Sztárok

Eszenyi hihetetlen átalakulása

Elkészült Mészáros Márta legújabb, Utolsó jelentés Annáról című filmje, amely Kéthly Anna politikai pályafutását és érzelemdús világát mutatja be Eszenyi Enikő és Fekete Ernő főszereplésével.

Mészáros Márta új filmjét, az Utolsó jelentés Annáról címűt október 15-én mutatják be. A rendezőnő a híres Napló-trilógia és a Nagy Imre-film után továbbra is a 20. századi magyar történelemben keresi hőseit. Ez alkalommal annak a Kéthly Annának az életét ismerhetjük meg, akit Mészáros szerint senki sem ismert igazán, pedig valójában sokszínű, érdekes nő volt, lenyűgöző egyéniséggel.

A kalandos életutak és a felkavaró érzelmek nem hiányoznak a filmből. A valós tényeken alapuló – ám fikciós elemekkel tarkított – történet főhőse az irodalmár Péter (Fekete Ernő), azt a feladatot kapja a titkosszolgálattól, hogy menjen ki Brüsszelbe, lépjen kapcsolatba az emigrációban élő idős szociáldemokrata politikussal, és hozza haza.

Fotó: Szabó Adrienn
Fotó: Szabó Adrienn

Kéthly Anna (Eszenyi Enikő), a Nagy Imre-kormány államminisztere 1956 óta harcol a forradalom emlékéért, a Kádár-rendszer igazi arcának, valódi természetének leleplezéséért. Péter az asszonyon keresztül felfedez egy másik Magyarországot.

A filmben Eszenyi Enikő hihetetlen átalakuláson megy át: a fiatal, majd idős Kéthly Anna szerepében remekel. Fekete Ernő kiváló partner mindebben, mesteri a kissé rezignált Péter alakjában. A további szerepekben láthatjuk többek között Cserhalmi Györgyöt, Kováts Adélt, Szilágyi Tibort, Hámori Gabriellát, Hollósi Frigyest vagy Básti Julit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top