A szextanácsadó válaszol

“Mikor leszek végre nő?”

Hiába szép és vonzó a nő, a vizuális ingereket mindig felülírja a metakommunikáció. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a szépség, a nőiesség tényleg belülről indul.

Kedves Szakértő!

Soha nem voltam még igazán Nő, csak átmeneti rövid időszakokra, pedig sokak szerint nagyon szép és különleges nő vagyok. Magam persze nem így érzem. Volt is (régebben) sok férfi, de egyik sem adott boldogságot, mígnem jött egy olyan, akitől más lettem, akinek az illatától is elájultam. Neki sajnos nem kellettem hosszú távon, tehát megint csak nem próbálhattam ki, hogy miként lenne jó nekem az élet ezen fontos területe. Ráadásul a férfi fiatalabb volt, így azt éreztem, nekem kell „tanítgatni” és tőlem vár dolgokat, ezért nem mertem „én kérni”.

Nem is éreztem azt soha, hogy valaki annyira szeretne és fontos lenne nekem, mi hogy jó, hogy magától annyira kivárná, megvárná, míg igazán ellazulok, megnyílok, hogy boldog legyek. Szégyelltem volna szólni, minek erőltessem rá, ha nem szeretnek annyira, akkor magától is tenné… Más nő mesélte nekem, hogy a párjával hónapokig kísérleteztek, hogy legyen jó neki. Énvelem ki tenné? Csak az számított, hogy megjelenjünk, reprezentáljon velem, otthon meg kaja legyen. Szóval mit tegyek? Lesz szerelmem, aki szeret és Férfi is? 31 éves vagyok. Köszönöm! Virág

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó
Ha kérdésed van, keresd bátran!
Ide kattints!

Kedves Virág!

A külvilág érzékeli szépségünket, de a vizuális ingereket mindig felülírja a metakommunikáció. Ha egy nő nem fogadja el önmagát pozitívumaival és negatívumaival együtt, ha nem érzi jól magát nőként a bőrében, azt sajnos a külvilág észreveszi – különösen a férfiak. Hiszen evolúciósan a férfiak arra vannak teremtve, hogy minden eszközzel a „legjobb nőt” válasszák ki (ezt nem csupán a fizikai és külső értékekre értem). Azért kell nekik a legjobb nő, mert az utódaik (gyermekeik) számára a legegészségesebb, a legjobb géneket hordozó nőt választják. Olyan nő kell nekik, akiről azt érzik, jó választás, akiről sugárzik, hogy rendben van önmagával.

A kulcsmondat, amit leírtál, így hangzik: „Magam persze nem így érzem.” Itt azt írod, hogy nem érzed jó nőnek magad, tehát azt, amit a külvilág mond rólad, te nem éled meg. Majd amikor tisztában leszel az értékeiddel és negatívumaiddal, azokat el is fogadtad, sőt dolgozol azon, hogy változtatni tudj, amikor már igazán megismerted önmagad, akkor ezt a külvilág is érzékeli. Sajnos azt tapasztalom, hogy azok a lányok, akik a természet adta szépségükön kívül halmozottan viselik a szépészeti ipar adta lehetőségek eredményeit – gondolok itt műszempillára, állandó műkörömre stb. –, mind azt mutatják, hogy enélkül természetes szépségükben nem tudják magukat jól érezni. A baj ott kezdődik, amikor ezeknek a megszerzése után sem érzi jól magukat, hiába olyanok, mint a címlaplányok.

Az önelfogadás azt jelenti, hogy tudod magad akkor is szeretni, amikor jól vagy, és akkor, is amikor nem vagy jól, amikor náthásan, csúnyán, esetleg kisírt szemekkel vagy kénytelen felkelni reggel. Hogy ne a külvilág jelzései határozzák azt meg, hogy hogyan is vagy aznap mint nő, ne az erősítsen, hogy a barátnőid, ismerőseid mit mondanak rólad, hanem TE légy jól. Belül. Akkor is, ha nem jönnek a megerősítő sms-ek vagy jelzések.

„Virág jól van!” Akkor is, ha nyúzott, akkor is, ha sugárzó! Ez egy olyan állapot, ami minden mozdulatodra és szavadra, mosolyodra, tekintetedre kiül. Mindenki érzékeli azt, hogy jól érzed magad a bőrödben. Na és ezután jönnek a fiúk, férfiak. Le sem fogod tudni vakarni őket! Azért, hogy az önelfogadás nem alakult ki eddig benned, nem te vagy a hibás. Azoknak az embereknek van önbizalomhiányuk, akik kisgyermekkorban nem kapták meg a pozitív visszajelzéseket szüleiktől, akiknek nem igazolták azt kellőképpen vissza, hogy igen, ők sok mindent tudnak jól csinálni! Ha ezek a visszajelzések nem érkeznek meg a kicsi gyermekhez, akkor könnyen válhatnak önbizalom-hiányossá, és ezt megváltoztatni viszont nekik kell majd.

Ha ez megtörténik, Virág, akkor a szerelem is és a szenvedély is meg fog érkezni életedbe! Az a fiú is, az a párkapcsolat is, amiben mint nő, mint ember nagyon jól fogod magad érezni majd hosszú távon! Ha segítségre van szükséged az önelfogadást illetően, keress bátran! Üdv: Bibók Bea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top