Sztárok

Kate Winslet önmagával versengett

Az Oscar-díj egyik előfutárának tartott, vasárnap megrendezett BAFTA-gálán a Gettómilliomos című brit-indiai alkotás gyűjtötte be a legfőbb elismeréseket. Az angol színésznőt ugyanabban a kategóriában kétszer is jelölték.

A Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóját hatalmas sztárparádé közepette tartották. Jelen volt – meghívott vendégként, jelöltként vagy díjátadóként – mások mellett Meryl Streep, Daniel Craig, Penélope Cruz, Sir Mick Jagger, Brad Pitt, Angelina Jolie és Sharon Stone.

Mickey Rourke (The Wrestler) vitte el a legjobb férfi főszereplőnek járó BAFTA-díjat, a legjobb női főszereplő díját Kate Winslet kapta a The Reader (A felolvasó) című filmben nyújtott alakításáért. Az idei jelölések egyik érdekessége volt, hogy a brit színésznő önmagával is versenyzett, ugyanis egy másik film, a Revolutionary Road (A szabadság útjai) főszerepéért szintén jelölték a legjobbnak járó elismerésre. A legjobb mellékszereplő díját a tavaly elhunyt Heath Ledgernek ítélték a The Dark Knight (A sötét lovag) című filmben nyújtott teljesítményéért.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top