Sztárok

Maggie Gyllenhaal nyaklánccal segít a rászorulókon

Maggie Gyllenhaal nem panaszkodhat: egy kétéves kislány boldog anyukája, színésznőként pedig fürdik a legújabb Batman-film, "A sötét lovag" sikerében. A 30 éves színésznő mégsem feledkezik meg arról, mennyi szegény ember él a világon.

Nekik szeretne valamilyen módon esélyt adni arra, hogy megvalósíthassák az álmaikat. A szegények közt a legszegényebbek megsegítésére a hollywoodi színésznő összeállt a Trickle Up nevű szervezettel.

A nemzetközi organizáció feltett célja, hogy csökkentse a szegénységet Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában. A honlapjukon (www.trickleup.org) most megrendelhető egy nyaklánc, amelyet Gyllenhaal egy New York-i ékszerészcéggel közösen tervezett.

A nyakláncot kereken 100 dollárért lehet megvásárolni. A teljes eladási ár olyan emberekhez – elsősorban nőkhöz – jut el, akik naponta alig pár dollárból gazdálkodnak. A pénz, amelyhez a szervezet által hozzájutnak, lehetőséget teremt arra, hogy saját vállalkozást indítsanak be.

Maggie nyakláncát három talizmán díszíti (egy gabonamag, egy földgömb és egy alak), amelyek „egy álom megalapozását” szimbolizálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top