Szex

Nászéjszaka most és régen

A nászéjszaka ma a mi kultúránkban azt az üzenetet hordozza, hogy a boldog pár, aki a közösség (társadalmi, családi) előtt felvállalta kapcsolatát és örök hűséget esküdött, intim együttlétükkel megpecsételik a szertartást. Vannak, akik öt percet, de mások hat órát is áldoznak a szerelem oltárán.

A nász kellene hogy legyen az egész körítés középpontjában, ez a lényege a “ketten lettek egy testté” fogalmának. Szeretet… Szerelem… Szeretkezés… Eggyé válás!

De hogy van ez a valóságban napjainkban?
A nászéjszaka ma már szinte csak egy az erotikával fűtött éjszakák közül – hiszen alig akadnak párok, akik a házasságig várnának –, azzal a kivétellel, hogy ez alkalommal illene mindennek tökéletesen “összejönnie”, és egy kicsit jobban oda kellene figyelni a romantikus részletekre. De valljuk be, ez nem mindig – hogy is mondjam – életszerű. Néha szinte már kötelességnek tűnhet az “esküvő után szex”, és ezért lankadhatnak a kedélyek, esetleg gátlások is kialakulhatnak az újdonsült házastársakban. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy egy 24 órás (kikérő, ruhaigazítás, fotózás, anyakönyvvezető, pap, fogadás, kocsikázás,10-12 órás asztalon táncolós lagzi, sok  pohárka alkoholos ital, menyecsketánc, búcsú) boldogságünnep után nem mindig van ihletünk lepedővirtuózkodni….

 

Nászéjszaka – Most és Régen

Amerikában például a vőlegény és a menyasszony nem vesz részt a lagzin (ezt ott inkább egy fogadás), csak a násznép jelenik meg. Az ifjú pár azonnal nászútra indul. Csak abban az esetben vesz részt a pár a “fogadáson”, ha nincs elég pénzük, hogy útra keljenek, de ez az esetek 5 százalékára jellemző csupán. És azért valljuk be: mégiscsak könnyebb egy maximum másfél órás ceremónia után ágyba ugrani és teljesíteni azt a bizonyos kötelességet.
Manapság a szerelmesek, ha tehetik, már jóval a házasság előtt összeköltöznek, és a hivatalos ceremóniát megelőzően sem mondanak nemet a szexre. De nem volt ez mindig így!

És régen? Tudd meg az Inside of love blogról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top