Sztárok

A két leghíresebb spanyol

Minden bizonnyal Antonio Banderas és Javier Bardem Spanyolország két színésze, akik szakmájuk keretein belül és kívül is egyaránt sokat tesznek szülőhazájukért. A San Sebastian Filmfesztiválon ezt honorálták is, hiszen mindkét színész meleg fogadtatásban részesült.

Javier Bardem az első spanyol színész, aki Oscar-díjat kapott, és már csak ezért is méltán büszke lehet rá a hazája. Javier-t a tavalyi díjátadón a Nem vénnek való vidék című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplőnek nyilvánították. A színész most is bebizonyította nagyvonalúságát, mert a San Sebastian-i gálán kapott elismeréssel járó pénzdíjat Északnyugat-Afrika nehéz körülmények között élő népeinek támogatására ajánlotta fel. A 39 éves sztár az édesanyjával érkezett a filmfesztiválra, és közvetlenül Antonio Banderas előtt hívták a színpadra. Javier a következő szavakkal köszönte meg a díjat: „Azoknak ajánlom ezt az elismerést, akiktől a profizmust megtanulhattam, és igazi elismeréssel tartozom nekik.”

Javier Bardem
Javier Bardem

Nem sokkal később Antonio Banderas került a középpontba, akinek legújabb filmje nyitotta meg a filmfesztivált. Az alkalom lehetőséget adott arra, hogy a színész és az idős rendező, Pedro Almodóvar újra találkozhasson egymással. A rendező most életműdíjat vehetett át San Sebastianban. Az eseményen természetesen Antonio felesége, Melanie Griffith is megjelent, és a színész egyértelműen fogalmazta meg érzéseit: „Már akkor csodáltam Melanie-t, mielőtt beleszerettem volna.”

Antonio Banderas
Antonio Banderas

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top