Sztárok

Olimpikonparti a Szépművészetiben

Rendhagyó estét tölthettek együtt a meghívott vendégek és a pekingi játékok olimpikonjai a tiszteletükre rendezett Mol Olimpikon Partyn. Az ünnepélynek a Szépművészeti Múzeum adott otthont, ahol a sportolók felidézték Peking legemlékezetesebb pillanatait.

A több száz vendéget a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén ünnepélyes fáklyasor, a múzeumban pedig az ókori olimpiák hangulatát megidéző környezet fogadta. Az estét Mosonyi György, a Mol vezérigazgatója nyitotta meg, beszédében kiemelve, hogy ezek a sportolók milyen messzire röpítik hazánk hírnevét és dicsőségét. A görög falatokat felvonultató vacsora után Erős Antónia és a Pekingből közvetítő Gundel Takács Gábor arról beszélgettek a sportolókkal, hogy melyek azok az emlékek, amelyek felejthetetlenné teszik számukra a pekingi játékokat.

A vendégekkel Kovács Katalin, Vajda Attila, Kiss Tamás, majd Mincza-Nébald Ildikó, valamint Kemény Dénes, Varga Dénes és Hosnyánszky Norbert osztotta meg élményeit. Az este egyik izgalmas része a cseréptombola volt, amelynek során az olimpikonok kézjegyével ellátott relikviákat sorsoltak a felkért sportolók. Hogy a sport jövőjére is felhívják a figyelmet, az est folyamán az utánpótlás-nevelés támogatása is nagy hangsúlyt kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top