Sztárok

Környezetvédő királynő

A brit uralkodó, II. Erzsébet a jövőben nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre, és kizárólag ökoáramot használ, amelyet a saját vízerőművében állítanak elő.

A Daily Telegraph angol napilap szerint a skóciai Balmoral-kastély mellett álló létesítmény nemcsak a királyi család, hanem még vagy ezer másik háztartás áramellátását is biztosítani fogja.

 

Így válik majd a királyi család nyári rezidenciája az első olyan kastéllyá, amely teljes egészében alternatív módon látja el magát energiával. Az erőművet, amely a skóciai vízerőmű mintájára épült, a közeli patak mellé húzták fel.

A királynő éltes kora ellenére csodálatra méltóan fogadta el az újításokat, és magatartásával szeretne példát mutatni az alattvalói számára. Éppen ezért nem ez az egyetlen környezetvédő megoldás, amelyet Balmoralban bevezetnek. A komposztálást is kötelezővé teszik, hiszen a kastélyban évente körülbelül 50 tonna biohulladék keletkezik. Ebből bioüzemanyagot állítanak majd elő, így a királyi járművek is környezetkímélőek lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top