Sztárok

Veszélyes borlovaggá avatás

Orosz Barbara, a Cool TV műsorvezetője egy kellemes borlovagavatásra indult a IV. Tenkesalja Fesztiválra, ám azt nem sejtette, hogy veszélybe kerül az élete.

A Cool TV vörös démonát és a TV2 Kiválasztott című műsorának döntősét, Luit egyszerre avatták borlovaggá. A szertartás után Lui mágus egy műsorral lepte meg a közönséget, ennek során Barbi segítségére is szükség volt.

 

„Rendkívül boldog vagyok, és hatalmas megtiszteltetés, hogy borlovagnővé avattak, mert mindig is szerettem a finom villányi borokat, ráadásul a nagypapám borászkodik – igaz, az Egri borvidéken –, így ő most különösen büszke rám. Nagyon izgultam az avatás előtt, hogy az összes próbát kiálljam: helyesen ismerjem fel a borokat, illetve jól »dugózzak«. Azt azonban nem sejtettem, hogy az ezután következő, könnyednek ígérkező műsor lesz igazán izgalmas.

 

Lui ugyanis egy hatalmas dinnyét tett a fejemre, majd a saját fejére egy fekete zsákot húzott, és egy szamurájkarddal félbevágta a dinnyét. Amikor láttam, hogy a hatalmas hőség miatt nagyon izzad a keze, ezért nem tudja erősen tartani a kardot, kissé megijedtem” – mesélte Orosz Barbi.

„Annak ellenére, hogy az intuícióim irányítanak, most sajnos a véletlen kis híján keresztülhúzta a számításomat. Egy teljesen átláthatatlan fekete zsákot húzok a fejemre, és roppant erősen koncentrálva, a megérzéseimre hagyatkozva, egy karddal kell eltalálnom a kísérlet résztvevőjének – ez esetben Orosz Barbinak – a fején lévő dinnyét.

Amikor már nagyon biztos voltam a dolgomban, és tudtam, hol a dinnye, nem mertem igazán meglendíteni a kardot, ugyanis a kánikula miatt annyira izzadt a kezem, hogy csúszkált benne a kard markolata. Kétszer is elindítottam a mozdulatot, hogy elvágjam Barbi fején a dinnyét, de nem tudtam biztonságosan fogni a kardot, és féltettem a produkció alanyát is, így inkább megálltam. Végül alaposan megtöröltem a kezem, és minden erőmet összeszedve szerencsére sikerült a produkció: ketté tudtam vágni a Barbi fején lévő dinnyét” – mesélte lelkesen Lui mágus.

A Tenkesalja Fesztivált – amelynek keretében a borlovagavatás is zajlott – augusztus 1-je és 10-e között immár negyedik alkalommal rendezik meg, a rendezvény Villány, Harkány, Siklós térségének kulturális és gasztronómiai értékeit hivatott bemutatni.

FényPont-Média, NLC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top