Sztárok

Halott gyermekeiket siratják a világsztárok

Mindenük megvan, bármit megvehetnek, aminek ára van, de a legfontosabb értékre mégsem tudtak vigyázni: saját csemetéjükre. Az elmúlt esztendőkben számos híresség élte át a legszörnyűbb kínt, amit szülő átélhet: meghalt a gyermeke.

Eric Clapton kisfia kiesett az ablakon

Eric Clapton egyetlen fia, Conor, 1991-ben, négyéves korában halt meg, amikor kiugrott a sztár lakásának 53. emeletéről. A rettenetes tragédia teljesen felborította a muzsikus és akkori kedvese, Lory Del Santo életét. „Éveken át sírtam, csak sírtam. Conor halála érzelmileg és fizikailag teljesen megbénított. Aztán a könnyek elfogytak, s lassan újra élni kezdtem. Loryval szakítottunk, nem tudtuk feldolgozni a tragédiát, de aztán újra szerelmes lettem, és ez a kapcsolat erőssé tett” – mondta Clapton, akinek jelenlegi feleségétől, Melia McEnerytől három lánya született.

Clapton és Conor - Forrás: dailymail.co.uk
Clapton és Conor – fotó: Dailymail.co.uk

Ericnek azonban eleinte nem ment könnyen, hogy fia halála után feldolgozza: újra apa lesz.

„Eleinte abba sem akartam beleegyezni, hogy jelen legyek a szüléseknél. Aztán egyszer csak azt éreztem: boldoggá tesz, hogy újra apa vagyok” – mondta Clapton, aki egy interjúban felidézte a kilenc évvel ezelőtti tragédiát is.

„A takarítónőnk kinyitotta az ablakot, hogy szellőztessen. Conor, aki azt hitte, hogy – mint mindig – az ablak zárva, odarohant, s mire észrevette volna, hogy nyitva, elvesztette az egyensúlyát, és kiesett. Láttam a holttestét, soha nem felejtem el” – tette hozzá Clapton, aki egy számot is írt fia emlékére, a Tears in Heaven a kis Conornak szól.

Anna Nicole Smith fia túllőtte magát

A botrányos életű meztelen modell, Anna Nicole Smith fia 2006 szeptemberében, máig tisztázatlan körülmények között hunyt el abban a bahamai kórházban, ahol a szőkeség három nappal korábban életet adott kislányának. Daniel anyja szülőszobájában, egy pamlagon ülve lett rosszul, minden előzmény nélkül. A boncolás megállapította, hogy a húszéves Daniel szervezetében hétféle gyógyszert találtak, ebből négyet receptre lehet kapni. Egy halottkém olyannyira gyanúsnak találta a fiatal fiú halálának körülményeit, hogy bűnvádi eljárás indítását kezdeményezte, de végül erre nem került sor.  A bahamai hatóságoktól kiszivárgott, hogy a halál beálltakor Anna Nicole Smith és fia nem kettesben voltak a szobában.

Halott gyermekeiket siratják a világsztárok

„Egy harmadik személy is volt anyán és fián kívül a szobában, amikor a halál beállt” – jelentette be a halottkém, akinek a szavai süket fülekre találtak, annál is inkább, mert öt hónapra rá Anna Nicole Smith is elhunyt gyógyszer-túladagolásban. 

Marlon Brando lánya felkötötte magát

Cheyenne Brando - Fotó:facesaerch.com
Cheyenne – fotó: Facesaerch.com

Talán nem túlzás azt állítani, hogy kevés celebgyereknek jutott olyan hányatott sors, mint Marlon Brando lányának, Cheyenne-nek. Az egzotikus szépségű lány tinédzserkora óta küzdött a drogokkal és az antidepresszánsokkal, elméje akkor bomlott meg, amikor fivére, Christian megölte a vőlegényét. Noha Christian azzal védekezett, hogy a férfi fizikailag bántalmazta Cheyenne-t, a lány ezt élete végéig tagadta. Cheyenne anyja, Tarita pár éve egy botránykönyvben vallotta be: későn jött rá, hogy Cheyenne élete miért siklott ki. Marlon ugyanis molesztálta a saját lányát.

„Cheyenne gyönyörű, egészséges gyerek volt, aki lenyűgözően vonzó, boldog tinédzserré ért. Tele volt tervekkel, szerette az életet. Tahitin éltünk, és minden rendben volt, egészen addig, míg Los Angelesbe nem vittem az apjához. Cheyenne drogozni, inni kezdett, kezelhetetlenné vált, öngyilkos akart lenni. Próbáltam a lányomnak segíteni, de ő 1995-ben végleg elhagyott minket: felakasztotta magát. Egy pár éve előkerült naplóból tudtam meg, hogy miért: a saját apja a szeretőjévé tette” – emlékezett vissza Tarita.

Paul Newman fia túllőtte a drogot

A 2008-ban elhunyt Paul Newman csaknem harminc évig siratta egy szem fiát, soha nem dolgozta fel gyermeke tragikus elvesztését. Newman Scott nevű fia a színész első házasságából született 1950-ben. Akkoriban Newman még kezdő színész volt, súlyos megélhetési gondokkal küzdött, és erre ráment házassága is. Később újraházasodott, Joanne Woodwardot vette el. Scott soha nem dolgozta fel, hogy apjának új családja van, elhanyagoltnak, feleslegesnek érezte magát, és rebellis, kezelhetetlen, szenvedélybeteg fiatalemberré érett. 1974-től a nyilvánosság előtt is botrányt botrányra halmozott: részegen ült a volán mögé, az őt igazoltató rendőrök egyikét fejbe is rúgta. Pár évre rá motorbalesetet szenvedett, és alkohol-, valamint drogfüggősége is elhatalmasodott rajta. Az utcán élt, akár egy hajléktalan. 1978-ban, huszonnyolc esztendősen hunyt el, túladagolta magának a drogot és az antidepresszánsokat.

Paul és Scott - fotó: truthpraiseandhelp
Paul és Scott – fotó: Truthpraiseandhelp


John Travolta fia súlyos betegség miatt halt meg

A rossz nyelvek szerint: ha létezik szülő, aki valóban hibáztathatja magát gyermeke haláláért, az John Travolta. A Szombat esti láz egykor kecsesen ringó csípőjű sztárja ugyanis vallási nézetei miatt nem kezeltette autista fiát, Jettet, a fiú pedig egy rohamot követően elájult, és beverte a fejét apja bahamai házának fürdőszobájában. A színész a nyilvánosság előtt azt mondta, hogy Jett úgynevezett Kawasaki-szindrómában szenvedett, de a sztárhoz közel álló források szerint a valóságban autista volt. A színész testvére, Joey szerint Travolta egyháza az autizmust mentális betegségnek tartja, és ezért nem is fogadják el a létezését.

Az utolsó közös fotó
Az utolsó közös fotó

„Nagyon sokat veszekedtünk Johnnal Jett miatt. A kisfiú a színfalak mögött nagyon beteg volt, gyakran jöttek rá rohamok, amikor rángatózott, és szinte az őrület határára került. Kezelni kellett volna, de John nem volt erre hajlandó. Bármilyen rossz is ezt bevallani, John szégyellte, hogy beteg a fia. A gyerek betegségét gyengeségnek fogta fel, egy szégyenfoltnak a külvilág számára mutatott tökéletes képen” – árulta el Joey Travolta, aki szerint azért sem lehetett Jett Kawasaki-szindrómás, mert az a betegség nem okoz rángógörcsöket.

Mike Tyson kislánya megfojtotta magát

A tragikus véletlen végzett Mike Tyson imádott kislányával, Exodussal. Az alig négyéves Exodus tavaly májusban a Tyson család házának konditermében az erősítőgépekkel játszadozott, a feltételezések szerint elesett, és egy kábel megszorult a felügyelet nélkül hagyott gyerek nyaka körül. Nem sokkal később hétéves bátyja talált rá a kicsire, és azonnal szólt az édesanyjának. A mama kiszabadította az eszméletlenül heverő gyermeket, és hívta a rendőrséget, de a vészhívásra állítólag későn reagáltak. Exodus kritikus állapotban került kórházba, majd nem sokkal utána meghalt. Mike Tyson, akinek korábbi házasságaiból négy gyermeke született, sírógörcsöt kapott a hír hallatán, és állítása szerint a történteket soha nem fogja kiheverni.

Mike Exodussal - Fotó:dailypandora.com
Mike Exodussal – fotó: Dailypandora.com

Terence Hill fia autóbalesetben halt meg

Terence Hillt éveken keresztül mindenki irigyelte. Nemcsak világhírű volt, de feleségével és két kisfiával felhőtlen boldogságban is éltek. Megvalósították közös, régi álmukat, és vásároltak egy hatalmas farmot. Ám az idillnek húsz évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra vége szakadt. Terence-ék kisebbik, örökbe fogadott fia, Ross egy autóbalesetben szörnyethalt. Ross éppen szüleihez sietett, de soha nem ért oda. A szülők csaknem összeroppantak, és azóta remeteéletet élnek, senkivel nem kívánnak találkozni. Terence hosszú ideig munkát sem vállalt, aztán meg hajnaltól éjszakáig dolgozott, csak hogy felejteni tudjon. Egyik gyógymód sem bizonyult hatásosnak, legendás kék szeme napjainkban is szomorúan csillog.

Terence Hill és fia, Ross (bal oldalt) együtt játszottak a Keményfejű című filmben
Terence Hill és fia, Ross (baloldalt) együtt játszottak
a Keményfejű című filmben 1987-ben

 

Andy Vajna fia öngyilkos lett

Derült égből villámcsapásként jött a hír 2007-ben: a magyar származású hollywoodi producer, Andy Vajna huszonhat éves fia, Justin véget vetett életének. Az egyetemista fiú síelni ment a barátaival, s az utazásról nem tért vissza.

Egy 2005-ös Los Angeles-i rendőrségi jelentésből kiderül: Justin súlyos lelki eredetű betegséggel, skizofréniával küzdött.

Nem tudni, hogy a súlyos kór vagy a magánélet szentsége miatt, de Vajna rejtegette a világ elől gyermekét. Tucatnyi életrajz, interjú olvasható a producerrel, de soha még csak meg sem említette egyetlen gyermekét vagy a fiú kínai származású édesanyját, akivel rövid ideig élt házasságban. Andy a tragédiáról egyszer, egy tévéműsorban beszélt, és akkor elmondta: Justin a szívében él tovább.

Az érzékeny fiút a zenei pálya vonzotta, de tehetsége nem teljesedhetett ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top