Szabadidő

A legjobb szabadtéri szórakozóhelyek

Egy beszélgetős este a barátnőkkel? Vagy egy önfeledt bulizás a táncparketten? Nyáron természetesen csak a szabad ég alatt! Összeállításunkban a legjobb teraszokat és szabadtéri szórakozóhelyeket mutatjuk meg Nektek!

Margitsziget

 

A Margitsziget sokáig a sportolás és a kikapcsolódás szinonimájaként élt a köztudatban, de az elmúlt években a bulizók térképén is egy nagy piros pont került a sziget helyére két legendás klubnak köszönhetően.

 

Cha Cha Cha

A Kálvin téri aluljáróból induló hely már évekkel ezelőtt a pesti éjszaka egyik legkedveltebb klubja lett. A hétvégi bulik akkora népszerűségre tettek szert, hogy egyesek szerint igazából ezért kellett lezárni és átalakítani a Kálvin teret. Most nagyobb helyen, szabadtéren folytatódik a bulizás a Margitsziget Atlétikai Centrum közvetlen szomszédságában továbbra is kiváló zenékkel (60-as, 70-es évek magyar tánczenei ritkaságaitól a legmodernebb elektronikus zenékig).

Egy másik városi legenda szerint ezen a helyen kötődnek a legtöbb alkalmi és tartós kapcsolatok. Ezt az állítást nem tudjuk bizonyítani, így csak egyet ajánlhatunk: győzödjünk meg róla személyesen!

Csütörtök: Dj Infragandhi – legjobb ritmusok a világ minden sarkából
Honlap: chachacha.hu »

Holdudvar

A Margitszigeten a hömpölygő embertömegben, virágágyásokkal szegélyezett utakon, a zenélő szökőkút mellett és öreg fák alatt vezet az út Budapest egyik legfelkapottabb szórakozóhelyére. A 19. század második felében épült Casino épülete sokáig a társadalmi élet egyik központja volt, az elmúlt néhány évben ez a hagyomány kezd újjáéledni. Elegáns neoreneszánsz épület, hosszú bárpult, hangulatos kerthelyiség narancssárga lampionokkal – ilyen környezetben vár az egykor az ELTE épületében népszerűvé vált szórakozóhely.

A közönség is igen széleskörű, egyetemisták, művészek, yuppie-k és felnőttek mulatnak itt önfeledten. Ha egy egész estés szórakozásra vágyunk, akkor érdemes korábban megérkezni, hogy asztalunk is legyen. Kezdjük az estét egy könnyű vacsorával, a menüben saláták, tészták és halételek találhatók nagy választékban. A könnyű vacsora után pedig reggelig táncolhatunk szabadtéren, vagy egy zivatar esetén fedett helyiségben. Minden nap más dj pörgeti a talpalávalót, vasárnap és hétközben a laza lounge és chill out zenéké a főszerep, míg hétvégén igazi bulizenék szólnak.

Kedd, szerda: Holdudvar Kertmozi
Péntek: Matek szelektor – pop, funky, diszkó
Honlap: holdudvar.net »

Petőfi híd budai hídfő

 

Itt három szórakozóhely található, három teljesen eltérő arculattal. A Budapesti Bermuda-háromszög, aki ide letéved, az állítólag másnap reggelig nem is keveredik ki innen.

A38

Az Artemovszk 38 öt éve horgonyzott le, illetve kötött ki a Duna jobb partján, Budán a Petőfi híd lábánál. Az A38, a kapitány ígéretéhez híven, színvonalas és széles körű programok szervezésével a budapesti éjszakai élet egyik zászlóshajójává vált. A hajó gyomrában kiváló koncertterem található, télen itt folynak a bulik, de természetesen az élet nyáron sem áll meg, ilyenkor a programok a hajó fedélzetére költöznek. A terasz, amely akár fedett lehet rossz idő esetén, a koncertek helyszíne, de a hajó tatján is működik egy kis bár, kivetítővel a sportok szerelmeseinek, és asztali focival azoknak, akik nem csak nézni szeretik a focit. A legforróbb éjszakákon is enyhülést hoz a Duna-parton fújó szellő. A hajóról gyönyörű kilátás nyílik a Duna túloldalán a kivilágított Nemzeti Színházra és a Művészetek Palotájára. Dőljünk a korlátnak egy koktéllal a kezünkben, hagyjuk, hogy a szél borzolja hajunkat, és élvezzük a Dunáról az éjszakai Budapest látványát.

 

Belépő: 500 Ft (lefogyasztható)
Szerda: Barabás Lőrinc és barátai – kiváló jazz zene igényes környezetben
Honlap – a38.hu »

 

Café del Rio

Ottjártunkkor szakadt az eső, így a bulik hangulatáról nem sikerült hiteles képet kapnunk, de annál jobban szemügyre vehettük a helyet. Kialakítása a célközönség igényeinek megfelelően nagyon igényes: kényelmes fotelek, szolid elegancia, jól elhelyezett hangulatfények és pálmafák. Az R’n’B a house és a funk magyar szerelmeseinek ajánljuk a helyet, hétfőként magyar bulizenekarok lépnek fel, havonta egyszer a visszatekintés jegyében a 80-as évek sztárjai adnak koncertet ( DJ Bobo, 2Unlimited) és a house zene nemzetközi nagykövetei is tiszteletüket teszik a klubban. Figyeljük a programot!

Tipp: augusztus 7.: 2Unlimited koncert – ki ne emlékezne rájuk (No limit)
Honlap: rio.hu »

Zöld Pardon

A Budapesti szabadtéri szórakozóhelyek egyik előfutára, a hely közel tíz éve létezik, és ez idő alatt nagyon sokat fejlődött. Míg az első évben még csak egy pult és leterített gyékényszőnyegek adtak otthont a spontán szabadtéri buliknak, mára már koktélsziget, óriási színpad, külön játékközpont működik itt. A Zöld Pardon mottója, „a leghosszabb nyári fesztivál” teljesen megállja a helyét, a Diáksziget hangulata köszön vissza, csak itt egy kicsit nehezebb eltévedni. Mindennap koncertek, dj-k, látványkonyha. A színpadon főleg magyar zenekarokat láthatunk a Belgától az R-Go-ig, de havonta egyszer külföldi sztárok is vendégeskednek. Valahogy úgy alakult, hogy a helyet a Budapesti középiskolák tanulói foglalták el, de ez nem zárja ki, hogy egy jó koncert erejéig meglátogassuk.

Belépő: 2 darab 100 forintos
Koncertek: este 8 órakor kezdődnek
Tipp – június 29: Péterfy Bori & Love band
Honlap: zp.hu »

Ráday utca

 

Számos bár, étterem, klub és kávézó egyvelege a Ráday utca, egy hangulatos, pezsgő találkozóhely minden korosztály számára. A Kálvin tértől a Petőfi híd Pesti hídfőjéig húzódó utcában szinte egybenőttek a kiülős helyek, talán csak az asztalok és székek típusa alapján tudjuk megkülönböztetni, hogy éppen melyik helyen ülünk. Mindent megtalálunk, ami egy kellemes estéhez kellhet; kitűnő kávék, keletiesen berendezett vízipipasarok és koktélok minden mennyiségben. Az utca felett színes zászlók lobognak, a teraszok tarka napernyői, a rengeteg virág és a sok látogató egy színes kavalkádot eredményez. A bárok között végigsétálva biztosan összefutunk egy-két ismerőssel. Az utca nagy előnye, hogy nemcsak külsőre ilyen színes, hanem ár és kínálat szempontjából is mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Első és második randevúra vagy nagyobb társasággal töltött beszélgetős estékhez a legjobb választás.

Hajógyári-sziget

Igazi bulisziget, és nemcsak azalatt az egy hét alatt, amíg tart a „Sziget”, hanem egész nyáron. A sziget déli csücskében, tehát az Árpád hídhoz közel, hét, részben fedett, különböző zenei stílust képviselő szórakozóhely várja a látogatókat.

Bed Beach
Bed Beach

A Mokka Cukka a többi helytől kissé távolabb húzódik meg, és nem csak távolságban, hanem stílusban is. A hely az alternatív közönséget célozza meg, a dj-k és az előadók főleg hip-hop, drum and bass és a kísérleti műfajokat képviselik.

Café Puerto Terasz
Café Puerto Terasz

A sziget többi helye egymáshoz közelebb található, és a pesti aranyifjak kedvenc szórakozóhelyei ezek. A Café Puerto Terasz a latin zenék kedvelőinek játszik salsa, merengue és reggeaton slágereket, a Dokkoló állóhajó a progresszív zenei irányzatot tűzte zászlójára, a Dokk beach a funk és az r’n’b rajongók gyülekezőhelye, a Bed beach modern tánczenével szórakoztatja a nagyérdeműt, a Sláger Rádió Terasz természetesen az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi és magyar slágereivel vár, míg az after partykról híres Coronita Terasz azokat vonzza, akik még reggel hétkor sem tudják abbahagyni a táncot.

Dokk beach
Dokk beach

Hajógyárisziget.hu »

bulihelyek.lap.hu
party.lap.hu
koncert.lap.hu

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top