Szex

Nők ezrei kopírozzák Barbie vagináját

A mindig feszes mellek, a dús ajkak és a gömbölyded fenekek után ma már a szűkre szabott vagina és Barbie tökéletes szeméremdombja is elérhetővé vált.

A mellnagyobbítás, a ráncok eltüntetése, az ajkak feltöltése csupa olyan beavatkozás, amin ma már senki nem akad fenn. Nem úgy a G-pont-feltöltésen, a szeméremdomb-plasztikán, a vaginaszűkítésen vagy a szeméremajak-formázáson – ezek nálunk még szokatlan beavatkozások. Pedig nem újkeletűekről van szó; Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban óriási pénzeket áldoznak az intim műtétekre. 2009-ben például az amerikai nők közel 6,8 millió dollárt (1,5 milliárd Ft) szántak nemi szervük csinosítására, a legtöbben szeméremajak-kisebbítést és a csikló átszabását kérték. Az eljárások iránti igény Angliában is egyre nagyobb; több mint ötezer szeméremajak-műtétet regisztráltak.

grafika: Silye Júlia
grafika: Silye Júlia

A beavatkozásnak persze nem csak szépészeti okai vannak: sok nőt lelkileg zavarnak a természet faragta adottságok és önbizalomnövelés céljával vállalják a műtétet. Gyakoribb azonban, hogy egészségügyi probléma indokolja az ilyesmit, például a szeméremajak aszimmetriája vagy méretbeli különbsége miatt a szex fájdalmassá válik, olykor vérzéssel jár. Ezeket a beavatkozásokat rendszerint nem is plasztikai sebészek, hanem sebész-nőgyógyászok végzik.

Milyen a tökéletes vagina?

Amerikában a leggyakrabban kért fazon Barbie-é, amely sima, finom hatást kelt. Ehhez az egész belső szeméremajkat és a csiklót is megkurtítják, hogy kagylószerű hatást érjenek el. A sebészeti eljárás nem komplikált: akár ambuláns módon, helyi érzéstelenítéssel is elvégezhető. A terület vérellátása jó, a heg hamar gyógyul, a szerv érzékenysége pedig nem változik.

Mivel viszonylag új műtéttípusról van szó, az orvosoknak egyelőre kevés alkalmuk van gyakorolni – Amerikában például konferencián vetített videókból tanulnak. Az elszántabb páciensek azonban ettől sem rettennek vissza. Egy 36 éves oregoni nő például tavaly döntötte el, hogy belevág a műtétbe. A Playboy magazin – köztudottan retusált – képeinek köszönhetően egyre elégedetlenebbé vált saját adottságaival kapcsolatban; három szülés után a belső szeméremajkai nagyobbá váltak a külsőnél. Bár a férjének semmi kifogása nem volt ez ellen, a nő hajthatatlan maradt és kés alá feküdt.

“Majdnem elájultam, amikor az orvosom megmutatta tükörrel, milyen munkát végzett – emlékszik a nő. – Teljesen mást csinált, mint ahogy én azt elképzeltem, kétségbe estem, ráadásul nagyon sokáig komoly fájdalmaim is voltak.” A pórul járt nő azóta számtalan korrekciós műtéten átesett, s bár mára az intim területe szép, nincs nap, hogy ne bánná döntését.

Itthon is vannak, akik bevállalják

Dr. Szuromi András
Dr. Szuromi András

“Nálunk is egyre népszerűbb ez a téma, hiszen minden szinte azonnal átjön Amerikából. A magyar nőgyógyászok is évtizedek óta végeznek hüvelyfali süllyedés, illetve széklet- és vizelettartási zavarok esetén mellső-hátsó hüvelyfali plasztikát” – meséli dr. Szuromi András nőgyógyász, a MOM Park Medical Center üzemeltetője.

“Az újdonság az, hogy a műtétek elvégzésének indikációja most már kibővül a páciens szépészeti igényeivel, illetve a szexuális öröm intenzívebb átélésének igényével. Ezen eljárások nem teljesen veszélytelenek. Csak szakértő, nagy rutinnal rendelkező orvos végezze a megfelelő kozmetikai és funkcionális eredmény érdekében! Azt azonban mindenkinek tudni kell, hogy nem lehet mindenkinek Barbie-formára átszabni a hüvelyét, illetve szeméremajkait, az egyéni adottságokat figyelembe kell venni; de mind a kisajak-, mind a nagyajak-, csikló- és hüvelyplasztika javíthatja az anatómiai eltéréseket, erősítheti az önbizalmat, ezáltal fokozhatja az örömérzetet nemi együttlét közben. Az úgynevezett G-pont-feltöltést kifejezetten a hüvelyi orgazmus fokozása céljából végzik, itt fontos, hogy egy nőgyógyász és egy plasztikai sebész együtt végezze a műtétet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top