A szextanácsadó válaszol

“Miért szégyelli magát a nő, ha önkielégítést végez?”

Hiába hisszük azt, hogy szexuális szabadságban élünk, ha az önkielégítésre továbbra is úgy gondolunk, mint bűnös dologra...

„Kedves Bea!

Mi az oka annak, ha egy nőnek szégyenérzete és lelkifurdalása van, ha önmagán könnyít, mert a párjának nincs rá igénye hosszú ideje? És mégis szégyenli, ha megteszi?” 

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, ide írj!

Kedves Kérdező!

A maszturbáció nem bűnös dolog, ezért sem párkapcsolatban, sem azon kívül nem kell, hogy lelkiismeret-furdalása legyen egy nőnek. Először is remek szexuális önismeretre teszünk szert ezáltal. Megismerjük, a mi saját testünknek mi a jó, az hogyan jó, és ezáltal tudunk segíteni párunknak abban, hogy ne kelljen neki éveken át próbálkoznia, hogy mi is a jó nekünk.

Hogy miért érzi sok nő bűnösnek ezt a dolgot? Azért, mert gyermekkorunkban nem azt mondta az édesanyánk, az óvó néni, hogy de ügyes ez a gyermek, felfedezi a testét, remek szexuális önismeretre tesz szert, mert maszturbál, hanem tiltottak tőle, bűnös dolognak találta sok ember a környezetünkben. Ha valaki vallásos, akkor tudvalevő, hogy a keresztény vallás is tiltja a maszturbálást, mert önző dolognak tartja, hogy egy nő (férfi) önmagának szerezzen örömet. A gyerekkorban belénk vésett tiltások nagyon is hatnak a felnőttkori szexuális életre, sajnos, nagyon sok nehézségnek ez az oka.

Kedves Kérdező! Valószínűnek tartom, hogy nálad is ez lehet a helyzet, ugyanis még akkor is, ha nem emlékszünk rá, ez egy kőbe vésett lenyomat, amit gyermekkorból hozunk. A konfliktus ott keletkezik, hogy vágysz az örömre – hiszen a férjed elhanyagol –, de a tudatalattidban megszólal a valamikori tiltás, lelkiismeret-furdalást érzel. Sajnos ezáltal a maszturbálást rossz érzés követi, és számtalanszor következik ebből az, hogy a nők inkább nem maszturbálnak. Ilyenkor egy blokk keletkezik, ami egy idő után már olyannyira rögzül, hogy csak külső segítséggel lehet feldolgozni, elengedetté válni. Üdv: Bibók Bea 

Ezt már olvastad?

Segítség, önkielégítést végez a gyermekem!
Miért nem tud maszturbálni?
Önkielégíteni tanít a mobil
Az önkielégítés miatt nem jó a szex?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top