Sztárok

Így búcsúztatták Jacksont

Michael Jacksontól – alig két héttel ezelőtti tragikus halála után – a család, a barátok, az ismerősök, a sztár tisztelői és rajongói tegnap vettek búcsút Los Angelesben. A szertartáson Jackson volt felesége, Debbie Rowe nem vett részt.

Az eseményt minden idők legnagyobb televíziós eseményeként könyvelték el, becslések szerint körülbelül 3,5 millió ember követte a búcsúztatást a televízión keresztül, az interneten, és azokban a mozikban, amelyeket külön erre a napra béreltek ki. Ugyanígy a helyszínen is hatalmas volt a tömeg. Állítólag a Los Angeles-i repülőjáratok tele voltak, a szállodák megteltek. Csak a rendőri biztosítás 2,5 millió dollárba került.

A családtagok úgy döntöttek, hogy szűk körben búcsúznak el Michael Jacksontól, ezért két órával az ünnepély előtt a hollywoodi Forest Lawn temetőben gyűltek össze. A csendes szertartás után a sztár koporsóját átvitték a Staples Centerbe, ahol ottani idő szerint 19.32-kor kezdődött a megemlékezés azzal, hogy Michael testvérei bevitték a koporsót az arénába.

Elbúcsúztatták Michael Jacksont

 

A búcsúszertartáson részt vett többek között Stevie Wonder, Mariah Carey, Usher, Lionel Richie, Kobe Bryant, Jennifer Hudson, John Mayer és Martin Luther King III. Debbie Rowe, Jackson két idősebb gyermekének anyja azért nem jelent meg, mert a média folyamatosan támadja az asszonyt. Debbie Rowe így jobbnak látta, ha távol marad az eseménytől.

Több híresség és barát is beszéddel búcsúzott. Queen Latifah szerint Jackson „a legnagyobb sztár a Földön”. Brooke Shields, aki 13 éves korában ismerte meg az énekest, könnyek közt elmondta, hogy akkor mindketten gyerekek voltak, akik élvezték az életet, és sokat nevettek együtt. Számára Michael nem király, hanem egy kis herceg maradt örökre. Jackson lánya, Paris a világ legjobb édesapjának nevezte Michaelt, és elmondta, mennyire szereti. Beszéde után a család elhagyta a színpadot, a testvérek pedig a vállukon vitték ki a koporsót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top