Sztárok

Madonna világsztárokat elégített ki

Szép, csúnya, szexis, közönséges? Lehet vitatkozni rajta, ám tagadhatatlan: van benne valami, ami vonzza a férfiakat és a nőket is. Talán a sugárzó szenvedély, amely egész lényét áthatja.

Olyan nő, akinek kevesen tudtak ellenállni, mindent és mindenkit megkapott, amit és akit akart. Nemcsak szexuális étvágya, de akaratereje is legendás. Tény: Madonna nagyon mélyről jött, emberfeletti kitartása, saját magába vetett hite, rendíthetetlensége nélkül ma egészen biztosan nem lenne a világ egyik legjobban fizetett előadóművésze.

Testével fizette a borsos tandíjat

Michiganben született, édesanyja korán meghalt. Vallásos édesapja hiába próbálta kordában tartani rebellis lányát, Madonna otthagyta az iskolát, és ötven dollárral a zsebében New Yorkba ment, hogy megcsinálja a szerencséjét. Mindenáron sztár akart lenni. A hetvenes évek végén beiratkozott Alvin Ailey koreográfus iskolájába, ahol színpadi mozgást tanult. Az iskola nem kevés pénzbe került, de Madonna megtalálta a módját, hogyan állja a tandíjat.
„Nemes egyszerűséggel közölte: nincs pénzem, ellenben csodákat művelek a testemmel. Megegyeztünk?” – mesélte róla ismerőse Randy Taraborelli Madonnáról szóló könyvében.
Akik ismerik, állítják: az énekesnő mindenért, mindenkinek a testével fizetett. A DJ Mark Kaminsnak is, aki első demólemezét készítette.
„A szexualitásával mindent elért” – mondta róla Kamins.
Madonnának pedig tényleg nem voltak gátlásai, a szeme előtt lebegő cél érdekében bármire képes volt. Ahhoz, hogy elinduljon a karrierje, pénzre volt szüksége. Az erotikusfilm-ipar kínálta a legkecsegtetőbb ajánlatot.
„Nem szégyellem, nem volt mit ennem, meg kellett élnem valamiből” – mondta Madonna.

1979-ben, ismertté válása előtt
1979-ben, ismertté válása előtt

Mindenki a tupírozott, bőrdzsekis lányt követte

A nagy lehetőséget DJ Kamins adta Madonnának: lejátszotta Everybody című dalának demóját, ami népszerű diszkóslágerré vált. Kamins hozta össze a Warner Bothersszel is 1982-ben. A Warnernek nagyon tetszett az énekesnő stílusa, ezért a cég lemezfelvételt ajánlott neki. Karrierje rakétasebességgel elindult. 1983-ban megjelent debütáló albuma, és a Holiday című szám az amerikai Top 20 lista élére került, a diszkókban milliók ropták a slágerre. Madonna sajátos stílust teremtett, amely meghatározta a 80-as évek popkultúráját. Mindenki a bőrdzsekis, tupírozott szőke hajú lányt követte, aki nyakában keresztet hordott, és a szexuális szabadságot hirdette. Debütáló albuma még mindig a listákon volt, amikor már második korongját jelentette meg Like a Virgin címmel, amellyel világsztár, ikon lett.

Még több Madonna! Olvasd el a Vezess.hu cikkét Madonna autójáról!
Katt ide! :
http://www.vezess.hu/vezetunk/milyen_auto_szerepelt_madonna/20184/

Megdöntve a zenei csúcsokat, 1985-ben színésznőként is megpróbált karriert befutni, Hollywood azonban nem fogadta szívesen. Felejthető filmekben játszott, alakításait jóindulattal is csak szórakoztatónak nevezhetjük. Ám arról gondoskodott, hogy neve ne merüljön feledésbe: botrányt botrányra halmozott.

A Papa Don’t Preach olyan nőkről szól, akik házasságon kívül esnek teherbe. Az 1989-es Like a Prayer című számában pedig égő kereszteket mutatott a háttérben, és egy afroamerikai erotikus szenttel csókolózott. A Vatikán betiltotta a videót, a Pepsi cég pedig visszavonta Madonnával kötött a szerződését. Ám mindez nem zavarta: ekkor már milliomos volt, ráadásul népszerűségével együtt nőtt híres szeretőinek száma is.

Kennedyéknek nem volt partiképes

„Úgy váltogatja a férfiakat, hogy néhányan még a másnapot sem érik meg” – jellemezte egyik barátja. Rendszerint megszerezte magának, akit akart. Barátnői mesélik, hogy hosszú évekkel ezelőtt egy magazinból kivágott képet lobogtatott: „Nézzétek, milyen isteni a haja, a teste. Mint egy álom!” A Kennedy fiúról, John Johnról áradozott, akinek a fényképét akkor látta először. 1987 decemberében ismerkedtek meg New Yorkban, mindketten a Central Parkban kocogtak. Cseresznyeajkával, szőke hajával, félig lehunyt szemével éppen olyan volt, mint Marilyn Monroe, aki a meggyilkolt amerikai elnök, John F. Kennedy szeretője volt. John John talán őt vélte Madonnában felfedezni. Úgy tervezték, hogy összeházasodnak, Madonna gyereket akart. John John anyja, Jackie Kennedy azonban megálljt parancsolt: „Misfits” – mondta. Azaz: nem partiképes.
Ám Kennedy előtt mások is voltak. Mind ismert nevek. Prince-t 1985-ben ismerte meg. Már a limuzinjában a férfira vetette magát. Később az énekes megkérte a kezét, de Madonna nem tudott mit kezdeni vele. A férfi a spirituális szexben élte ki magát, az énekesnő ellenben igazi élvezetet akart. Két hónap után elváltak.

1984-ben
1984-ben


Sean Penntől megkapta az igazi élvezetet

Amit nem kapott meg Prince-től, megkapta Sean Penntől. Már megismerkedésük első estéjén a földön hemperegtek. Sean megőrült érte, pár hét után összeházasodtak. A színész Daisy Cobbnak nevezte el, és egyik lábujjára tetováltatta ezt a nevet. Seannak azonban egy másik szerelme is volt: az ital. Ha ivott,  roppant erőszakossá vált. Táskájában egy 22-es kaliberű pisztolyt hordott, amelyet alkoholos mámorában nemegyszer használt is. Amikor például tudomást szerzett Madonna és Prince korábbi kapcsolatáról, a mennyezetbe lőtt. Máskor leitatta felesége kutyáját, s egy partin Madonnát a vendégek szeme láttára belökte a medencébe. 1988 decemberében székhez kötötte, s órák hosszat gyötörte.  Elváltak, Madonna Warren Beattyvel vigasztalódott. Nem volt olyan szenvedélyes, mint Sean Penn, de önzetlenebb szeretőnek bizonyult.  Ajándékokkal árasztotta el Madonnát, s amikor az egyik lokálban nem tudták felszolgálni kedvenc kóláját, máshonnan hozatott, s ötszáz dollárt fizetett érte. Győzedelmes mosollyal nyújtotta át az italt: „Íme, drágám, ez a világ legdrágább kólája!” Beattyt csak Pussymannek nevezte. „Nem jelentettem neki semmit, egy darab friss hús voltam, amelyet eldobhatott” – vallotta be később Madonna, aki azért jól profitált a kapcsolatból: Beattyvel szerepelt a Dick Tracy című produkcióban, majd kiadta a film zenéjét, valamint olyan bombasikereket, mint a Vogue, a Rescue Me, vagy a Justify My Love, amely megint csak nagy botrányt kavart, és betiltották az MTV-n. Az csak hab volt a tortán, hogy fedetlen keblekkel vonult végig Jean Paul Gaultier divatbemutatóján, és nyíltan csókolózott nőkkel, divatba hozta a csúcsos melltartót és a tuxedót. Ahogyan mindig, ezúttal is jóval megelőzte korát, nem követte, hanem megteremtette a divatot. 

Jackót megdöbbentette Madonna szabadszájúsága

Harminckettedik születésnapján „megajándékozta magát” a táncos Tony Warddal. Egyszerű módját találta ki a közeledésnek: odament hozzá, és elnyomta a férfi fenekén a cigarettáját. Tony biszexuális volt. Madonna egy alkalommal tréfából kisminkelte, női ruhába öltöztette, és új barátnőjeként mutatta be séta közben.
Ward után Michael Jacksont szemelte ki magának a nagy étvágyú díva. Jackóval egy étteremben találkoztak, a randevút menedzsere hozta össze. Jackson tetszését nem nyerte el az énekesnő, hiszen megdöbbentette Madonna szabadszájúsága. Kapcsolatuk plátói maradt.
Fitneszedzőjét, akitől kislánya, Maria Lourdes született, 1994 őszén ismerte meg a New York-i Central Parkban. A latin származású edzőt a New York Post egyszerűen Madonna csúcsspermájának nevezte el. Madonna maga sem tagadta, hogy Leonban mindössze egyetlen dolgot látott: tökéletes külsejű apát egy gyereknek. A kis Lourdes születése után Madonna eltávolodott botrányos időszakától, gondoskodó édesanya lett. Markáns változása zenéjén is érződött. Az Evitában klasszikus zenei húrokat pengetett meg, és hónapokon keresztül énektanárhoz járt, hogy fejlessze a hangját. 1998-ban adta ki a meditatív, elektronikus hangzásvilágú Ray of Light című albumot. Újra hatalmas sikert aratott a Frozen, illetve a címadó dal által, amely egy nyugodtabb, spirituálisabb Madonnát mutatott a világnak. Az új albumhoz pedig új stílus is dukált: hosszú, fekete hajával, földig érő bőrruhájával újra divatot teremtett. Elkötelezte magát a héber kabbala vallásnak, ráadásul magánélete is rendeződni látszott.

Madonna világsztárokat elégített ki Ritchie úrinőt akart faragni belőle – nem ment

1998-ban egy parti alkalmával ismerte meg második férjét, a nála tíz évvel fiatalabb Guy Ritchie filmrendezőt. Annyi bókot, mint tőle, senki mástól nem kapott. Madonna később így emlékezett vissza a megismerkedésükre: „Nem úgy viselkedett velem, mint egy ikonnal.” Guynak egy időre sikerült az, ami más férfinak soha: nyugalmat hozott Madonna életébe. Amikor kisfiuk, Rocco megszületett, még nagyon boldogok voltak, ám időközben valami elromlott. A párhoz közel álló barátok szerint Guy meg akarta változtatni feleségét, angol, vidéki úrinőt akart faragni ebből az ízig-vérig amerikai, rebellis nőből, akinek a vére folyamatosan forr. Nem is bírta sokáig a béklyókat: visszatért örök szerelméhez, az énekléshez. Kiadta az American Life című korongot, amelyet a Confessions on a Dance Floor című követett. Madonna újra bebizonyította: méltán nevezhetjük a pop királynőjének, hiszen meghatározó, divatteremtő személyisége a pop minden ágának és korszakának.
Ritchie-vel tavaly végleg különváltak, Madonna azóta visszatért régi életéhez: egy huszonkét esztendős modellel, Jesus Luzzal jár együtt, és neveli két saját és két örökbe fogadott, afrikai kisgyerekét.
Sokan rosszallják, ahogyan él, de ő most is, ahogyan eddig is, magasról tesz arra, hogy ki mit mond róla. Éli az életét, és azt teszi, amihez a csábításon kívül oly nagyon ért: énekel, koncertezik szerte a világban.
Évtizedek óta kutatják, hogy miben is rejlik páratlan sikerének titka. Kitartásán kívül talán abban, hogy bárminek fogott is neki – egy új lemeznek, dalnak, hódításnak –, mindig olyan szenvedéllyel tette, hogy az mindent felperzselt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top