Sztárok

Erdélyi Mónika: Nem dramatizálom túl a terhességet

2001 óta vezeti a róla elnevezett kibeszélõshow-mûsort. A töretlen népszerûségnek örvendõ tévés második gyermekét várja, nem hagyja el magát, folyamatosan dolgozik, de nem csak RTL klubos mûsorában.

XII. kerületi szépségszalonja mellett, egy cukrászda teraszán beszélgettünk. Mónikának kifejezetten jól áll a terhesség. Vidámabb, nyíltabb, nyugodtabb. Rendel két vajaskiflit, és teljesen őszintén beszél a terhességről, a műsorról és a terveiről.







– Mikorra várható a baba?

– December elejére.

– Mennyiben más a terhességed, mint az első lányod születése idején?

– Vikivel sem volt problémás a terhesség, de most teljesen ideális minden. Éppen a minap mondtam valakinek, hogy ilyen terhességgel legalább ötöt kellene szülni, de annyit azért nem fogunk! Hála istennek, egy sétagalopp az egész. 

– Hogy látod, sokat fejlődött a tudomány azóta?

– Annyira sokat nem változott. Fejlettebb az ultrahang, de a baba egészségét vizsgáló műszerek már Viki születése idején is megvoltak. Nagyon elégedett vagyok a magyar terhesgondozással, nagyon sok a vizsgálat, a nagy részét fizeti a tb, és pátyolgató kezekben vagyok. 


– Nem féltél az elhízástól?

– Összesen nyolc kiló jött rám eddig. Nem sokkolt engem ez a hízás, megpróbálom lazán felfogni. Vikinél még nagyon féltem, görcsöltem, hogy sikerül-e majd leadnom a felszedett felesleget. Eleve volt rajtam öt-hat kiló plusz, amikor megfogant a baba, de az orvosom szerint ez kifejezetten jót tett.






– Kitaláltátok már, hogy mi lesz a bébi neve?


– Még mindig nincs nevünk, pedig már egyre égetőbb a dolog. Gyuszi mondta valamelyik este, hogy mennyire rossz Babucinak, Picikének meg Mókuskának szólítani. Tippünk sincs egyelőre. Kettőnknek már az ötödik gyermeke lesz, annyira nem problémázunk ezen. Az a lényeg, hogy a nagyszülőknek is tetsszen majd a név. Egyelőre nem is vásároltunk semmit, csak pelenkákat, de azt bőven. Reménykedtem, hogy megtaláljuk valahol Viki bababútorait, de valószínű, hogy elajándékoztuk már régen. Sárga vagy vaníliaszínű lesz a szobája, kicsi rózsaszínnel, de nem akarjuk túlzásba vinni a dekorálást.


– Mennyiben változott meg otthon a helyzet? Jobban kényeztet a családod?

– Persze, vigyáznak rám, de nem kell engem félteni. Ha gondom lenne, biztosan jobban igényelném a babusgatást. Ugyanúgy járok vásárolni, hurcolászom Vikit iskolába, gimnáziumot választunk neki, megyek megbeszélésekre. Nem estem ágynak, nem dramatizálom túl az állapotomat.






Névjegy

• Neve: Erdélyi Mónika
• Született: 1972. 09. 20.
• Csillagjegye: Szűz
• Kedvese: Mukli Gyula, a Four Fathers együttes énekese
• Amit szeret: petrezselyem, motorozás, lakberendezés, olvasás, Forrest Gump
• Elérhetősége: www.rtlklub.hu  www.monden.hu
– Viki készül már a testvér érkezésére?


– Készül, de egyelőre egészen más foglalkoztatja. Most az iskola köti le. Ha megszületik a testvére, biztosan dajkálgatja, de az a fajta rajongás, hogy simogassa a hasamat, vagy gügyögjön neki, ez nincs meg benne, de szerintem ez normális is. Tud majd rá vigyázni, de nem lesz feladata. Inkább fizetek bébiszittert, nem szeretném, hogy Viki tehernek érezze ezt a feladatot. Munkámból kifolyólag rugalmas az időbeosztásom. Ahová tudom, viszem majd magammal. Van apukája, van egy kedves segítőnk, meg tudjuk majd oldani ezeket a dolgokat is.


– Van már ötletetek, hogy Viki merre folytatja az iskolát?

– Az angol a főnyelve, és érdekli a francia is. Felvillant benne a jogi pálya is, de még annyira az elején vagyunk ennek, még csak tizennégy éves!






– Mennyiben kellett változtatni a műsor forgatási menetén?


– A baba miatt augusztus óta forgatunk, és a tervek szerint novemberig dolgozom. Utána három hónapra leállunk, majd folytatjuk a show-t. Ha belegondolsz, hogy ha sorban állsz, vagy vársz a buszra, vagy csak sétálsz az utcán, akkor sem ülsz, akkor nagyjából én is ugyanannyit vagyok lábon, mint bárki más. A stáb bekészített nekem egy széket a díszletbe, de eddig nem volt még rá szükségem. 

– Érzékenyebb lettél?

– A műsorban eddig is megpróbáltam kellő empátiával eljárni. A gyerekekkel kapcsolatos témák eddig is megráztak. Otthon érzékenyebb vagyok. Szegény Gyuszinak jobban zokon veszem, ha valamit elfelejt, de nincsenek ebből vitáink, szerintem ez általános tünet egy várandós nőnél. Gyakrabban pityergek, akár egy érzelmesebb dal hallatán is elerednek a könnyeim. Biztos nehéz elviselnie a környezetemnek ezeket az érzelmi hullámzásokat. 

– Köztudott rólad, hogy imádod a petrezselymet. Nem lettél kívánósabb, mióta babát vársz?

– Eddig is marékszámra ettem a petrezselymet, ez nem változott. A szalon melletti zöldséges gyönyörű csokrokat hoz nekem, és ugyanúgy falom, mint eddig. Ezen a szokásomon valószínűleg nem fogok már változtatni.

– A műsoron kívül egy fitnesz- és egy szépségszalon tulajdonosa is vagy. Mennyire vagy kemény főnökasszony?

– Nem vagyok kemény, ezért is alkalmazok üzletvezetőt. Nem szeretek vitatkozni, viszont rendnek kell lenni, megkövetelem, hogy minden hiánytalanul meglegyen, rendben legyen. Mindkét üzletemet bekameráztattam, így otthonról is tudom figyelni, hogy mi történik a szalonokban. Nem bizalmatlanság ez, de szeretem mindig tudni, hogy állnak a dolgok. 

– Ezek szerint nem izzadnak le az alkalmazottak, ha váratlanul megjelensz…

– Nincs miért leizzadniuk. Bizonyos dolgok miatt muszáj személyesen is bemennem az üzletekbe. Az árut magam rendelem, én intézem a papírmunkát is. Nem olyan nagy meló, hetente talán kétszer megyek be. Annyira jó, hogy kamerán keresztül is tudunk beszélgetni az üzletvezetőkkel! Ilyen téren sokat fejlődött a technika, ennek örülök.

– Szépségszalon-tulajdonosként te tudod a legjobban, hogy egy várandós nőnek mire kell leginkább odafigyelnie a szépségápolás terén. Neked jelent bármilyen gondot vagy változást?

– Nem nagyon szabad hajat festeni, legalábbis nagyon meg kell nézni, hogy milyen terméket használunk. Műkörmöket sem szabad ilyenkor feltenni. Nem kockáztatok, nem fogok belehalni, ha pár hónapig nincsenek hosszú körmeim, és csak színezem a hajam. 

– Ezek szerint mostanában nem fogsz hajfestéket reklámozni…

– Egy ideig biztosan nem (nevet).





– Volt olyan cég, aki szerette volna kihasználni a terhességedet mindenféle reklámok kapcsán?


– Voltak megkeresések, de direkt reklámot nem vállaltam. Nem arról szól ez. Sosem fogok megkeresni cégeket babaruháért vagy -bútorokért. Ha valaki úgy gondolja, hogy neki elég reklám az, hogy az ő terméküket használom, akkor oké. Ha megtartjuk az esküvőt, akkor sem fogok kilincselni a lapoknál, hogy vegyék meg a fotókat.

– Lesz végre esküvőtök?

– Szeretnénk mindketten, de leghamarabb nyárra várható. Nem tartom fontosnak, maximum a buli miatt.

– Mostanában sok médiás hölgy szül vagy szült kisbabát. Összejártok, vagy felhívogatjátok egymást a különböző kérdések miatt?

– Azért nem, mert szinte mindannyian első babások, én meg ezeken a kérdéseken már régen túl vagyok. Jó barátaim nem nagyon vannak a média területéről. Rendezvényeken találkozunk, beszélgetünk, de inkább civil pályán mozgó barátaim vannak. 

– Milyen távolabbi terveid vannak?

– Összevonom a fitnesztermet a szépségszalonnal. Egy modern wellnessközpontot szeretnék létrehozni. Tervezek nyitni egy éttermet is. 

– Ahol biztosan a petrezselyem is étlapon lesz…

– Naná!

– Mit gondolsz, meddig lehet még a show kapcsán fenntartani a nézők érdeklődését?

– Ha azt vennénk észre, hogy csökken a nézettség, biztosan változtatnánk valamit. Bízom az RTL Klub vezetésében, figyelik, hogy meddig van szükség egy-egy műsorra. Eddig összesen egyszer változtattunk a díszleten és a főcímen, más minden a régi. Amíg az embereknek vannak problémáik, addig biztosan nézik a műsoromat.





– Ha lenne lehetőséged, milyen műsort vezetnél szívesen?


– Ez a talkshow nekem nagyon bejön. Esetleg egy esti változatát megcsinálnám, amelyben lehetne sikamlósabb témákat is feszegetni. A délutáni adásban az ORTT miatt sajnos sok olyan dologról nem beszélhetünk, ami érdeklődésre tartana számot. Talán egyszer lesz egy éjszakai Mónika-show is…

– Gondolkodtál már azon, hogy írnod kellene egy könyvet?

– Beletrafáltál! Nagyjából egy hónap múlva mehet nyomdába a kézirat. Lesz benne minden. Magamról is írtam, és a műsorról is. Elmélkedem benne a nőkről, a nőiségről a saját stílusomban. Nem akarok tanácsokat adni, és kioktatni sem, csak a gondolataimat vetettem papírra. Botrányokat ne várjanak benne az olvasók, ez egy szelíd könyv lesz.

Fotók: RTL Klub/Bársony Bence





Tipp: Sztárok kattintásnyira! » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top