Szabadidő

A mozivászon legtutibb lábbelijei

Egy papucs, egy magas sarkú cipő, egy csizma, egy szandál vagy egy sportcipő is lehet különleges, ha egy filmsztár húzza a lábára a legújabb mozijában. Bemutatjuk azokat a lábbeliket, amelyekre érdemes emlékeznünk.

 Önbefűzős sportcipő


A mozivászon legtutibb lábbelijei

Cipőhoroszkóp:
Melyik jegyre milyen topán illik? »

Film: Vissza a jövőbe II.

Aki viseli: Marty McFly időutazó (Michael J. Fox)

1989-ben (amikor a film készült) még úgy tűnhetett, hogy 2015-ben repülő autókkal fogunk közlekedni a városokban, mindez azonban nem vált valóra. A jövőbe utazó Marty McFly úgy próbál beilleszkedni az új korba/környezetbe, hogy korabeli ruhákat ölt magára. A magától méretre szabódó kabát mellett igazán ász darab a Nike önbefűző, világító márkajellel ellátott sportcipője is, amely meglehetősen jól tapad a légdeszkához.

A jelenet:

 

 Repülő csuka


Film:
Vasember

Aki viseli: Tony Stark milliárdos fegyvermágnás (Robert Downey Jr.)

Tony Stark nemcsak a különleges szuperfegyverek, hanem az exkluzív ruhadarabok megalkotásában is komoly tehetség. Lángvörös bakancsa ügyes dizájnerre vall, a gond csak az anyagával lehet, mivel bivaly nehéz titániumötvözetből készült. A nehézségekért bizonyára kárpótolja viselőjét, hogy bármikor biztonsággal léphet akár üvegszilánkba is, de a bakancs legnagyobb előnye, hogy a talpában rejlő sugárhajtással a viselője repülni is képes.

A jelenet:

 

 Védjegy csizma

Film: Shrek 2.

Aki viseli: Csizmás Kandúr (eredeti hangja: Antonio Banderas)

Ha valaki a nevébe foglalja kedvenc csizmáját, azok után nem illik, mondjuk, szandálban flangálnia. Így van ezzel a lefegyverzően sármos és egy igazi latin szerető temperamentumával rendelkező Csizmás Kandúr is, aki a Shrek második és harmadik részében sem akart megválni védjegynek számító ruhadarabjától. A stílusa elég különleges, mert a régimódi stílusú lovaglócsizma mellett az egyetlen ruhadarabja egy míves kalap.

Kisfilm Csizmás Kandúrról:

 A levehetetlen cowboycsizma


Film:
Wonder Boys – Pokoli hétvége

Aki viseli: egy szexi irodalom szakos egyetemista lány, Hannah Green (Katie Holmes)

Hannah Green egy kisvárosi bölcsészkar legdögösebb diáklánya, aki a kedvenc professzora házában bérel magának szobát, és titokban szerelmes az éppen válófélben lévő tanárába/főbérlőjébe. A lány egyik legjellemzőbb külső vonása, hogy soha nem hajlandó megválni cowboycsizmájától, és bármilyen ruhához képes ezt a lábbelit magára erőltetni. Azért reméljük, egy lábmosás erejéig néha le szokta venni.

A mozivászon legtutibb lábbelijei

 

 A hiányzó cipő


Film:
Die Hard – Drágán add az életed!

Aki viselné: egy vérbeli zsaru New Yorkból, John McClane (Bruce Willis)

A családjához Los Angelesbe látogató John McClane lábbelijén nincs semmi különös. Egyszerű, relatíve elegáns fekete bőrcipő, tulajdonosa mégis nagyon megbánja, amikor egy kis lábujjtorna erejéig megválik tőle a felesége irodájában, ugyanis pont ekkor törnek be terroristák a Nakatomi toronyházba, és hősünknek mezítláb, törött üvegszilánkokon át kell macska-egér játékot játszania az épületben, ráadásul minden megölt terroristának akkora lába van, mint McClane kishúgának.

Die Hard-videó:

 A Manolo Blahnik-kollekció


Film:
Szex és New York

Aki viseli: a nagyvárosi szinglilét alfája és ómegája, az újságíró Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker)

Esetünkben nem egy cipőről, hanem egy egész kollekcióról van szó, amelynek darabjai nemcsak méregdrágák, hanem egytől egyig hatalmas sarkakkal rendelkeznek. A Manolo Blahnik márka sokat köszönhet SJP-nek, viszont ő annál kevesebbet a cipőmárkának: a sorozat forgatásának idején sok cikk jelent meg arról, hogy a színésznő lábai teljesen tropára mentek attól, hogy egyfolytában gigászi sarkokkal megáldott cipőkben kellett járnia. Ráadásul – mivel divatőrültről van szó – kétszer nem sűrűn vette fel ugyanazt a topánt.

A mozivászon legtutibb lábbelijei

 

 A késes cipő


Film:
A sötét lovag

Aki viseli: egy elmebeteg bűnöző, Joker (Heath Ledger)

A bohóc Joker a meglepetések embere, aki szeret fegyvert faragni teljesen hétköznapi tárgyakból. A cipője sem csak kényelmi szempontokat szolgál, ugyanis egy előugró pengével Joker rúgása azonnal halálossá válik. Az ötlet nem túl eredeti, ugyanis láttunk már hasonlót olyan filmekben, mint az Oroszországból szeretettel (egy SPECTRE-ügynök használja méreggel kombinálva) vagy az Alkonytájt (Bill Paxton a csizmájával vágja el a csapos torkát).

A mozivászon legtutibb lábbelijei

 

 Egy kopott strandpapucs és a bowlingcipő


Film:
A nagy Lebowski

Aki viseli: a gyakorlott munkakerülő, Jeff Lebowski (Jeff Bridges)

A filmben a főszereplőt egy élelmiszerbolt hűtőpultjánál látjuk először, amint rövidnadrágban, fürdőköpenyben és strandpapucsban flangál. A pacifista és örök munkanélküli Jeff Lebowski állandó lábviselete ez, és szinte csak olyan alkalmakkor hajlandó sportcipőre váltani, ha bowlingozni megy (oda kötelező a cipő), vagy éppen szerelget otthonában. Lebowski legalább a játékidő felében papucsban feszít, ami egy főszereplőtől figyelemre méltó teljesítmény. Élni tudni kell.

Bowlingcipőben:

 

 

Cipő.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top