Sztárok

Richard Gere számára szabad a csók!

Az indiai bíróság felmentette Richard Gere-t, aki ellen illetlen viselkedésért indult eljárás. A színészt az indiai legfelsőbb bíróság közszeméremsértéssel vádolta, mert egy rendezvényen arcon csókolta Shilpa Shetty bollywoodi sztárszínésznőt.

Tisztázta magát az illetlen viselkedés vádja alól Richard Gere, aki ellen még egy 2007-es incidens miatt indult eljárás Indiában – a legfelsőbb bíróság most ejtette az ügyet.

Tavaly tavasszal a sármos színész egy AIDS-konferencián vett részt kolléganőjével, Shilpa Shetty bollywoodi sztárszínésznővel és a brit Big Brother valóságshow győztesével. Egy váratlan pillanatban Richard Gere megölelte, hátradöntötte és arcon csókolta az indiai színésznőt. Az esettel hosszú ideig foglalkozott a média: sokan felháborodtak a hagyományok megsértése miatt.

Az esetet lezárandó egy indiai bíró gyorsan letartóztatási parancsot adott ki ellenük. A hivatalos közlemény szerint a letartóztatási parancsot a Radzsasztán megyei Dzsaipurban adták ki, miután a helyi Punam Chand Bhandari obszcenitás vádjával keresetet nyújtott be a pár ellen – olvasható a Danubius.hu internetes oldalon. Az incidens hatalmas port kavart az ázsiai országban, ahol a szexualitás minden nyilvános megjelenése obszcénnak számít – a nagy sikerű, szexuálisan helyenként túlfűtött ún. bollywoodi sorozatok és filmek ellenére.

Az ügyvédek azt akarták, hogy Shetty is jelenjen meg a bíróság előtt, mivel nem állt ellen a színész közeledésének, de az ügyet végül felfüggesztették. Gere kezdetben „semmiségnek” titulálta az ügyet, ám később elnézést kért, ha bárkit megsértett volna ezzel. Az ügyben eljáró bíró most kijelentette: „Richard Gere szabadon utazhat az országba.” Az ügy ezzel lezárult. (Danubius.hu, fotó: Dailymail.co.cuk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top