, hanem az ágyban, és folyamatosan megcsalta feleségét.

Ez vezetett ahhoz, hogy lányával, Jamie Lee-vel örökre eltávolodtak egymástól. Jamie ugyanis végignézte, ahogyan édesanyja végig szenvedte a Tony-val töltött éveket a sztár nőügye miatt. Jamie soha nem bocsátotta meg apjának hűtlenségét. Janet Leigh végül összeszedte magát és elvált, Tony pedig később számos alkalommal újra házasodott, utoljára egy nálánál 45 évvel fiatalabb bombázót vett feleségül. De a boldogságot mellette sem találta meg, örökké kóborló szíve nem nyert nyugalmat. Ahogyan utolsó kívánsága sem teljesülhetett. A színész ugyanis szeretett volna kibékülni lányával, bízott abban, hogy gyermeke, saját húsa és vére megbocsát neki. Ám Jamie nem nyújtott békejobbot haldokló apjának. Nem könyörült meg rajta. Tony Curtis, a leghíresebb szívtipró, akinek lábai előtt milliók hevertek szerte a világon,  szívében boldogtalanul, magányosan távozott el.

 

Noha tucatnyi filmben játszott, leghíresebb szerepe az 1959-ben forgatott Van, aki forrón szereti című vígjáték volt Marilyn Monroe-val. Oscarra is jelölték alakításáért. Később 1971 és 1972 között forgatta Roger Moore-ral a Minden lében két kanál című sorozatot, ami elképesztő siker lett Európában. Az elmúlt esztendőkben visszavonult a filmezéstől és hobbijának, a festészetnek élt. Képei 25 ezer dollárért keltek el darabonként.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top