Sztárok

Nézd meg közelebbről a first ladyt!

Még mindig nem csitultak el a kedélyek az amerikai elnökválasztás kapcsán, hiszen történelmi jelentőségű eseménynek számít, hogy színes bőrű férfi lett az ország első embere. Ez azt is jelenti, hogy Barack Obama felesége, Michelle az első fekete first lady.

Az asszony már a kampány alatt is rivaldafénybe került, de a győzelem után ez csak fokozódni fog. Michelle 1964-ben született Chicagóban; a karizmatikus lány mindig is céltudatosan élte az életét. A Princeton és a Harvard Egyetemen tanult, és a foglalkozásának is köszönheti, hogy megismerte majdani férjét. A két jogász 1989-ben találkozott, és Michelle a kezdetekről azt mesélte, hogy úgy érezte, semmi közös nincs benne és a Hawaiiról jött férfiban. Michelle-nek azonban csalódnia kellett, hiszen hamarosan rájött, hogy nagyon is megkedvelte Barack Obamát.

1992-ben összeházasodtak, és azóta két lányuk született, Malia 1998-ban, Sasha három évvel később. Michelle életében nagy törést jelentett, amikor 1991-ben meghalt imádott édesapja, és elvesztette az egyik legjobb barátját is. A nehéz időszakon túljutva minden idejét férjének és munkájának szentelte az asszony, amiből aztán a gyerekek születése után sem engedett. A kampány alatt is végig férje mellett állt, a győzelem után pedig feladta az állását, hogy minden idejét a családjának szentelhesse. Michelle Obama igazán elegáns asszony, és már most Jackie Kennedyhez hasonlítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top