Sztárok

Bódi Margó megmutatta, milyen egy hazai konyha

Ernyey Béla Bécsben vásárolt be. Nóci Marilyn Monroe-ként fogadta vendégeit, otthonában pedig érvénybe lépett a vörös kód. Papp Gergőnél kihűlt a vacsora, de meleg és baráti volt a fogadtatás. Bódi Margó megmutatta, milyen az igazi roma vendéglátás, és a Fekete Szemek is koncertet adott a látogatóknak. Vad Kati, azaz Michelle Wild pedig kislányával, Málnával főzőcskézett a kertben.

Ernyey Béla Bécsig ment vendégei kedvéért

Ernyey Béla visszatért életének egyik lényeges helyszínére, Bécsbe. A színész évekig volt a bécsi színház tagja, ezért kiismeri magát az osztrák fővárosban. A pármai sonkás csirkecomb nagy sikert aratott, a ráknak azonban csak Papp Gergő örült maradéktalanul. Béla vacsorája az ismerkedésről szólt. Sok minden kiderült a vendégekről: Margó például szinte sosem töltött még el ilyen hosszú időt az ő Gusztija nélkül, a lányoknak – Nócinak és Vad Katinak – hiányzott a gyerekük, Papp Gergő szereti a bort, a házigazda pedig könyvet ír mostanság. Ernyeyéknél ezüstből volt az evőeszköz; a színész elmondta, azért ettek ezüsttel, mert nem volt pénzük alumíniumeszcájgot venni…

Nócinál a vörös kód volt érvényben

Nóci gyakorlott szakács, szeret és szokott is főzni. Természetesen a vendégeknek olyasmivel készült, amit remekül készít. Főztje sikert is aratott, ennél jobban már csak a ruhája tetszett, főként a pasiknak. A vörös ruha nagyon hasonlított Marilyn Monroe fehér, nyakban megkötős klasszikus öltözékére. Nóci is hasonlóan csábító volt, mint az egykori szexistennő.
Cziffra Noémi vacsoráján a vörös szín uralkodott, a lakás is ilyen árnyalatokban játszik, sőt a vendégek is pirosba öltöztek a házigazda kedvéért. Nócinál a fiúk, Ernyey és Papp Gergő fitogtathatták barkácstehetségüket is, leszerelték a házigazda hálószobájában a felesleges tükröt. Annak funkcióját egyébként firtatni kezdték a vendégek, amíg Nóci el nem árulta, régen éppen arra használta a tükröt az ágya fölött, amire a többiek gondolnak…

Papp Gergőnél kihűlt a sajt

Papp Gergőnek nem erőssége a főzés, Pimasz úr sokkal közelebbi viszonyban van a kamerával és a mikrofonnal, mint a fakanállal. Ennek ellenére hősiesen belevágott a vacsorakészítésbe felesége segítségével. A TV2 műsorvezetője ma már sajnálja, hogy nem hallgatott az asszonyra, aki azt tanácsolta, hogy előre elkészített ételeket tálaljon. Gergő a frissensültre szavazott, és ez lett a veszte, a rossz időzítésnek köszönhetően ugyanis a rántott sajtos gombócok állaga hagyott maga után némi kívánnivalót, mire tálalásra került a sor.
Az apró malőr ellenére a vacsora ízletesre sikerült, a vendégek nem is hitték el, hogy Gergő készítette el. Ernyey még a scampis tálba is beleevett, annyira ízlettek neki az apró rákocskák. A desszertet követő játékos verseny azonban nem nyerte el ennyire a látogatók tetszését. Pimasz úr egy társasjáték kínos kérdéseivel bombázta őket, és bizony kiderült, mindenkinek lenne valami titkolnivalója…

Bódiéknál két Guszti várta Margót

Bódi Margónál a hangulatfelelős a férj, Bódi Guszti volt. A házaspár megadta a módját a vendéglátásnak, a vacsora tökéletesre sikerült, ételben-italban nem volt hiány, a vendégek megkaptak mindent, mi szem-szájnak ingere. Sőt annál többet is: Guszti megtanította a férfiakat szájbőgőzni, majd autentikus cigányzenével és tánccal szórakoztatta a társaságot a teraszon. De nemcsak a romák táncoltak, a vendégek is próbálták elsajátítani a lépéseket.
Az igazi meglepetést azonban Margó kapta, aki a hét folyamán minden este panaszkodott, hogy hiányzik neki Guszti, ennyi időt még sosem töltött el a férje nélkül. Ernyey Béla úgy döntött, pótolja a hiányt, és beöltözött a nagyecsedi Fekete Szemek vezérének. A jelmez és a smink tökéletesen sikerült, a hasonlóság csaknem megtévesztette a sokat látott vendégsereget is. A vacsora végén Papp Gergő új cipővel, a többiek pedig maradandó élményekkel gazdagabban távoztak a Bódi család otthonából.

Vad Katinál a macska ette meg a vacsorát

Vad Kati a szezon első igazi kerti partiját tartotta, és a főzésben kislánya, Málna volt a segítségére. Kati tervei szerint gödörben, forró köveken készítette volna el a főfogást, de nem sikerült – a kövek kihűltek, mire a sütésre került volna sor. Az előkészített húsnál ugyan segédkezett volna Bódi Margó, de a várt siker elmaradt, a félkész ételt ugyanis megdézsmálta a macska, az egész a kukába került. A színésznőnél ez volt az utolsó csepp a pohárban, sírva fakadt a vacsora maradványai felett.
A felszolgált málnapálinka melegítette fel a vendégeket, na meg a grill, amely lángra kapott a csepegő szalonnazsírtól. Egy picit még Nóci is kigyulladt, de megúszta komolyabb sérülés nélkül.
Vad Katinál bizony éhen maradt volna a csapat, ha nincs a mentő ötlet: zsíros kenyér hagymával. Kati desszertnek kakaót szolgált fel, amelyet Ernyey Béla segítségével készített el a vendégeinek. A kis Málna pedig énekkel szórakoztatta a kissé már megfáradt közönséget. (NLC, Redlemon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top