Szex

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szex

Egy merész villantás vagy egy túlfűtött szexjelenet sztárokat csinálhat a színészekből, egyben tönkre is vághatja a karrierjüket. Jó páran akadnak, akiknek a gép az utóbbit dobta.
 

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szexMaria Schneider

Film: Az utolsó tangó Párizsban (1972)
“Borzasztó szomorú voltam. Szexszimbólummá váltam, pedig elismert színésznő akartam lenni. A film botránya teljesen megőrjített, és lelkileg összeomlottam” – mesélte a tavalyelőtt sajnos elhunyt Maria Schneider, aki alig húszévesen, minimális színészi tapasztalattal kapott főszerepet Marlon Brando oldalán Az utolsó tangó Párizsban című filmben, amiben rengeteget szexelt A keresztapa sztárjával. Barátnője szerint amikor Maria először nézte meg a kész filmet moziban, sírva rohant ki róla, és az utcára kiérve sikoltani kezdett. “Brando és Bernardo Bertolucci (a rendező) egyszerűen kihasználták a naivitásomat és a tapasztalatlanságomat. Ők learatták a babérokat, én meg kaptam egy 2500 dolláros csekket és egy örök szégyenfoltot – emlékszik vissza a színésznő. – A vajas jelenet (Brando vajat használ síkosítóként a filmben) nem is szerepelt a forgatókönyvben, én pedig akkoriban nem tudtam, hogy ilyen esetekben mondhatok nemet és hívhatom az ügyvédemet, ugyanis a szerződésem a forgatókönyvre vonatkozott. Kicsit úgy éreztem, mintha megerőszakoltak volna. Még szerencse, hogy csak egyszer vettük fel a jelenetet” – emlékezett vissza Schneider, akire máig e film miatt emlékszik a világ.

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szexNatasha Henstridge

Film: A lény (1995)
“Tizenkét éves koromban kezdtek elég nagyra nőni a melleim. Soha nem próbáltam rejtegetni őket, mivel egy idő után rájöttem, mennyi hatalmat adnak nekem.” Ez a mondat Natasha Henstridge-től származik, így ne csodálkozzunk, hogy rögtön az első filmszerepében anyaszült meztelenül csodálhattuk meg a tökéletes testét. Tőle talán hiába várjuk, hogy belássa hibáját, pedig ha az ember lánya modellből próbál elismert (és nem csak ismert) színésznővé válni, a legrosszabb, amit tehet, hogy rögtön az első filmes munkájában, alig huszonegy évesen azonnal nekivetkőzik. Ez még akkor is hiba, ha történetesen egy idegen lényt alakít, aki szexi női formában próbálja utódnemzésre rávenni a kiszemelt pasikat. Henstridge-et színésznőként azóta se veszi senki komolyan, bár ehhez valószínűleg köze van annak is, hogy a hölgy páratlanul rossz érzékkel választ forgatókönyveket. Amikor például megkeresték a Men in Black – Sötét zsaruk és A függetlenség napja egy-egy szerepével, ő visszautasította őket azzal, hogy mik ezek a marhaságok…

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szexJane March

Filmek: A szerető (1992) és Az éj színe (1994)
Az ereiben spanyol, angol, vietnami és kínai vért is magáénak tudó Jane March tizennyolc évesen, ismert divatmodellként került élete első filmjébe, és egy pletyka gyorsan tönkre is vágta a színészi karrierjét. A szerető című mozija teli van merész szeretkezésjelenetekkel Tony Leung Ka Faijal, és a film bemutatója táján elterjedt a szóbeszéd, miszerint ezek nem megjátszott szcénák, hanem igazi, élesben felvett szexet láthatnak a nézők a vásznon. A filmet rendező Jean-Jaques Annaud ráadásul mindezt a nagyobb publicitás reményében nem is tagadta a sajtó előtt, csak jó tíz évvel a premier után vallotta be az igazat, miszerint Marchot a jelenet során öt testdublőr is helyettesítette. A botrány kicsinálta és lelkileg tönkretette a fiatal színésznőt, aki egy elbaltázott szerepválasztással tette fel a pontot az i-re. Az éj színe című erotikus thrillert szeretkezte végig Bruce Willisszel, amivel aztán végképp sikerült tönkre vágnia magát a hollywoodi álszent szereposztók előtt.

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szexElizabeth Berkley

Film: Showgirls (1995)
1995-ben a sajtó teli volt a hírrel, miszerint Paul Verhoeven és Joe Eszterhas (az Elemi ösztön rendező/író párosa) megtalálta az új Sharon Stone-t. Az akkor huszonhárom éves Elizabeth Berkley csak némi tévés színészi tapasztalattal rendelkezett, az ördögi vegasi táncosnő szerepe pedig sok jóval kecsegtetett, de aztán megjelentek az első kritikák. A film sztorijától kezdve a bugyuta dialógusokon keresztül a világ legnevetségesebb szexjelenetéig (amiben Berkley egyfajta cowgirlként, teljesen természetellenes mozdulatokkal lovagolja meg a medencében Kyle MacLachlant) mindent szidtak, nem utolsósorban Berkley paródiaszerű játékát és azt, hogy a főszereplőnő a film felét félmeztelenül tölti. A Showgirls óriásit bukott, Elizabeth pedig próbálta menteni a karrierjét azzal, hogy nem fogadta el a neki felkínált meztelenkedős szerepeket, csakhogy szinte csak ilyenekkel kínálták…

Sztárok, akiknek karrierjét tönkretette a szexJanet Leigh

Film: Psycho (1960)
Janet Leigh a listánkon igazi kakukktojás, lévén igazából le sem vetkőzött a Psycho forgatásán (a kényesebb testrészeit testszínű, szinte láthatatlan anyaggal takarták, és a művésznő amúgy is elégedetlen volt a testéveltúl nagynak találta a saját melleit), sőt egyes felvételekkor testdublőrt használtak a híres zuhanyzós jelenet munkálatainál. Viszont 1960-ban már egy fehérneműben mutatkozó színésznő is ki tudta verni sokaknál a biztosítékot, és hiába nézte a közönség rémülettel vegyes örömmel Hitchcock moziját, a korábban szép karriert befutott színésznő pályája innen már csak lefelé ívelt. Hollywood darlingja nem lehetett olyan nő, akit sokan könnyűvérűnek tituláltak.

Szextitkairól vall Fábry állítólagos szeretője
Öt szexjelenet szex nélkül

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top