Sztárok

Óriási meglepetés a Europe Music Awardson

Több kategóriában a várt jelölt vitte haza az MTV Europe Music Awards díját, de bőven akadtak meglepetések is a liverpooli gálán.

Pink nyert a legjobb dal kategóriában
Pink nyert a legjobb dal kategóriában

Pink, Tokio Hotel, Britney Spears, 30 Seconds to Mars, Sir Paul McCartney – csak néhány név az idei Europe Music Awards nyertesei közül, akik csütörtökön, késő este Liverpoolban átvehették a dicsőséget és elismerést jelző kis szobrocskát.

A legnagyobb meglepetés maga Britney Spears volt, aki ismét tarolt. Az énekesnő az év előadója és az év legjobb lemeze kategóriában is nyert – bizonyítva ezzel, hogy valóban újra csúcsformában van, és depressziós, alkoholista énje már a múlté.

A legjobb dal kategóriában Pink nyert: az énekesnő So What című dala bizonyult a kedvencnek. Az amerikai 30 Seconds to Mars formáció – akik egyébként a gálán műsorvezetőként is alakítottak – két kategóriában is arattak: a legjobb videoklipet – a Beautiful lie-t – és az év rockzenekara címet is magukénak tudhatják.

Az év koncertzenekara kategóriában a Tokio Hotel vihette haza a pálmát. Az Európa kedvenc előadója díj – amelyre a magyar Gonzo csapat is jelölve volt – nagy meglepetésre nem a britek üdvöskéjéhez, Leona Lewishoz vándorolt, hanem a török jelölthöz, Emre Aydinhoz, akinek a nevét most megismerte az egész kontinens.

A legjobb új előadó az EMA műsorvezetője, Katy Perry lett, aki amerikai focistának öltözött, és egy hatalmas rúzs mellett adta elő slágerét, az I Kissed a Girlt. Az Ultimate Urban díj a gálán fellépő Kanye Westhez került megérdemelten, az Ultimate Legend díjat pedig, ahogy az már előre tudható volt, Sir Paul McCartney kapta. A Beatles tagjának Bono adta át a díjat.

A gálát a magyar MTV élőben közvetítette, a zenei csatorna novemberben többször is megismétli a műsort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top