Sztárok

10 ok, amiért szerethetjük Sandra Bullockot

Az idei Oscar-gála abszolút favoritja Sandra Bullock volt. Korábban senki sem gondolta volna a bugyuta komédiákba skatulyázott sztárocskáról, hogy egyszer megkapja a legjobb színésznőnek járó díjat. A sótlan, ripacskodó csajból hirtelen Hollywood első számú dívája lett. De miért is szerethetjük őt?

1. Mert hihetetlen öniróniáról tett tanúbizonyságot, amikor átvette a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málna-díjat. Míg minden más színész kikéri magának ezt a „kitüntetést”, addig Sandra kiállt a színpadra, és az egészből viccet csinált. Persze az sem elhanyagolható, hogy az Oscar-gála előtt két nappal ez a húzása óriási szimpátiát váltott ki az emberekből, és azonnal megbocsátották neki, hogy elhalászta a filmvilág legrangosabb díját a nagy kedvenc, Meryl Streep elől. Az Oscar-szoborral a kezében ő volt az egyetlen, aki fittyet hányt az idei kikötésre, és bizony fennhangon köszönte meg a támogatást az édesanyjának.

Az Arany Málna díj átvételénél
Az Arany Málna-díj átvételénél
 10 ok, amiért szerethetjük Sandra BullockotA friss Oscar-díjas színésznő stílusáról olvashatsz cikkünkben, melyet itt érhetsz el!

Sandra Bullock stílusa »

2. Mert ő az egyetlen élő Disney-figura Hollywoodban! Sandra önmagát definiálta így néhány évvel ezelőtt egy éjszakai tévéműsorban. Szerinte minden testrésze olyan, mint egy rajzfilmhősé. Tény, hogy lassan ő lesz az egyetlen olyan színésznő, aki nem faragtatta át az orrát és nem pumpáltatta fel a mellét. Persze járt már szépészeti beavatkozáson, a botox az ő ráncait is eltüntette, de legalább a vonásai természetesnek tűnnek. A Féktelenül című film sikere után a producerek megpróbálták rávenni, hogy fogyjon le tíz kilót, és csináltassa meg az orrát, de ő akkor ezeket elutasította. A koplalás helyett a sportot választotta. Mindennap másfél órát kocog, és konditeremben edz, hogy formás legyen a hátsója. Látványos fogyókúrájában segítette egy kínai akupunktúrás módszer is.

10 ok, amiért szerethetjük Sandra Bullockot3. Mert nemet mondott Sylvester Stallonénak! A pusztító című film forgatásának idején még a kutya sem tudta, hogy kicsoda Sandra Bullock. Első filmjét 1987-ben forgatta, de éveken keresztül csak középszerű tucatfilmekben kapott szerepet. 1993-ban aztán Stallone és Wesley Snipes oldalán játszhatott, és mindannyiunk Rambója szemet vetett rá. Sandra pontosan tudta, hogy ha nemet mond, azzal elvághatja magát a filmes karriertől, mégis kereken elutasította a sztár közeledését. Később kiderült, hogy ez lett a szerencséje. A film producerének annyira imponált a bátor lány, hogy az eredetileg csak nyúlfarknyi szerephez hozzáíratott több jelenetet Sandra számára. Ez volt a színésznő első szerepe, amelyért már komoly gázsit kapott.

4. Mert az egyetlen hollywoodi színésznő, aki maga szinkronizálja németül a filmjeit. Édesanyja, Helga Meyer opera-énekesnő révén tizenkét évet töltött Németországban, és tökéletesen megtanulta a nyelvet. Rendszeresen bosszantja azzal a kollégáit, hogy németül káromkodik a forgatásokon. A többiek nem értik, hogy mit mond, ám nem tudnak rá megsértődni sem, hiszen nem lehetnek biztosak abban, hogy nem éppen szalonképes szavak hagyják el a száját.

Férjével, Jesse James-szel az Oscar díjátadón
Férjével, Jesse Jamesszel az Oscar-
gálán

5. Mert pontosan tudja, hogy milyen Matthew McConaughey az ágyban! A két színész 1996-ban ismerte meg egymást, és azonnal szerelembe estek. A nők álmaként emlegetett Matthew nem tudott ellenállni Sandra szempilla-rebegtetésének, és közel egy éven át osztotta meg vele az ágyát. Mindketten tudták, hogy kapcsolatuk nem tart örökké, de a színésznő a mai napig ellágyul, ha valahol Matthew-ról faggatják. Szerelmi élete eddig nem volt viharos, bár sűrűn cserélgette a partnereit. Exei között szerepel Michael Mailer rendező, Tate Donovan színész, Bob Schneider dzsesszzenész és Ryan Gosling is. 2005-ben férjhez ment Jesse G. Jameshez, akiről minden elmondható, csak az nem, hogy jóképű. A színésznő mégis imádja a tetovált bőrű, kétes múltú pasit. Minden vágya, hogy legyen egy saját gyermeke, ám ez eddig nem adatott meg neki, ám ő neveli férje előző házasságából született kisebbik lányát.

6. Mert olyan filmekre mondott nemet, amelyekből később siker lett! Az Oltári nőben helyette Julia Roberts menekült Richard Gere elől, az Első a szerelemben Uma Thurman analizáltatta magát, a Millió dolláros bébi című filmben pedig Hilary Swank ugrott be a helyére, és csaknem Oscart is kapott az alakításáért. Fordított eset egyetlenegyszer történt vele: az Aludj csak, én álmodom főszerepét eredetileg Demi Moore kapta, ám ő végül mégsem vállalta el.

7. Mert egy plátói szerelemből barátságot tudott kovácsolni. Quinton Aaron a People magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a The Blind Side forgatása előtt hosszú évekig Sandra Bullock nagy rajongója volt, sőt több évig titokban még szerelmes is volt a színésznőbe. Amikor megkapta Michael Oher, az amerikai futballsztár fiatalságát feldolgozó film főszerepét, és így filmbéli partnere lett, a színész tudta, hogy viszonyuk természetesen csak baráti lehet. A forgatásról Quinton Aaronnak nagyon jó emlékei vannak, szerinte a színésznő a világ legkedvesebb, leggondoskodóbb embere, aki sikerei ellenére is megmaradt teljesen földhözragadt, szerény, közvetlen nőnek.

8. Mert eddig egyetlen egy filmben, a Nász-ajánlatban vetkőzött le, és ott is eltakarta az intim testrészeit! Sandra egy interjúban elárulta, hogy már korábban is megvált volna a ruháitól, ha úgy nézne ki, mint Kate Winslet. Szerinte a Titanic főszereplőnőjének vannak Hollywoodban a legtökéletesebb idomai. Azt is bevallotta, hogy ha olyan szerepet kapna, amely megkívánja a pucérkodást, minden további nélkül mutatna magából többet is, mint eddig bármikor.

10 ok, amiért szerethetjük Sandra Bullockot

9. Mert nem veti meg a piát sem! A negyvenöt éves színésznő nem titkolja, hogy imádja korsóból inni a sört, és a tequilát sem veti meg. Nem tagadja, hogy többször volt már annyira részeg, hogy másnap semmire sem emlékezett. Legutóbb a Golden Globe-gála utáni fogadáson sikerült felöntenie a garatra, hajnalig iszogatott, de reggel fogalma sem volt arról, mi történt előző éjjel. A tévében végignézte a ceremónia ismétlését, hogy tisztában legyen az eseményekkel. Szerinte egy nő nem attól lesz nőies, hogy minden örömöt megvon magától, hanem attól, hogy emelt fővel tud belépni egy olyan helyre, ahol csak férfiak tartózkodnak.

10. Mert rajong Prince-ért! Régi nagy álma, hogy egyszer ő lehet a múzsája Prince egyik szexis dalának. A színésznő bevallotta, hogy tizenéves kora óta nagy rajongója a polgárpukkasztó zenésznek, és noha egyszer lett volna rá alkalma, túl félénk volt megismerkedni a sztárral. „New Yorkban dolgoztam pincérnőként egy éjszakai klubban, amikor megismerhettem volna – mesélte Sandra. – Mindig előtte sétáltam el, de egyszer sem nézett rám. Arra gondolok néha, hogy talán látott, és írt rólam egy dalt, csak nem tudom, hogy melyiket. Voltam a koncertjein, de nem akarom megismerni azt az embert, akitől szexinek érzem magam. Mi van, ha utálna? Elveszíteném ezt az érzést.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top