Sztárok

Matt Damon gyógyszert és ételt osztott a rászorulóknak

A színész már régóta híres jó szívéről és adakozókedvéről, de most személyesen is ellátogatott egy katasztrófa helyszínére. Matt Damon maga mögött hagyta Hollywood csillogó-villogó életét, és Haiti hurrikán sújtotta szigetére utazott.

Az Ike nevű hurrikán a múlt héten söpört végig a karib-tengeri szigeten, rengetegen maradtak fedél nélkül, és az élelmiszerkészletek is fogytán vannak. Matt Damon a haiti születésű énekeshez, Wyclef Jeanhez csatlakozott, és mindketten keményen kivették a részüket a munkából: nehéz segélycsomagokat cipeltek, és egész nap dolgoztak. A két híresség biztatta és bátorította a nehéz helyzetbe került embereket, és a nyilvánosság figyelmét is felhívta a segítségnyújtásra.

Matt Damon a következőket nyilatkozta az akcióról: „Remélem, hogy elég nagy visszhangot sikerült kelteni, és az emberek felkapják a fejüket. Igazán hiszek az emberekben, akikkel egy nemzethez tartozunk.” Az ENSZ is 55 millió dollárt különített el a terület számára, ahol idén már négy trópusi vihar és hurrikán pusztított. Matt Damon és Wyclef Jean az akció után helikopterre szállt, és elrepültek az ország északi részébe. Meglátogatták azt a katedrálist, amely átmeneti otthont nyújt több mint 500 szigetlakónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top