Sztárok

Meghalt a pop királya

50 éves korában, szívrohamban elhunyt a pop királyaként tisztelt zenész, Michael Jackson.

Meghalt a pop királya Hiába szállították kórházba, nem sikerült újraéleszteni Michael Jacksont. Minden idők legsikeresebb énekese volt. 13 Grammy-díj, ugyanennyi listavezető sláger és a világ legmagasabb példányszámban eladott albuma (Thriller – 104 millió db!) fűződik a nevéhez.

Michael Jackson zenészcsaládba született, testvéreivel már egészen kis korától a színpadon állt. A Jackson Five sorra produkálta a slágereket. A csapat feloszlása után szólókarrierbe kezdett. 1979-ben megjelent Off the wall című albumáról azonnal öt dal került a TOP 10-be. Tucatnyi helyen említik a nevét a Guinness-rekordok könyvében.

Legnagyobb slágerei: Billie Jean, Beat it, Thriller, We are the world, Bad, Smooth criminal, Black or white…

A gyermekkori sikerekért később nagy árat fizetett, komoly depresszióval küzdött, és nem találta a helyét a felnőttek világában. Barátait gyerekek alkották, és saját álombirodalmat épített fel Neverland néven, melyben vidámpark és állatkert is volt. A zenész megvásárolta a The Beatles dalainak jogait, melyekről később le kellett mondania. Névházasságot kötött Lisa Marie Presley-vel, akitől hamar elvált. Egyik ápolónője vállalta a béranyaságot, és két gyermeket szült számára. Fura, különc szokásait nem értette meg a világ, és a támadások kereszttüzébe került. Pedofília vádjával bíróság elé citálták, de ott nem találták bűnösnek. Eladósodott, vagyona elúszott, és szinte teljesen elbújt a világ szeme elől. Családi örökségként még egy bőrbetegség is kínozta, melynek hatására a bőrszíne kifakult. Képtelen volt tükörbe nézni, nem találta önmagát. Plasztikai műtétek sorát hajtatta végre az arcán. Előbb bálványára, Liz Taylorra, majd keresztanyjára, Diana Rossra szeretett volna hasonlítani. A beavatkozások miatt annyira eltorzult az arca, hogy az utóbbi években már csak erős sminkben vagy egészségügyi maszkban lépett utcára.

Idén őszre tervezte a visszatérését: egy új albumot, és egy világ körüli turnét, melyre már hónapok óta gyakoroltak a táncosai.

Michael Jacksont rajongók milliói és a sztárvilág színe-java gyászolja. Egyik slágerét idézve: „Gone too soon”, vagyis túl korán távozott…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top