Sztárok

Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?

Néhány híresség a vakuk villanása elől vidékre menekül, mások nem tudják maguk mögött hagyni a nagyváros forgatagát, és azt, hogy egy karnyújtásnyira vannak tőlük a legjobb éttermek, színházak és üzletek.

Katy Perry
Angliában vesz farmot

A hamarosan hazánkba érkező énekesnőnek különös, romantikus látomása volt a napokban: azt álmodta, hogy Angliában vett egy farmot, és odaköltözött vőlegényével, Russell Branddel. „Szeretnék egy angol farmot nagy házzal, friss levegővel. Már látom magam előtt, ahogy a gyerekek rohangálnak a házunk körül – nyilatkozta Katy a Sun újságnak. – Russell fejné a teheneket, és összeszedné a tojásokat a csirkék alól, amíg én almás pitét sütök neki a házban. Tudom, úgy hangzik, mintha viccelnék, de egyszer Russell és én már beszéltünk róla, és rájöttünk, hogy ez lenne a tökéletes hely arra, hogy családot alapítsunk.”

Katy és Russel háza
Katy és Russell háza

Katy és Russell nemrégiben vett egy hatalmas lakást New York West Side-i részén, de ahogy Katy fogalmazott, nem akar ide gyereket szülni. „Los Angeles és New York sem gyerekbarát város, ezért akarunk vidéken élni.”


Sarah Jessica Parker
Nincs az a pénz, hogy elhagyja New Yorkot

Hat évadon át volt a Szex és New York főszereplője, később pedig két mozifilm erejéig is belebújt a New York-i írónő karakterébe. Parker már kislányként New Yorkban élt és tanult, ahogy ő fogalmazott, egyszerűen beleszeretett a nagyvárosba és a nyüzsgésbe. Sarah-nak és férjének, Matthew Brodericknek 2002-ben született meg első közös fiuk, James, majd 2009-ben egy béranya segítségével két ikerlány szülei lettek. Az öttagú család ekkor sem költözött el New Yorkból, csupán egy nagyobb lakást kerestek New York Manhattan városrészében. Az új családi fészek mintegy 16 millió dollárba került a színészpárnak. A lakásban kilenc hálószoba és öt fürdő van.

Sarah Jessica lakása ebben a házban található
Sarah Jessicáék lakása ebben a házban található

Manhattan neve egyszerre jelenti Manhattan szigetét és a rajta elterülő Manhattan kerületet, amely New York öt kerületének egyike. A kerülethez magán Manhattan szigetén (amelyet a Hudson folyó torkolati része ölel körbe) kívül tartozik még több másik sziget és a szárazföld egy kis része is.
 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?

Közigazgatásilag ez New York megye is egyben. A 2000-es népszámlálás adatai szerint 1,5 millió lakosa volt.

 

George Clooney
Olasz kisvárosban találta meg a nyugalmat

Clooney, amikor csak teheti, maga mögött hagyja Amerikát, és Olaszországba repül, hogy a Comói-tónál lévő villájában pihenjen. Gyakran motorozik a környező kis falvakban, és a „szomszédai” már barátként üdvözlik a hírességet.

George mindig ide menekül, ha nem kell forgatnia
George mindig ide menekül, ha nem kell forgatnia

George 2000 tavaszán a milánói Scalában járt egy előadáson. A barátai felhívták a figyelmét arra, hogy ha Olaszországban jár, mindenképpen utazzon el a festői szépségű Comói-tóhoz. Clooney szinte azonnal beleszeretett a kisvárosba, és meg is vásárolt egy villát a Heinz családtól. A színész immár kilenc éve minden nyarat itt tölt, sőt annyira megszerette a környéket, hogy mindig ide menekül, ha nem kell forgatnia.

George és barátnője, Elisabetta elhagyja a villát
George és barátnője, Elisabetta a Comói-tónál

A Comói-tó 146 km². Olaszország harmadik legnagyobb tava. Como városa a tó egyik lefolyástalan ágában található. Évszázadok óta ez a városka a gazdag emberek egyik legkedveltebb pihenőhelye.
 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?


Brad Pitt és Angelina Jolie
A biztonság miatt maradnak a fővárosban

A Brangelina párosnak a világ számos részén van háza. Vettek népes családjuknak villát Franciaországban, Angliában és az Egyesült Államokban is. Most, hogy egy forgatás miatt három hónapig a magyarok vendégszeretetét élvezik, az egész család Budapestre költözik. Pitt és Jolie ilyenkor azt szeretnék, ha gyermekeik a lehető legotthonosabban éreznék magukat, ezért nem valamelyik belvárosi luxusszállodában laknak majd. Angelina a budai Vár környékén bérelt ki egy luxusingatlant, közel 6 millió forintért havonta.

 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?

A filmet, amelyben a színésznő játszik, úgy tudjuk, Budapesthez közel, egy kisvárosban forgatják majd, viszont ilyen biztonságos ingatlant vidéken nem találtak volna, ezért esett a választásuk a fővárosra.

A budai várnegyed Budapest I. kerületének városrésze Vár néven. 1987 óta az UNESCO világörökség-listáján budai várnegyed néven szerepel. Területén számos középkori eredetű műemlék, valamint 17–18. századbeli lakóházak és középületek találhatók.
 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?

A budai várnegyed három fő része a Budavári Palota, a Szent György tér és a történelmi lakónegyed.


Jamie Oliver

London legszebb részén vett egy 19 szobás házat!
Az angol sztárszakács 2009-ben vásárolta meg a család új otthonát Londonban, a Primrose utcában. Jamie 7 és fél millió fontért vásárolt meg két egymás mellett lévő lakást, melyből egy kivitelezőgárda fél év alatt csodálatos otthont varázsolt. A belvárosi „kégliből” egy 19 (!!!) szobás udvarház lett, amely teljes egészében az Oliver család tulajdona.

 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?
 Vidék kontra nagyváros. Hol élnek a világsztárok?

Nem ez volt az egyetlen ingatlanberuházása a szakácsnak. 2002-ben 850 ezer fontot költött egy 16. századi vidéki házra, csakhogy itt a családja nem volt felhőtlenül boldog. Mivel Jamie folyton Londonban volt tévéműsorai és éttermei miatt, csak késő éjjel ért haza a családjához. Így most a családja is többet látja, és a London belvárosában található étterméhez is hamar odaér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top