Szex

Így változtak meg a prostituáltak az elmúlt 150 évben – fotók

Húsz fotós húsz képe mutatja meg, hogyan változott a prostitúció az elmúlt 150 évben. Lapozd végig galériánkat, és nézd meg, hogy az abroncsos szoknyától hogyan jutottunk el a szilikonos dekoltázsig!

A prostitúció történetét bemutató kiállítás célja, hogy bevezessen a bordélyházak legintimebb zugaiba, ahol az állati ösztönök kielégítését gyakran felülírta a szerelem, a társ, a múzsa iránti vágyódás. A fotókat olyan művészek készítették, akik maguk is elvegyültek a piros lámpás világban, kliensek, barátok vagy maguk is prostituáltak voltak.

Megnézem
Összes kép (1)

A fotósok között szerepel Auguste Bruno Braquehais siket művész, aki a 19. század közepén készítette képeit. Első fotóján egy örömlány kezét a szájához emeli, hogy elcsendesítse a fotóst, miközben lábait felemeli. Christer Stromholm fotósra is hatalmasa hatással volt a prostitúció, ő tulajdon barátait, szobatársait és transznemű prostituáltakat örökített meg az 1950-es évek Párizsában. A sorozat persze nemcsak a szerelmet és a vágyódást, de a prostitúció árnyoldalát is bemutatja, a szegénységet, a veszélyt és a kiszolgáltatottságot, amiben ezek az emberek élnek.

via culturainquieta

Olvass még a prostitúcióról az NLCafén!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top