Sztárok

Elkapták a zaklatót!

Letartóztatták azt a férfit, aki éveken keresztül küldözgetett fenyegető leveleket Jodie Fosternek. A színésznő fenyegetője tíz év börtönbüntetést is kaphat.

Bombával fenyegette meg többek között a Los Angeles-i Van Nuys repülőteret, ezért letartóztatták azt a férfit, akit korábban azért vontak felelősségre, mert fenyegető leveleket küldözgetett Jodie Foster Oscar-díjas filmcsillagnak.

A rendőrség kedden fogta el a 42 éves Michael Smegalt, akinek hosszú a bűnlajstroma, mert Fosteren kívül más hírességeket is zaklatott, sőt Los Angeles környékén egyes intézményeket is kipécézett. A nyomozás szerint a massachusettsi Hollistonban élő férfi több mint száz, Foster leveleihez szinte szóról szóra hasonlító fenyegetést postázott 2007 szeptembere és 2008 januárja között, a repülőtér decemberben került sorra.

Michael Smegal nem volt ismeretlen a hatóságok előtt: az Oscar-díjas színésznőn kívül további hírességeknek, vállalatvezetőknek, illetve reptereknek küldött hasonló fenyegető leveleket. Jodie Fostert 2004-ben kezdte levelekkel bombázni, egy évvel később ezt be is vallotta a rendőröknek, és megígérte, hogy többé nem tesz ilyet.

A zaklató Smegal visszaesésért akár 10 év börtönbüntetést is kaphat. Az ügyét a massachusettsi kerületi bíróság tárgyalja. (MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top