Szex

Pontos méretre szabják az óvszert

Ha az óvszer pontosan illeszkedik, úgy jelenléte alig észrevehető, állítólag. Nem véletlen hát, hogy az egyénre szabott gumigyártás is elkezdődött.

Méretre szabják az óvszertHa máskor nem, az általános iskolai szexuális felvilágosítás alkalmával, a megfelelő óvszerhasználat fejezetnél mindenki hall arról, hogy mennyire fontos az óvszer megfelelő használata és persze kiválasztása – mert a megfelelő méret nagyon is lényeg. A biztonságos együttlét érdekében fontos, hogy a gumi passzentos legyen, azaz ne legyen se túl nagy, se túl kicsi – aminek persze picit ellentmond, hogy a piacon fellelhető gumik mérete egységes. 

Ebből az alapproblémából kiindulva a TheyFit nevű vállalkozás személyre szabott gumik gyártásába kezdett, s ezek hamarosan az egész EU területén elérhetők lesznek. A férfiak 95 különféle típus, számtalan hosszúság és átmérő között válogathatnak; s abban, hogy pontosan mekkora az akkora, egy speciális vonalzó segíti őket.

Szabványban rögzített méretek

EU-szabvány rögzíti, hogy az óvszer átlagmérete 17,5 cm hosszú, 5,2 cm széles legyen, de a szabvány külön számszerűsíti az óvszer felfújási határát (18 liter) és a falvastagságot (0,04-0,08 mm) is. A legfontosabb paraméter mégis a körméret, ami normál méretű guminál 5,1–5,3 cm. Ha a dobozon nem tüntetik fel a pontos számot, az annyit jelent, hogy a doboz szabványosított méretű gumit rejt. Néhány gumi mérete: Durex Comfort XL – Névleges szélesség: 57 mm, LifeStyles Play – Névleges szélesség: 54 mm, LifeStyles Original – Névleges szélesség: 54 mm, Masculan óvszerek szabványozott méretben kaphatók: 53 + 1 mm.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top