Szex

Ezek a legnagyobb óvszerbakik

Annál nagyobb hiba nincs, mint ha egyáltalán nem védekeznél óvszerrel, de a helytelen használat éppúgy vezethet nem kívánt terhességhez vagy nemi betegségekhez. Lássuk, melyik az 5 leggyakoribb hiba, amire érdemes odafigyelni.

Az olyan banális baklövésektől, mint hogy kifordítva húzni fel, vagy kétszer használni egy gumióvszert, most eltekintünk. Jöjjenek azok a legtöbb elővigyázatosság mellett is előfordulható hibák, amiket sokan elkövetnek.

1. Túl későn húzni fel az óvszert

A legtöbb párnak az előjáték alatt eszébe sem jut, hogy az óvszerrel foglalkozzon, pedig a bőrfelületek érintkezése vezethet fertőzésekhez, a preejakulációs váladék pedig terhességhez.

2. Túl korán húzni fel

A másik véglet, ha még az erekció előtt felhúzzák az óvszert, mert így az nem illeszkedik rendesen, sőt gátolhatja a merevedést.

Az 5 leggyakoribb hiba, amit az óvszerrel elkövetünk

3. Túl sokáig hagyni fönt

Most már láthatjuk, mennyi múlik a jó időzítésen. Szex után sok pár szeret egymás karjában maradva hódolni a pillanat varázsának, de arra figyeljenek, hogy mielőtt beáll a szerelemkóma, megszabaduljanak a használt gumitól. Ugyanis a túl sokáig fennhagyott óvszer bőrirritációhoz, sőt a sperma és a preejakulációs váladék keveredése miatt a bőrön, a következő menetnél akár terhességhez is vezethet.

4. Lejárt óvszert használni

Ahogy nem iszol lejárt tejet, és eszedbe sem jutna lejárt gyógyszert bevenni, úgy az óvszer esetében is figyelj oda a szavatosságra! A szakértők szerint a lejárt óvszer hatékonysága egyáltalán nem garantált, mert a latex kiszáradhat, és emiatt könnyebben kiszakadhat.

5. Rossz méretet választani

A férfiak hajlamosak büszkeségi kérdést csinálni a péniszük méretéből, de ha óvszervásárlásra kerül a sor, jobban teszik, ha a valóságnál maradnak. A túl kicsi óvszer kényelmetlen, és könnyen kiszakadhat, a túl nagy pedig – mivel nem illeszkedik pontosan – nem biztosít megfelelő védelmet.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top