Sztárok

Alföldi Róbert ismét New Yorkban rendez

A színész-rendező szeretné a tavalyi sikerét is felülmúlni a Nagy Almában.

Alföldi Róbert a múlt héten ismét tízórás repülőútnak vágott neki, hiszen a New York-i Dicapo Operaházban megkezdődnek Tobias Picker Emmeline című operájának próbái. A művész másodjára rendez New York legkülönlegesebb operaházában, mely Manhattan szívében található.

A színész az RTL Bulvárnak elmondta, hogy némi rettegéssel néz a négyhetes próbaidőszak elébe, hiszen nagyon nehéz darabbal kell megbirkóznia. Az sem segíti a munkát, hogy eltökélte, szeretné a tavalyi, New York Times által is méltatott rendezését felülmúlni.

Tavaly Robert Ward Arthur Miller világsikerű színművéből, A salemi boszorkányokból készült operáját óriási érdeklődés övezte Szegeden, majd el is nyerte a legjobb produkciónak járó díjat. Az Emmeline-t New Yorkban szeptemberben mutatják be, itthon pedig 2009. november 15–16-án láthatjuk majd a Szegedi Nemzeti Színházban, az operaverseny és -fesztivál öt versenyprodukciójának egyikeként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top