Szex

5 dolog, ami nagyon rosszat tesz a pénisznek

Hiába a hímvessző a férfitest egyik legfontosabb pontja, az erősebbik nem nagy százaléka mégsem vigyáz rá.

Bár sokan sokféleképp leírták már, hogy tökéletes hímvessző nem létezik, tulajdon hímvesszője mégis sok bizonytalanságot és szorongást okoz gazdájának: nem elég nagy, nem elég hosszú, nem elég vastag, nem elég szabályos, nem elég kemény… – sorolhatnánk hosszan a fájdalmas adottságokat, amik mellett az, hogy a hímvessző egészségesen működik, nem is olyan fontos, de óriási a pánik, ha felmondja a szolgálatot, ami sok esetben gazdája számlájára írható. Alább öt olyan szokást mutatunk be, ami hosszú távon a hímvesszőt (is) veszélyezteti:

1. A cigaretta

Tudjuk, tudjuk, rém unalmas a cigi egészségkárosító hatásáról beszélni, mégis érdemes feltenni a kérdést: Mit okoz a cigi a hímvesszőnek?

A válasz: érszűkületet okoz, ami annyit jelent, hogy a hímvessző véráramlása nem lesz kielégítő, az erekció rövid időre jön létre, akadozik vagy teljesen elmarad. Hosszú távon a bagózásnak érelmeszesedés lesz a vége, a hímvesszőt behálózó erek beszűkülnek és megkeményednek, aminek következménye az impotencia. De ha ez még nem volna elég: a cigaretta az ondó ízét is befolyásolja.

2. Az alkohol

Aki mérték nélkül iszik, szintén kérdezze meg magától: Hogyan hat a péniszre az alkohol?

A merevedést a péniszben található barlangos test idézi elő, ami izgalmi állapotban vérrel telítődik. Ez az ér nagyon rugalmas, ami az érfalat borító zsírsejteknek köszönhető, amit azonban a véráramba bekerülő alkohol szépen leold az érfalakról, a rugalmasság megszűnik, az erekció nehezen vagy egyáltalán nem jön létre. 

3. A zabálás

Kíséreltek bizonyítják, hogy azok a túlsúlyos férfiak, akik képesek lefogyni, visszanyerik a nemi vágyukat, és erekciós zavartól is ritkábban szenvednek. A túlsúlyos férfiak szexuális élete ugyanakkor zaklatott: a túlsúly akadályozza a pénisz vérellátását, pénisz nem kap elég vért ahhoz, hogy az erekciót fenntartsa, de okozhatja a tesztoszteronszint lezuhanását is.

4. Lustaság

Mozgás nélkül nincs egészséges hímvessző: a mozgástól nemcsak jókedve és egészségesebb önértékelése lesz az embernek, de a test – ezzel együtt a hímvessző – vérkeringése is beindul, ami a szexuális teljesítőképességre is pozitívan hat.

5. Stressz

Munkahely, iskola, párkapcsolat, család: az emberre ezerféle súly nehezedik, amelyek terhe alatt a szexuális vágy is szépen elhal, a legvadabb izgatás sem lesz elég ahhoz, hogy a stresszt legyűrje.

Olvasd el ezt is!

Így kasztrálják a nők a férfiakat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top