nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Sztárok
Három gyerekig meg sem állunk!

Három gyerekig meg sem állunk!

Kovács Lázár, az RTL Klub Receptklubjának szakácsa teljesen kicserélõdött kisfia születése óta. Óvatosan vezet, percre pontosan beosztja napjait, és a gondolatai mindig otthona és családja körül járnak.
Avatar
Ványik Dóra
f Ajánlom


Kattints a képre!
Kovács Lázár a legnagyobb elragadtatással beszél kisfiáról. Lázár nagy családból származik, négyen vannak testvérek, így nem csoda, hogy akár három gyereket is vállalnának Melindával.

– A telefonban nagyon határozott voltál. Azonnal tisztáztad, hogy hol, mikor és mennyi időre érsz rá. Mi ez a nagy pontosság?

– Szép lassan rájöttem, hogy így a legkönnyebb. Ha pontosan leszervezek mindent, több időm jut a családomra.

– Sokan keresnek, amióta megszületett Lázár?

– Természetes, hogy érdeklődnek a kisfiam iránt, de nem visszük túlzásba a szereplést.

– A feleséged hogy bírja a felhajtást?

– Lázár születése előtt sem szeretett szerepelni, és ez most sincs másképp. Általában, ha mégis elvállal velem egy címlapot, azt mindig hosszas győzködés előzi meg. A fotók például úgy készülnek, hogy van egy fotós barátunk, akivel összejárunk, és időnként elhozza a masináját is. Nem tudunk pózolni.

– Melindával nagyon ellentétes személyiségek vagytok?

– Teljesen. Ő nyugodt, visszahúzódó, én éppen az ellentéte vagyok. Többek között a személyiségébe is szerelmes vagyok. Most pedig már az is látom, hogy nagyon jó anya.

– Hogyan készült a feleséged az anyaságra?


 Névjegy: Kovács Lázár

Született: 1974. december 6.
Párja: Siklósi Melinda (2003 júliusa óta Lázár felesége)
Kisfia: Lázár (2 hónapos)
Pálya: A Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanult, majd Franciaországban leste el a szakma fortélyait. Több nemzetközi szakácsversenyt nyert. Jelenleg az RTL Klub Receptklub című műsorának séfje.
Akiknek már főzött: Andrew Lloyd Webber, Placido Domingo, Roger Moore, a spanyol trónörökös, Fülöp és felesége


– Azt hiszem, erre nem igazán lehet készülni, hiszen a gyermek még fantasztikusabb, még csodásabb, mint amire számítottunk. Természetesen mi is bújtuk a szakkönyveket, de egy jó hónapra volt szükség, hogy összerázódjon a kis csapat.

– Te érzel magadon változást, amióta megszületett a kisfiad?

– A pontosság, a megbízhatóság és az óvatosság még fontosabb lett az életemben. Ma már nem indulok el úgy az autóval, hogy ne kapcsoljam be a biztonsági övet, mert tudom, a családom vár otthon. Ugyanígy az időbeosztásom is megváltozott. Nem próbálok szétszakadni, még több területen helyt állni, hanem úgy osztom be a napjaimat, hogy a lehető legtöbb időt a családommal tölthessek.

– Az első néhány napban volt segítségetek?

– Igen, Melinda édesanyja és az én anyukám is segített. Mi egyébként négyen vagyunk testvérek, sőt én még pelenkáztam is az öcsémet, úgyhogy van gyakorlatom.

– Négy gyerek! Te jó ég!

– Én is átéreztem anyukám helyzetét az első néhány napon, amikor hazahoztuk Lázárt a kórházból.

– Megváltoztatta a feleséged az anyaság?

– Előtte is gyönyörű volt, de most még szebb. Én úgy gondolom, minden nőt átváltoztat az anyaság, teljessé válik az élete, és ez hat rá külsőleg és belsőleg is.

– Kiveszed a részed a baba körüli teendőkből?

– Igyekszem. Tudatosan készültem rá, hogy jelen legyek a gyerekem életében. Ott szeretnék lenni, amikor feláll, elindul, vagy elkezd beszélni, mert ezek soha vissza nem térő alkalmak.

– Ezért szerettél volna ott lenni a szülésnél is?

– Igen. Ha nem lettem volna ott, biztosan egész életemben bántam volna.

– Nem féltél tőle? Hallunk történeteket a szülőszobán ájultan heverő kispapákról…

– Szerintem ez olyan, mint a katonaságról szóló sztorik; az emberek hajlamosak kiszínezni a történetet. Számomra ez olyan fantasztikus élmény volt, hogy azóta már két kispapát is rávettem, hogy legyenek bent a szülésen, és ők sem bánták meg. Úgy gondolom, a nőn is sok múlik; Melinda nagyon fegyelmezett volt, és én nagyon büszke voltam rá.

– A barátaitok inkább családosok, vagy egyedülállóak?

– A komoly barátságok megmaradnak, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben majd könnyebben csinálunk programot a családos barátainkkal. Viszont a gyermektelen barátaink is kedvet kaptak a szülői szerephez; Melinda barátnői közül például most hárman várnak babát, és a Receptklub környékén is többen készülnek a szülőszerepre.

– Időnként Melinda is ki tud picit szabadulni a négy fal közül?

– A nagymamák szinte lesben állnak, hogy mikor kaphatják meg az unokájukat, tehát két szoptatás között el tudunk menni vásárolni, ügyeket intézni. Sajnos, az időjárás nem túl alkalmas a sétákra, de alaposan bebugyolálva már megmutattuk a környéket Lázárnak.

– Hány generáció óta öröklődik nálatok a Lázár név?

– A dédapám, a nagyapám, én és a kisfiam viseljük a Lázár nevet.

– Kire hasonlít a pici?

– Természetesen rám! Mondta is az egyik barátom, hogy „Hallom, rád hasonlít a gyerek. Nem baj, az a fő, hogy egészséges!”

– Terveztek még babát?

– Feltétlenül! Meg sem állunk háromig!
Megosztás Facebookon