Sztárok

Tovább olvadnak a kilók Gombos Edináról

Az elmúlt hónapokban számos sztár vette rá magát arra, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől. Volt, aki csodapirulával, volt, aki sok sporttal és egészséges életmóddal és volt, aki plasztikai sebésszel karcsúsodott. Most eláruljuk a hírességek legféltettebb diétázós titkát.

Az elmúlt hetekben, napokban talán Gombos Edina fogyásáról cikkeztek a legtöbbet. A teltkarcsú, csinos anyuka ugyanis kísérleti nyúl lett: rajta tesztelnek egy édesgyökér alapú csodakészítményt. Edina egészséges tempóban folyamatosan szabadul meg felesleges kilóitól. 
Edina három kilót fogyott az eszenciával. Ez a három kiló talán kevésnek tűnhet első hallásra, csakhogy Edina aprócska termete miatt nagyon látványos a fogyás, és mindenki őt faggatja.

– Amióta megszültem a kislányomat, s rajtam maradt néhány kiló, mindig is szerettem volna karcsúbb lenni. A kamera egyébként is kövérít, és amikor délután ötkor bekapcsolom a tévét, nem tetszik, amit látok. Szeretném a régi alakomat visszanyerni, de a háziasszonyi teendők, a kislányom és a munkám mellett szükség van az energiára, ezért nem is bajlódtam a fogyókúrával. Ám amikor a Két testőr egyik háziasszonya, Vámos Erika megkeresett, hogy egy magyar orvos csoport szeretné, ha kipróbálnám az általuk kutatott gyógyszert, igent mondtam, mert itt pontosan az a lényeg, hogy nem kell változtatnom az eddigi életmódomon.  Persze nem eszem meg mindennap két tábla csokit, azonban ugyanúgy a magyaros ételeket részesítem előnyben – mondta el Edina.

Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu
Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu

– A magyar kutató orvos csoport abból a megfigyelésből indult ki, hogy vannak emberek, akik az éjszaka közepén is megehetnek egy XXL-es pizzát, mégsem híznak, míg másokon egy szelet kenyér is nyomot hagy. Megállapították, hogy mindezért egy úgynevezett hízásra hajlamosító gén a felelős. A kutatók már tíz esztendeje dolgoznak azon, hogy ezt a gént kiiktassák, vagy legalábbis minimalizálják a működését az emberi szervezetben. Mindehhez az édesgyökér kivonatát alkalmazzák. Ezt a gyógynövényt egyébkén tmár az ókorban is használták. Mielőtt igent mondtam arra, hogy elkezdjem a gyógyszer szedését, leültem a kutatócsoport hatóanyag szakértőjével, Szabó Lászlóval és az összes kérdésemet feltettem neki. Ő megnyugtatott, hogy a gyógynövényből kivonták a méreganyagot és használata semmilyen káros hatással nincs a szervezetre. Napi három kapszulát szedek, és már egy hét után érzem a hatását. Vékonyabb lett a combom, a karom és a derekam. De a végcél az, hogy novemberig tíz kilót leadjak.

Fotó: Sanoma Archív/Rozmanitz Gábor
Fotó: Sanoma Archív/Rozmanitz Gábor

A Jóban Rosszban színésznője, az ország kedvenc állatorvosának asszisztense 9 évvel ezelőtt véletlenül tudta meg, hogy túlsúlyát pajzsmirigybetegség okozza. Cseke Katinka egy barátnőjét kísérte el vérvételre, amikor az orvos rápillantva megkérdezte tőle, hogy pajzsmirigyvizsgálatra ment-e. Katinka megdagadt nyakát látva azt tanácsolta, nézesse meg magát. Ekkor derült ki, hogy Katinka pajzsmirigye alulműködik, ezért nem olyan jó az anyagcseréje, illetve hajlamosabb a hízásra.
Katinka újfajta műtéttel vette fel a harcot a kilók ellen. Az eljárás csupán néhány kisebb bemetszéssel jár. A rádiófrekvenciával keltett hővel eddig 2-3 liter zsírtól szabadult meg, a derékkerülete csökkent.

– Sem a színművészeti elvégzése alatt, sem szolnoki színésznő koromban nem gondoltam volna, hogy nekem valaha súlyproblémáim lesznek. Ha a 60 kg-os súlyt ebben a időszakban elértem volna, biztos kiakasztott volna, hiszen a versenysúlyom 54-55 kg körül mozgott. Aztán jött a nagy szerelem, Norbival, későbbi férjemmel egy pillanat alatt egymásba habarodtunk. Norbi táncos, ezért érthető, hogy én még vékonyabb lettem, egy igazi szőke bombázó. Összeházasodtunk, és rövidesen bekopogtatott a gólya is, megszületett a gyönyörű kislányunk, Panna. A terhesség alatt nem híztam sokat, azt hittem, gyorsan leadom a “babahájat”. Ennek azonban volt egy akadálya: a Pannával otthon töltött három év alatt túlságosan jól belejöttem a háziasszony szerepbe….– mesélte Katinka, aki később elvált férjétől, hiszen a férfi megcsalta. Ekkor tudatosult benne, hogy egyedül maradt kislányával és jókora súlyfeleslegével. Rengeteg fogyókúrát kipróbált, de a kilók inkább gyarapodtak, semmint eltűntek volna… Aztán megismerkedett egy elektromos zsírbontó módszerrel, ami segített rajta. 

– Az orvosommal kiválasztottuk azt a testrészt, amiből a legjobban szeretnék fogyni, majd a bőr alatti zsírszövetbe bevezetett tűelektródákon keresztül olyan áramcsomagok jutottak a zsírpárnáimba, amelyek a zsírréteg fokozatos megkisebbedése mellett a bőrömet is feszesítik. Kaptam egy személyre szabott étrendi ajánlást is, tehát minden készen állt a fogyásra. Minden, kivéve a lelkemet. A kúra elején ugyanis annyira elmerültem a depresszióban és az önsajnálatban, hogy az orvosi utasításokat felemás módon tartottam be. Az orvosom ezt gyorsan észrevette, és keményen, szigorúan kilendített ebből az állapotból. Most is emlékszem arra a beszélgetésre, ami helyre tette a lelkemet. Már aznap “rákattantam” a programra, és a sikerek azonnal meg is érkeztek.

Fotó: Sanoma Archív/ RTLKLub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív/ RTLKLub Sajtóklub

Gáspár Győző saját bevallása szerint hatvanöt kilótól szabadult meg. Egyesek szerint gyomorgyűrűvel sikerült a hihetetlen fogyás, de a showman máig is tagadja, hogy valóban a segédeszközzel fogyott volna. Győző mindenesetre viszontagságos utat tett meg, mire “sukár csávó”lett, egyszer kórházba is került az egyik étrend-kiegészítő szedése miatt.

– Szedtem a gyógyszert, lefogytam tőle 35 kilót, aztán kórházba kellett mennem. Egy hétig bent tartottak. Nem bántam meg egyáltalán, mert sikerült lefogynom –  mondta egy éve.

Győzike aztán újabb harminc kilót fogyott, szintén étrend kiegészítővel, de bőrén láthatóan nyomot hagyott a diétázás, lógni kezdett a hasa. Győző ezért a közelmúltban befeküdt egy budai magánklinikára, ahol hosszú műtéttel eltávolítottak a hasáról több mint kétkilónyi lógó bőrt.
– Hat órán át műtöttek, mert olyan testtájakon is kellett rajtam dolgozni, amelyek nem voltak tervbe véve. De megérte: megszabadultam két kiló huszonöt deka fölösleges hasbőrtől. Most már aztán tényleg sukár csávó vagyok – büszkélkedett a showman.
– A cimboráimban csalódtam: jól behülyítettek. Akik túlestek már ilyen beavatkozáson, azzal riogattak, hogy ordítani fogok a fájdalomtól, szörnyű kínok várnak rám. Nos mindez kamu, mert semmilyen fájdalmam sem volt – mesélte a koporsódíler.

Bódi Sylvi legújabb naptárfotózása miatt kezdett fogyókúrázni. A szépséget zavarta, hogy úgy érezte, felesleg van rajta és nem eléggé izmos a teste. Sylvi imádja Madonnát, ezért azzal az edzéstervvel igyekezett átformálni a testét, mint amilyennek a popikon tartja karban a testét. Ugyan Sylvi sajnálja, hogy nem lett olyan teste mint a pop nagyasszonyának, de ezzel minden bizonnyal sokan nem értenek egyet, hiszen Madonnát a legtöbben már túl izmosnak és inasnak tartják.

Fotó: Sanoma Archív/Steindl Gabriella
Fotó: Sanoma Archív/Steindl Gabriella

– Sajnos nem lettem olyan izmos, mint Madonna, de rengeteget sportoltam, wakeboardoztam, futottam, hogy csúcsformában legyek. Legutóbb tíz évvel ezelőtt nyomtam ötvennégy kilót. Most talán már annyi sem vagyok – mosolygott Sylvi.

 Gyönyörű, tökéletes alakú, igazán vonzó nő Dobó Kata. Talán kevesen gondolnák róla, de a különleges adottságai ellenére Katának néhány esztendeje még vajmi kevés önbizalma volt. A vörös hajú szépség az önbizalma növelésére jelentkezett egy szépségversenyre is annak idején, hiszen hiába nézett tükörbe, nem tetszett neki maradéktalanul, amit látott. Kata maximalizmusa később is megmaradt, a szépség ugyanis olyannyira jó formáját akarta hozni egy-egy fotózás előtt, hogy gyakran hashajtót kapott be, hogy hasa laposabb, feszesebb legyen.

Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella
Fotó: Sanoma Archív/Németh Gabriella

Azonban ez a fajta fogyás senkinek sem ajánlott, mivel tönkreteszi a gyomrot és az anyagcserét.

Fotó: Sanoma Archív/press.tv2.hu
Fotó: press.tv2.hu

Liptai Claudia csúcsformába lendült a tavalyi Playboy fotózásra. A Mokka vörös hajú démona hosszú esztendők óta küzd a kilókkal, és jár személyi edzőhöz, Verához. Claudia végül az egészségeseknek való gyógytornával fogyott le, edzőjével a gerinc körüli stabilizáló izmok, mély hátizmok edzésével kezdték.

– Ugye ilyenkor kéne csúnyákat mondani a jojóeffektust okozó túl alacsony kalóriabevitelről? Hazudnék. Tudtam, hogy szigorúnak kell lennem önmagammal, de azt is, hogy megőrülök ízek nélkül. Az Atkins- (szinte teljes szénhidrátmentes diéta – a szerk.) diétában nem hiszek. Ahogy múltak a hetek, egyre jobban megszerettem a zöldségeket, csökkentettem a húsfogyasztást, de a fűszerekről nem mondtam le. Nem is gondolnák, hogy a brassói salátával is finom, nem muszáj hozzá olajban tocsogó burgonyát enni. Idővel összeszűkül a gyomrod, tényleg nem vagy már olyan éhenkórász, mint előtte, inspirál,amita tükörben látsz – nyilatkozta a fotózás idején a Shape magazinnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top