nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szex
Így nudiztak az emberek az 1900-as években

Így nudiztak az emberek az 1900-as években

Retró fotókkal buzdítunk mindenkit arra, hogy életében legalább egyszer próbálja ki a meztelen fürdőzés élményét.
NLCafé
f Ajánlom

Emlékszem, az egyik kedves barátnőm éveken át rágta a fülemet, hogy kísérjem el egy nudista strandra. Sokáig nem vágytam erre az élményre, aztán egyszer üsse kő alapon beneveztem a meztelen programra: a Lupa-tóra mentünk ki ledobni a textilt. Nem vagyok szégyellős, soha nem érdekelt, ha meztelenül láttak, de a közösségi pőreség élményét korábban elképzelni sem tudtam. Vártam, hogy majd mindenki jól megnéz, a férfiak hófehér testemen legeltetik majd a szemüket, de várakozásommal ellentétben semmi ilyesmi nem történt. Amikor a harmincadik perc is természetes nyugalomban telt, végre én is belelazultam a meztelenségbe, és hagytam, hogy a természet megcirógassa testemet. Lubickoltam az élményben, ahogy testem érzékenysége a meztelenség hatására felerősödött, miközben a jéghideg víz alá merültem, vagy a forró napon száradtam. Ezután az élmény után amikor csak tehetem, meztelenül merülök alá a természetben. 

12 Fotó megtekintése

Nudisták az 1930-as évekből

Pop Festival, 1970 - fotó: Getty Images
Még több +
Brighton, 1980 - fotó: Getty Images
Még több +
Nudisták 1935-ből - fotó: Getty Images
Még több +
Hyde Park, 1947 - fotó: Getty Images
Még több +
Brighton, 1980 - fotó: Getty Images
Még több +
1959 - fotó: Getty Images
Még több +
Nudisták 1935-ből - fotó: Getty Images
Még több +
Az első nudista konferencia, 1934, London - fotó: Getty Images
Még több +
Az első nudista konferencia, 1934, London - fotó: Getty Images
Még több +
Ebéd egy nudista közösségben, 1935 - fotó: Getty Images
Még több +
Nudista esküvő 1935-ből - fotó: Getty Images
Még több +
1961 - fotó: Getty Images
Még több +
Vissza a a természetbe!

A naturizmus egyfajta “vissza a természetbe” mozgalomként indult a 19. században, amolyan önsegítő jelleggel, hisz az emberek egy része úgy vélte, az a sok betegség, amiket a gyerekcipőben járó orvostudomány nem képes meggyógyítani, a természet ősi elemeinek segítségével kikúrálható. Ha a kor divatjának megfelelő szoros és vastag ruházatot ledobják, és testüket fedetlenül hagyják a nap, a szél, a tenger, a vizek számára, az önmagában több, mint bármilyen kuruzsló gyógyfőzete.

Németország tekinthető a naturizmus szülőhazájának a Freikörperkultur mozgalommal. 1898-ban alapították Essenben az első Freikörperkultur (FKK)-egyesületet, és az 1900-as évektől kezdve Berlinben, valamint az Északi- és Keleti-tengernél egyre több helyen jelentek meg az FKK-strandok. A mozgalom követői felismerték, hogy a lakótelepeken, a munkán, a polgári kötelékeken túl létezik valami más is – a természet és az erotikus érintések nélküli meztelenség. Az FKK mint mozgalom ideológiája egy olyan egészséges életforma létrehozása volt, ami a test és lélek ápolását szorgalmazta, és egyfajta ellenmozgalomnak számított a kor tendenciái, a városiasodás, az iparosodás, a környezetszennyezés és a morális kötelékek ellen. 

 

 

Megosztás Facebookon