Sztárok

Zimány Linda: “Szőke vagyok, de nem hülye!”

Mostanában nem telik el úgy nap, hogy valahol ne hallanánk Zimány Linda nevét, vagy ne mosolyogna ránk egy címlapról, plakátról, tévéműsorból.

Még mindig csak huszonkét éves az ország aktuális kedvenc szőkéje, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy jó ideig téma lesz még a magánélete vagy az alakja.

A „magyar Britney Spears”-ként ismertük meg, de lassan eléri, hogy túlnő a kedvencén, és többen ismerik a magyar Zimány Lindát az amerikai énekesnőnél. Hihetetlen kitartással és energiával dolgozik a karrierjén, és egyre magasabbra is jut ezeken a lépcsőfokokon.

– Folyton rohansz valahova, csörög a telefonod, jegyzetelsz a naptáradba. Mi minden történik most körülötted?

– Mióta műsorvezető vagyok a Cool TV-n, jóval behatároltabb az életem. Emiatt tolódnak az eddig megszokott dolgaim. Régi vágyam volt a műsorvezetés, és ezen a csatornán nagyon jól tudok együtt dolgozni a stábbal. Mostanában fejeztem be a Vacsoracsata felvételét, az is érdekes kirándulás volt számomra. Egy 2009-es naptárt is készítettünk Dukai Reginával és Debreczeni Zitával trióban. Covergirls néven ruhakollekciót is piacra dobtunk két barátnőmmel, és legnagyobb meglepetésemre már az utcán is jönnek velem szembe lányok ezekben a ruhákban. Az új szériából az első héten eladták az összes darabot.

Névjegy

•Neve: Zimány Linda
•Született: 1986. 03. 29., Nagykanizsa
•Magassága: 176 cm
•Tanulmányai: Károli Gáspár Református Egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar
•Elérhetőség: www.myspace.com/lindazimany, www.cooltv.hu

– Muszáj felhoznom a pár hete megjelent meztelen fotóidat is. Nekem kifejezetten tetszett, hogy bár nincs rajtad ruha a képeken, mégsem mutatsz meg mindent…

– Úgy voltam vele, hogy ha egyszer teljesen levetkőzöm, az különleges és egyszeri dolog legyen. Egy éve hívogatott a magazin főszerkesztője, de csak most adtam be a derekam. Voltak harcaim a fotóssal, a szerkesztőkkel, de számomra ez a maximum, amit megmutatok magamból. 2006-ban készült egy szexi sorozatom, akkor még nagyon kislányos voltam, azóta eltelt két év, és éreztetni akartam a bennem végbement változásokat. A fokozatosság is fontos volt, hogy ne azonnal vetkőzzek meztelenre.

– Összefér a műsorvezetőség az aktfotózással?

– Ezek a dolgok erősítik egymást. Most felfelé ível a karrierem, és ebben a fotók is segítettek.

– Hogy is lett belőled műsorvezető?

– A világban általában az a szokás, hogy a népszerű modellekből énekesnőket vagy színésznőket csinálnak. Számomra a műsorvezetés mindig csábítóbb volt. Úgy érzem, hogy ebben az élő adásban kiteljesedhetek, bár még sokat kell tanulnom, fejlődnöm.

– Mindig, mindenhol jelen vagy. Mennyire érzed magad exhibicionistának?

– Nagyon! Anyukám ezt írásba is tudná adni. (nevet) Ezt a szakmát csak így lehet űzni. Nagyon sok munka van ám ebben, és rendszertelen életmódot követel az embertől. Nincs benne semmi fix. Nem lehet előre tervezni, és nem lehet lemondani semmit, mert azonnal megy más helyettem. Ha valakiben nincs exhibicionizmus, akkor ne akarjon a médiában szerepelni!

– Előre megtervezed a jövődet?

– Igen. Tizennégy éves koromban kerültem a médiába Britney Spears hasonmásaként. Közben azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne szépségversenyt nyerni. Amikor ezt elértem, már a médián járt az eszem. Most jogi egyetemre járok. Azt nem mondom, hogy amint elvégeztem, beülök egy irodába, mert szeretnék sokáig műsorokat vezetni.

– Milyen jellegű műsorban tudnád magad leginkább elképzelni?

– Nagyon fekszik nekem az élő adás. Egyelőre minden szempontból megfelel az igényeimnek a Cool TV. Ki tudom benne élni a vágyaimat, és a kis hülyeségeimnek sem szabnak határt a szerkesztők. Tetszene valami hasonló munka is, mint az RTL-en a Reggeli, de az még egy következő lépcsőfok.

– Tisztában vagy vele, hogy megosztod az embereket. Téged vagy imádnak, vagy nem tudnak elviselni sem. Hogy viseled, ha bántanak?

– A negatív kritikákkal ritkán szembesülök. Az internetes fórumokat nem olvasom el, mert tudom, hogy rosszindulatú emberek írják. Arc nélkül, álnevek mögé bújva könnyű becsmérelni bárkit. A számomra fontos emberek véleményét mindig meghallgatom. Azt sosem tudhatja az ember ebben a szakmában, hogy ki az igazi barátja, és ki döfi majd hátba később. Az is nagyon sokat számít, hogy mi jelenik meg az emberről a lapokban. Az utóbbi időben már keményebb kézzel bánok a sajtóval is.

– A lapokban látott Zimány Linda és a civil éned között van különbség? Rájátszol a szőkeségre?

– Előfordul. Van bennem egy nagy adag hülyeség, infantilizmus, de tudok igazi díva is lenni, ha úgy kívánja a helyzet. Az egyetemen egyértelműen nem játszom el a libát, és halálosan komolyan viselkedem. Attól függetlenül, hogy szőke a hajam, túlzás, hogy hülye lennék.

– Köztudott, hogy a mai napig rajongva figyeled Britney Spears munkásságát. El tudod képzelni, hogy te is olyan hullámvölgyeket élj át, mint ő?

– Azért én nem vagyok olyan nagy nyomás alatt, mint egy hollywoodi sztár. Szerintem ő nem olyan erős jellem, mint én. Anyukámék pozitív életfelfogásra neveltek. Engem agyonvágtak volna, ha tizenhat évesen teherbe esem, mint Britney húga. A legmagasabbról lehet a legnagyobbat esni, ezt tudom, de amíg normálisan kezelem a dolgokat, és teljesítek keményen, addig nem lesz baj.

– Mennyire élsz nagyvilági életet? „Siker, pénz, csillogás”?

– Nagyon szeretem az életem. Tizennyolc éves korom óta el tudom tartani magam. Nekem ez fontos. Az egyetemista társaimra a szüleik mosnak, és sokan kollégiumban laknak. Szerintem érettebb vagyok sok korombeli lánynál. Tény, hogy jobban élek, mint az átlag, de bevallom, hogy nem tudom kezelni a pénzt. Félre kellene tennem, készülnöm a jövőmre ilyen téren is, de erre egyelőre képtelen vagyok. Azért az sem igaz, hogy két kézzel szórom a pénzem. Nem vásárolom a legdrágább holmikat. Azokat a ruhákat, amelyekben a nézők látnak, általában a szponzoroktól kapom.

– Van olyan férfi, aki boldoggá tud tenni?

– Mióta a karriert helyeztem előtérbe, a magánéletem nincs rendben. Nehezen tudja tolerálni egy pasi, hogy ilyen rendszertelenül élek. Nem tudnám elviselni, hogy valaki eltartson, és a szabadságra is szükségem van. Nyilván azok a férfiak, akik elértek már valamit az életben, elvárnak egyfajta kötöttséget a barátnőjüktől. Itt szokott elbukni ez a dolog nálam, mert szeretek élni. Huszonkét éves vagyok, várhat még a komoly kapcsolat!

– Hogyan nézel azokra a lányokra, akik letolják a bugyijukat egy magazinban, majd hirtelen minden műsorban, magazinban feltűnnek?

– Különbséget teszek a modellek között. Nálam a modell a divatmodell, mint Epres Panni. Magamat fotómodellnek tartom. Különbség van a fotómodellek és a playmate-ek között is. Ők nem forgatnak reklámfilmeket, nem fotóznak katalógusokat. Abból élnek, hogy meztelenül pózolnak a lapokban. Három perc hírnév mindenkinek járhat, de utána le kell tenni valamit az asztalra. Akik nem ismernek, rám fogják, hogy senkiházi vagyok. Nem tudják, hogy nyolc éve mondok le dolgokról az álmaim miatt. Rosszulesik, ha megkérdezik, hogy mit tettem eddig a hírnévért. Nem egy szépségversenyt nyertem, évek óta keményen diétázom, és tanulok. Figyelnem kellett arra is, hogy ne rángassanak bele olyasmibe, amivel rosszul járhatok. Mindig megéreztem, hogy mibe bukhatnék bele, vagy mire nincs szükségem.

– Van valami, amit szeretnél még belekiáltani az univerzumba, hogy tudják rólad az emberek?

– Igen! Rendszeresen az arcomba vágják, hogy biztosan hülye vagyok, mert öt éve járok ugyanarra az egyetemre. Szeretném mindenkiben tudatosítani, hogy ez az egyetem ötéves!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top