Sztárok

34 évesen visszavonul

Joaquin Phoenix sikerei ellenére úgy döntött, hátat fordít a színészmesterségnek, és új életet kezd.

A nyughatatlan sztárja a múlt héten jelentette be a hírt a Paul Newman által támogatott, gyermekeket segítő alapítvány egyik rendezvényén. A kamerát, a szövegkönyvet és a díszletet ezután kotta és hangszerek váltják fel. Phoenix visszavonul a filmezéstől, és a zenélésre koncentrál. – Ezentúl nem forgatok több filmet – mondta a színész, illetve a zenész. – A jövőben zenészként próbálok kiteljesedni.

Phoenix szóvivőjén kívül a sógora, Casey Affleck is megerősítette a hírt: – Nem hiszem, hogy csak tréfál – mondta. A hírt az is alátámasztja, hogy Phoenix idén csak egy filmet forgatott, partnere az Oscar-díjas Gwyneth Paltrow volt. A többi idejét valószínűleg a zenélésre fordította.

Phoenix akkor kapott kedvet az énekléshez és a gitározáshoz, amikor 2005-ben A nyughatatlan forgatásán belekóstolt a szakmába. A filmhez több Johnny Cash-számot is felénekelt, és a szakmai visszajelzések egyértelműen pozitívak voltak. Teljesítményét Grammy-díjjal jutalmazták. A színész jelenleg Tim Burgess brit rockzenésszel dolgozik együtt egy albumon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top