Szex

Önkielégítés a legjobb altató?

Akinek nehezen megy az elalvás, próbálkozzon az önkielégítéssel. Állítólag segít.

Önkielégítés: a legjobb altatóMindig tudtuk, a szex sok dologra megoldás, testre, lélekre kiváló hatással van – többek között kiváló altató.

Egy friss kutatásból kiderül, elsősorban a férfiakra jellemző, hogy szex után szinte egyből elalszanak, amit szakértők azzal magyaráznak, hogy szex hatására oxitocin és prolaktin hormonok szabadulnak fel, s ezek altatóként hatnak a férfiszervezetre. 

A szex azonban nemcsak a férfiakra  van altató hatással, egy amerikai nő például minden este csak úgy tud elaludni, ha önkielégítést végez – olvasható az Em&Lo amerikai szexportálon. A szakértők szerint ezzel a technikával nincsen semmi baj, teljesen természetes, hogy szex vagy önkielégítés után könnyebben megy az elalvás, hiszen komoly fizikai munkát végez ilyenkor a test, nem beszélve arról a hormonkoktélról, amit az agyunk ilyenkor kap.

A dopaminnak köszönhetően eufóriát érzünk, a mellékvesében termelődő noradrenalin jókedvet csinál, míg az endorfin úgy hat, mint egy fájdalomcsillapító, oldja a feszültséget. Szex után a szerotonin ingerületátvivő anyagnak köszönhetően a test nyugalmi állapotba kerül, és egy ideig nem mutat fogadókészséget a szexuális érintésekre, blokkolja az izgalmat.  Lényeg, ami lényeg, a szex a lehető legjobb altató, amit az ember választhat magának. 

Önkielégítés: a legjobb altató“Imádom a szexet. Ha tehetném, minden adandó alkalommal rámásznék a férjemre…” – Kattints a Nők Lapja Café legújabb alkalmazására, és anonim, regisztráció nélkül ossz meg velünk te is egy titkot! Kattints ide!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top